„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei ).

luni, 29 iunie 2009

Cervugid. "Un pas imens in batalia impotriva cancerului de col uterin!"

Pe urmele articolelor publicate in "Formula As"
Aprecierile specialistilor la adresa unui medicament de succes:

Cervugid

Anul trecut va prezentam un medicament romanesc, destinat tratarii bolilor vaginale, realizat de medicul ginecolog dr. Christache Zanoschi
din Iasi. Anonime pana atunci si prea putin folosite, ovulele Cervugid
si-au castigat locul in rafturile farmaciilor, dovedindu-se mult mai eficiente decat medicamentele din import. Ca sa va convingeti, va prezentam declaratiile unor medici care le-au utilizat in tratament

"Un pas imens in batalia impotriva
cancerului de col uterin!"

Amanunte aici.

Christache Zanoschi, părintele Cervugid-ului:

Infecţiile genitale cu virusul papilomei umane, anticamere ale cancerului de col uterin

• "Statistica medicală a constatat că, la populaţiile în care bărbaţii practică circumcizia, avînd ca efect o autocurăţire a glandului, frecvenţa cancerului de col uterin la femei este foarte mică. Aceasta se întîmplă la femeile evreice şi arabe. Pe de altă parte, la populaţiile care trăiesc în condiţii de promiscuitate, cu un grad de educaţie scăzut, cu o adresabilitate scăzută la medic, cu urmărire medicală deficitară şi cu un sistem de sănătate care nu dă atenţie unor astfel de probleme, incidenţa cancerului de col uterin este foarte mare. Din nefericire, populaţia României se situează în această ultimă categorie", ne-a spus dl dr. Christache Zanoschi.

• "Femeile trebuie să ştie că, pînă la vîrsta de 30 de ani, trebuie să meargă măcar o dată să facă un control genital, să facă o lamă, iar după vîrsta de 30 de ani să meargă măcar o dată, dacă nu de două ori pe an, pentru un astfel de control. Or, în România, acest lucru nu se întîmplă şi este deplorabil să vezi femei care vin cu neoplazii în stadiu inoperabil. În Franţa, dacă se întîmplă aşa ceva, medicul de familie care are bolnava în supraveghere zboară de acolo sau nu mai primeşte leafă. Este inadmisibil ca, în România, femeile să nu facă gratuit acest control medical periodic atît de necesar pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin. Din păcate, la noi, screening-ul cancerului de col uterin nu este susţinut de Casa Asigurărilor de Sănătate, nici de Ministerul Sănătăţii şi de nici un for medical care să promoveze programe naţionale de sănătate. Dacă ar fi astfel de programe, femeile n-ar mai muri pe capete de această cumplită boală", spune dl dr. Zanoschi.

La ieşirea din Iaşi spre Tomeşti, într-o construcţie ce respectă toate standardele medicale europene privind producerea medicamentelor, se fabrică unul dintre cele mai căutate medicamente pentru afecţiuni genitale feminine – Cervugid. Realizatorul acestui preparat, cît şi a întregului proiect de fabricaţie, este dl dr. Christache Zanoschi, conferenţiar la Catedra de Anatomie Patologică a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" din Iaşi, medic de obstetrică şi ginecologie, administrator al SC IRCON SRL Iaşi, firma care produce medicamentul în spatele căruia se află o întreagă istorie. Autor al unui cuprinzător "Tratat de anatomie ginecologică", nu mai încape îndoială că dr. Zanoschi ştie exact ce necesităţi anatomice implică practicarea obstetricii şi ginecologiei pe de o parte, iar pe de alta, înţelegerea tuturor tehnicilor operatorii şi a diverselor mecanisme fiziopatologice care guvernează organismul femeii.

– Domnule doctor, spuneţi că una dintre cele mai temute cauze ale infecţiilor vaginale şi agent etiologic al cancerului de col uterin este infecţia cu virusul papilomei umane (HPV – Human Papilloma Virus). Odată instalată această infecţie, cum poate fi prevenită ajungerea la cancer de col uterin?

– Sînt identificate peste 100 de tipuri de virus HPV, 39 dintre acestea sînt cu transmitere sexuală, iar un număr şi mai mic determină cancerul de col uterin. Problema este cum apare, cum se transmite acest virus, cît de simplu este să previi infecţia şi de ce o mare parte a femeilor nu fac nimic pentru a nu ajunge la boală! Este cumplit că, de dimineaţă pînă seara, zeci de posturi de televiziune vorbesc despre ce vrei şi ce nu vrei, numai despre sănătatea populaţiei nu. Cancerul de col uterin poate fi prevenit extrem de simplu dar lumea nu este informată. Pînă la urmă, bărbaţii sînt cei care transmit acest virus. Prin contact sexual, virusul este preluat de bărbat de la o femeie infectată şi, în lipsa unei igiene stricte a organelor sale genitale, în special a glandului, este transmis altei femei. Contaminarea se realizează, mai ales, în perioada de activitate sexuală maximă, în timpul tinereţii, iar virusul se manifestă şi poate să fie activ chiar şi după ani de zile de la infectare.

– Mai poate surveni infectarea cu HPV în cazul sexului protejat, prin folosirea prezervativului, de exemplu?

– Totul este posibil, pentru că, spre deosebire de HIV, care se transmite prin sînge, HPV se află în secreţiile genitale, atît la femeie, cît şi la bărbat, secreţii de care este o glumă se te fereşti în timpul actului sexual. Dacă la femei se înţelege că virusul se instalează în secreţiile vaginale, la bărbat, virusul papilomei rămîne cantonat la nivelul smegmei – o secreţie de la nivelul şanţului balanoprepuţial. Dacă bărbatul infectat – el fiind cel care face legătura între două femei – ar practica o igienă riguroasă şi adecvată, nu ar mai fi în situaţia de a transmite virusul. De aceea, înainte de orice raport sexual, bărbatul trebuie să se spele foarte bine pe organele genitale, cu apă şi săpun. Dar lumea nu face treaba asta! Un mare muzician, Yehudi Menuhin, spunea că "aşa cum un bărbat se spală în fiecare zi pe dinţi, tot aşa trebuie să se spele şi pe organele genitale". Dacă la bărbaţi este suficientă igiena genitală, femeile trebuie neapărat să facă un tratament adecvat.

– Cum ştie o femeie dacă este infectată sau nu cu HPV, infecţie care poate deveni anticamera cancerului de col uterin?

– Virusul poate fi pus în evidenţă prin modificările histologice pe care le determină la nivelul celulelor colului uterin şi a celulelor mucoasei vaginale. Aceste modificări histologice se exprimă prin citotest, adică examenul pe lamă şi lamelă. Esenţa citotestului este deosebirea celulelor canceroase de celulele normale. Or, acest citotest trebuie să fie citit de un anatomo-patolog cu experienţă, specialist în domeniu. Iaşul are specialişti renumiţi în citirea frotiurilor. Rezultatele, modificările morfologice, se exprimă în clasele I-V ale testului Babeş-Papanicolau. Astăzi, citotestul se exprimă în sistemul Bethesda (înlocuitor al claselor Babeş-Papanicolau), prin clasele ASCUS, LSIL, HSIL sau AGUS. ASCUS înseamnă modificări atipice la nivel celular, Low-SIL – modificări de mică importanţă, cu leziuni epiteliale mici, High-SIL – modificări mari, iar AGUS – modificări ale celulelor glandulare.

– Ce noutăţi aduce medicamentul realizat de dumneavoastră, acest Cervugid despre care femeile vorbesc din ce în ce mai mult?

– Prin observaţii îndelungate asupra diverselor formule, combinaţii şi concentraţii ale compuşilor din medicament, observaţii la care m-au ajutat şi alţi medici cărora le mulţumesc pe această cale, am ajuns să-mi dau seama care formulă este cea mai activă. Noutăţi este un termen cam pretenţios. Eu le-aş spune particularităţi. În primul rînd, prin compuşii lui, medicamentul este activ pe toată flora patogenă vaginală. Această floră patogenă poate cuprinde germeni microbieni (bacili, coci, gram pozitivi, gram negativi, aerobi sau anaerobi), paraziţi (Trichomonas vaginalis) – care dau nesuferitele parazitoze vaginale, apoi micozele vaginale – cu toate varietăţile de Candida sau de levuri, temutul HPV, precum şi un grup de agenţi intramicrobieni – chlamidiile, micoplasmele – care sînt, în mod invariabil, sensibili la unul dintre componenţii produsului şi anume la cloramfenicol. Datele actuale arată că, în 30-40 la sută dintre cazuri, chlamidiile şi micoplasmele sînt cauze ale infecţiilor şi scurgerilor genitale. Determinarea lor se face printr-o metodologie mult mai laborioasă şi costisitoare, iar prin metodele curente de laborator nu se pot pune în evidenţă.

– Prin urmare, o primă particularitate a Cervugid-ului ar fi spectrul său foarte larg de acţiune, pe toată flora patogenă vaginală. Care ar fi o altă particularitate a medicamentului?

– Acţionînd concomitent pe toate cele patru categorii patogene, care pot intra în structura biocenozei vaginale, Cervugid împiedică recidivele, aşa cum se întîmplă la alte medicamente, preparate sau tratamente, care acţionează numai pe una sau două dintre categoriile respective.

– Care este explicaţia acestui efect?

– Întotdeauna există un echilibru între formele patogene sau mai puţin patogene şi o serie de forme saprofite, nepatogene. Pînă şi levurile pot să fie saprofite. Atunci cînd se tratează numai una dintre clasele respective, atunci cînd tratezi bolnavul doar pentru germeni microbieni sau pentru candidoză sau trichomonază, se rupe echilibrul dintre "comesenii" biocenozei vaginale şi formele care pînă atunci au fost saprofite, nepatogene, devin patogene. Femeia se poate trata pentru ceva şi se trezeşte cu altceva, lucru care este împiedicat prin tratamentul cu Cervugid.

– Este suficient tratamentul sau mai sînt necesare şi alte măsuri pentru oprirea recidivelor?

– Noi am elaborat un prospect extrem de complex al medicamentului, prin care şi bolnava care face tratament trebuie să facă o serie de activităţi suplimentare de împidicare a recidivelor. În primul rînd, trebuie să vadă, de exemplu în cazul micozelor, dacă nu sînt şi alte surse de infecţie decît cea vaginală, de la dînsa sau de la cineva din casă. După aceea, toaleta intimă: spălarea de cîte ori este posibil cu apă şi săpun pe mîini, spălarea riguroasă şi sterilizarea obiectelor de toaletă intimă, dezinfecţia prin fierbere a lenjeriei intime şi a celei de pat, care apoi se păstrează în pungi separate. Apoi, se evită condimentele din regimul alimentar, se renunţă la fumat şi la consumul de băuturi alcoolice, pentru că acestea întreţin o stare de congestie pelvină şi favorizează dezvoltarea, în special, a candidozelor.

– Cît de important este partenerul în evitarea acestor recidive?

– Măsurile de toaletă prezentate pînă acum sînt valabile pentru toţi din casă, în special pentru ambii parteneri, soţ şi soţie. Cred că nu mai este nevoie să spun că, înainte de fiecare raport sexual, ambii parteneri trebuie să se spele bine pe tot corpul, în special în zonele genitale, cu apă şi săpun. În plus, mai trebuie văzut şi dacă bărbatul este sănătos sau nu, sau dacă este purtător sănătos de diverşi germeni. Lucrul acesta se poate face prin simpla observare, pentru că mulţi bărbaţi, dimineaţa, cînd merg să-şi facă toaleta, elimină la primul jet de urină o picătură albă la nivelul meatului uretral. Aceasta înseamnă că ei sînt nu numai cu posibile prostatite cronice, ci şi purtători de ceva. De aceea, trebuie verificată treaba asta.

– Care este acţiunea Cervugid asupra virusului papilomei umane, pînă la urmă, aceasta fiind, credem, cea mai importantă ţintă?

– Acţiunea Cervugid în această direcţie a fost o surpriză pentru noi, pentru că, la început, nu ştiam că poate ataca şi această ţintă. Mai sînt şi alte medicamente cu care HPV-ul trece după tratament. Trece şi spontan. Dar ceea ce am observat şi s-a trecut în buletinele de analiză, femei care au venit cu LSIL, cu HSIL, probe directe ale contaminării cu HPV, după trei cure de tratament frotiul s-a normalizat. Aceasta întotdeauna. Practic, nu am avut nici un caz în care frotiul să nu se fi normalizat.

– Cît durează o cură cu Cervugid?

– Aşa cum scrie şi în prospect, pentru primele 12 zile ajunge o cutie de medicament, apoi se face o pauză de 7 zile şi se repetă încă 12 zile, cu încă o cutie. Pentru o cură ajung două cutii de medicament. După aceasta, se fac noi frotiuri, cu analize ale secreţiei vaginale şi, dacă este necesar, cura se poate relua.

– Care este preţul uni tratament complet?

– Dacă punem că, pentru normalizarea citotestului, ar fi necesare maximum trei cure, ar trebui vreo 6 cutii, ceea ce înseamnă cu puţin peste un milion de lei vechi. Se compară acest preţ cu cît costă o operaţie sau, mai rău, o înmormîntare, pentru că acesta este finalul cancerului de col uterin? Nu mai vorbesc de supărarea celor care au în familie astfel de pierderi...

– Referitor la administrare, de aţi ales forma intravaginală şi nu o altă modalitate?

– Aceasta este o altă particularitate a Cervugid faţă de alte medicamente recomandate pentru afecţiuni genitale. Administrarea locală, intravaginală, realizează concentraţii extraordinar de mari, de 10 ori mai mari decît prin administrarea parenterală, orală sau intraanală. Această concentrare foarte mare de substanţă activă, care se topeşte imediat, acţionează ca un fel de gazare asupra componenţilor florei patogene vaginale.

– Domnule doctor, acest medicament este doar pentru femei. În aceste condiţii, mă refer aici doar la virusul papilomei, bărbaţii nu rămîn purtători?

– Pentru bărbaţi este suficientă spălarea riguroasă cu apă şi săpun în zona genitală şi, în mod special, spălarea glandului. Chestiunea cu bărbaţii nu este complet lămurită, în sensul ce anume trebuie făcut pentru purtătorul activ. Din ceea ce ştim noi pînă acum, virusul papilomei se cantonează la bărbat, aşa cum am mai spus, în secreţia de la nivelul şanţului balanoprepuţial, deci în murdăria de acolo. Dacă zona se spală, zilnic, cu apă şi săpun, secreţia purtătoare de virus se duce. Suplimentar, se poate adăuga ştergerea cu alcool iodat sau alcool medicinal.

– Şi dacă, în lipsa unei igiene zilnice stricte, care să fie continuată timp îndelungat, pentru că pot fi şi destule asemenea cazuri, virusul papilomei reapare!

– Dacă bărbatul îl ia din altă parte, de la altă femeie, sau dacă femeia îl ia de la alt bărbat purtător activ, normal că virusul reapare. Vedeţi, alături de tratamentul cu Cervugid, toate ţin de igiena intimă, dar să nu uităm lucrul cel mai important: fidelitatea sexuală între parteneri. Vă spun o întîmplare care mi-a dat de gîndit într-un fel. Am avut o discuţie cu nişte ţigani, care mi-au spus: "Domnule, sîntem noi consideraţi neserioşi, dar să ştiţi că, în lucrurile importante, precum căsătoria, noi ţiganii nu ne jucăm şi sîntem extrem de serioşi. N-ai să vezi la noi o ţigancă dusă pentru sex cu alt ţigan sau un ţigan cu altă ţigancă decît femeia lui". Toată lumea ştie că această fidelitate de cuplu este extrem de importantă pentru ţigani, că altfel iese mare scandal. De aceea şi incidenţa cancerului de col uterin este mai redusă la femeile din etnia romilor, decît la femeile altor populaţii. Igiena intimă este foarte importantă, dar mai importantă în prevenirea şi tratarea infecţiilor genitale care pot duce la temutul cancer de col uterin este fidelitatea sexuală de cuplu.

Au consemnat Maura Anghel şi Costel Iacob
Sursa: Evenimentul regional al Moldovei.
Multumiri Blogului SACCSIV, unde am aflat despre acest medicament.

4 comentarii:

  1. "Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica." Nici SIDA nu le este cunoscuta, dar asta nu inseamna ca nu o fac in numar foarte mare... Nu confunda lipsa datelor epidemiologice si de morbiditate cu lipsa bolilor intr-o anumita regiune.

    RăspundețiȘtergere

„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )

HARTĂ ARTICOLE

Vaccination Could kill or destroy your children PROOF!

TVR -exterminarea romanilor-STERILIZAREA FETELOR SI FEMEILOR

Merk si vaccinurile cancerigene

Mercurul