„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei ).

marți, 29 decembrie 2009

Medicamentul care vindecă definitiv nu e rentabil


Scandalul care a apărut odată cu impunerea vaccinului pentru cancerul de col uterin şi, mai nou, a vaccinului împotriva gripei porcine a atras atenţia opiniei publice mondiale asupra unei probleme care, practic, era cu totul neglijată până acum. Este vorba de interesul companiilor farmaceutice şi a celor „sponsorizaţi” de acestea în a promova anumite medicamente şi vaccinuri, ce aduc câştiguri colosale. Gravitatea fenomenului a făcut ca dintru început să se manifeste o anumită reţinere: cum ar putea cineva să ne vindă medicamente care ne pot chiar îmbolnăvi şi omorî, numai ca să-i iasă bani? Într-adevăr, lucrurile păreau încredibile, însă evenimentele care s-au derulat în ultimul an, ca şi descoperirile făcute publice în mass-media au confirmat acest lucru: există o politică farmaceutică care urmăreşte aşa ceva…

În data de 7 august 2007 a apărut în cadrul rubricii La contra din ziarul spaniol La Vanguardia un interviu cu Sir Richard J. Roberts (laureat al Premiului Nobel pentru Medicină în 1993 şi participant la Campus Excellence, ce reuneşte la Fuerteventura 14 laureaţi Nobel), sub titlul „Medicamentul care vindecă definitiv nu este rentabil”.

Richard J. Roberts este unul din cercetătorii consacraţi în domeniul biotehnologiilor.

- Ce model de cercetare vi se pare cel mai eficient, cel al Statelor Unite sau cel european?

- Evident că modelul american, la care participă în mod activ capitalul privat, este mult mai eficient. Puteţi lua ca exemplu progresul spectaculos al industriei informatice, unde capitalul privat este cel ce finanţează cercetarea de bază şi cea aplicată. În ce priveşte industria sănătăţii, însă… am rezerve…

- Vă ascult.

- Nu se poate ca cercetarea în domeniul sănătăţii umane să depindă numai de rentabilitatea economică. Ceea ce e bine din punctul de vedere al dividendelor nu este întotdeauna bine pentru oameni.

- Explicaţi-ne.

- Industria farmaceutică vrea să fie utilă pentru pieţele de capital…

- Ca orice altă industrie…

- Da, dar aceasta nu este orice altă industrie: aici vorbim de sănătatea noastră, de vieţile noastre, ale copiilor noştri şi ale unor alte milioane de fiinţe umane.

- Dar, dacă sunt rentabile, se va realiza o cercetare mai bună.

- Dacă te gândeşti doar la profit, nu te va mai preocupa să fi util oamenilor.

- De exemplu?…

- Am dovezi că, în anumite cazuri, cercetătorii care depind de fonduri private ar fi putut descoperi medicamente foarte eficace, ce ar fi pus capăt cu totul anumitor boli…

- Şi de ce au renunţat la cercetari?

- Pentru că industria farmaceutică este interesată nu atât să vă vindece pe dumneavoastră, cât să vă ia mai mulţi bani – aşa că, dintr-o dată, cercetarea respectivă este deviată către descoperirea de medicamente care nu va vindecă întru totul, ci doar cronicizează boala şi vă fac să experimentaţi o îmbunătăţire ce va dispărea din momentul în care nu mai luaţi medicamentul.

- Este o acuzaţie gravă.

- Ei bine, este un lucru obişnuit ca firmele din industria de medicamente să fie interesate în linii de cercetare nu pentru a vindeca, ci pentru a croniciza durerile, cu medicamente cronicizante, mult mai rentabile decât cele ce vindecă o dată şi pentru totdeauna. Şi nu trebuie decât să urmăriţi analiza financiară din industria farmaceutică ca să verificaţi ceea ce spun.

- Există dividende care ucid.

- De asta vă spuneam că sănătatea nu poate fi o piaţă în plus, nici nu poate fi înţeleasă doar ca un mijloc de a câştiga bani. Şi, de aceea, cred că în modelul european mixt, cu capital public şi privat, este mai puţin facil să se propage acest tip de abuzuri.

- Un exemplu de astfel de abuzuri?

- S-a renunţat la cercetarea în domeniul antibioticelor, pentru că sunt prea eficiente şi vindecau complet. Iar pentru că nu s-au produs noi antibiotice, microorganismele infecţioase au devenit rezistente – şi acum tuberculoza, care fusese învinsă când eram eu copil, reapare: a ucis anul acesta peste un milion de oameni.

- Nu ne vorbiţi de „lumea a treia”?

- Acesta este un alt capitol trist: bolile din „lumea a treia” sunt prea puţin supuse cercetării, pentru că medicamentele care le-ar combate nu ar fi rentabile. Dar eu vă vorbesc de „lumea întâia”, cea a noastră: medicina care vindecă definitiv nu este rentabilă şi, de aceea, nu se fac cercetari în acest domeniu.

- Politicienii nu intervin?

- Nu vă faceţi iluzii: în acest sistem, politicienii sunt simpli angajaţi ai marilor capitaluri, care investesc atât cât este nevoie pentru că copiii lor să fie aleşi – iar, dacă nu sunt aleşi, să îi cumpere pe cei ce sunt aleşi.

- Totul e posibil.

- Pentru capital, există un singur interes: să se multiplice. Aproape toţi politicienii – şi ştiu ce vorbesc! – depind cu neruşinare de acele multinaţionale farmaceutice care le finanţează campaniile. Restul sunt vorbe goale…

sursa: Familia Ortodoxa

3 comentarii:

  1. Vaccinul antigripal costă 4 lei (40 000 lei vechi) şi este produs în România. Nu cred că e mare afacere pentru producător. Pentru finanţator (pacient) da, e mult mai ieftin să plătescă un vaccin decât un tratament după ce s-a îmbolnăvit.

    Situaţia din România, luni, 4 ianuarie 2010: 5.750 de cazuri din care 63 decese datorate virusului AH1N1 (gripa porcină).
    http://www.hotnews.ro/stiri-doctorh_actualitate-6782360-ministerul-sanatatii-alte-42-cazuri-noi-gripa-virus-ah1n1-ultimele-24-ore-trei-persoane-murit.htm
    O parte din "vină" o poartă rudele şi prietenii lor, care, nevaccinaţi fiind, au transmis boala...

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pentru cei care mor in accidente rutiere, cine poarta vina? Sunt cateva mii anual.... Dar in Africa,unde zilnic mor din cauza malariei 3000 de copii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Toti "cinstitii" din Romania s-au strans la Ministerul Sanatatii si vegheaza la sanatatea natiunii. Evident toate licitatiile sunt "pe bune" si nu ia nimeni spaga. Suntem cei mai "sanatosi" din Europa. In rest in toate domeniile este jaf generalizat.

    RăspundețiȘtergere

„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )

HARTĂ ARTICOLE

Vaccination Could kill or destroy your children PROOF!

TVR -exterminarea romanilor-STERILIZAREA FETELOR SI FEMEILOR

Merk si vaccinurile cancerigene

Mercurul