„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei ).

miercuri, 12 august 2009

Cum se îmbogăţesc bogaţii, cum sărăcesc săracii!? Conspiraţia bogaţilor împotriva săracilor.


Contracte de 24,8 milioane de euro pentru vaccinul anti HPV date fară licitație.De ce ar trebui să intre Eugen Nicolaescu la pușcărie și de ce nu va intra?

Sursa: Gazeta de Sud-Est

La sfârșitul anului 2008, regimul Tăriceanu a plătit o șpagă externă consistentă încredințând fără licitație publică contracte de achiziție în valoare de 24,8 milioane de euro. Banii s-au împărțit în mod egal între firmele GlaxoSmithKline (GSK) și Merck Sharp & Dohme BV(MSD), care au livrat împreună Ministerului Sănătății 330.000 de doze de vaccin anti HPV destinat preveniri cancerului de col uterin. Modul de atribuire al acestor contracte reflectă fidel protocolul secret de colaborare într-ale hoției la care PSD și PNL au fost parte în ultimii ani ai regimului Tăriceanu, cele două companii beneficiind de lobby puternic. GSK este sponsorul tradițional al fundației Renașterea, păstorită de Mihaela Geoană(vezi foto). MSD a intrat în afacere după ce fostul secretar de stat al SUA Madeleine Albright a făcut o vizită la București în cursul căreia a făcut declarații publice despre necesitatea introducerii vaccinului anti HPV în România în cadrul unei campanii naționale de vaccinare. Contractele sunt astfel făcute încât statul român nu le poate rezilia. Deși termenele de plată au fost decalate, scadența va scoate din conturile statului 24,8 milioane de euro pentru un vaccin pe care populația îl refuză masiv și despre a cărui eficiență nici măcar nu se poate discuta practic.

Albright ia cancerul la trântă

Mai 2008. Madam Albright aflată în România pentru a face lobby în favoarea companiei americane MSD și vaccinului Silgard produs de aceasta rostește următorul discurs:“Prea multe fete și femei din România trec prin această boală cumplită. În fiecare zi mor 6 femei din cauza cancerului de col uterin și 9 sunt diagnosticate cu această afecțiune. Majoritatea acestor cazuri ar putea fi prevenite”. Fără a preciza sursa informațiilor alarmiste pe care le răspândește, lobby-sta ne spune că anual mor în România 2190 de femei din cele 3125 care se îmbolnăvesc de cancer de col uterin. A trebuit să apară vaccinul companiei americane și pe Albright s-o apuce mila de românce ca să aflăm aceste adevăruri cutremurătoare! Efectul vizitei publicitare făcute de bătrâna care proslăvea asasinarea copiilor din Irak în numele democrației a fost devastator. Tăriceanu a anunțat imediat că încă din toamnă România va implementa un program de vaccinare gratuită împotriva cancerului de col uterin. Culisele vizitei au fost, se pare, altele. Mai exact, lui Tăriceanu i s-a promis înlesnirea unei vizite oficiale la Washington care să-l ajute în lupta electorală cu Băsescu. Având și binecuvântarea tacită a președintelui României, cu care Albright s-a întâlnit în cadrul aceleiași vizite, guvernul Tăriceanu a demarat achitarea șpăgii cerute de fostul secretar de stat american.

Clanul Geoană își revendică partea

13 decembrie 2007. Fundația Renașterea patronată de Mihaela Geoană obține autorizația GS 062 pentru importul unui mamograf ce urma să fie montat pe o autospecială de tip Mammografy Mobile Unit. Trei luni mai târziu, la data de 4 martie 2008 Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare autorizează fundația să dețină, să utilizeze și să dezafecteze instalații radiologice în cadrul Laboratorului mobil de mamografie. Acesta laborator primit drept sponsorizare de fundația Renașterea a fost finanțat de compania GSK, producătorul vaccinului anti HPV Cervarix. În noiembrie 2008, laboratorul mobil al doamnei Geoană a funcționat pe post de momeală electorală la Dăbuleni. În acest fel fundația a făcut saltul de la statutul de difuzor de pliante tipărite pe bani publici la cel de prestator de servicii medicale. Neautorizat, din păcate. Conform Ministerului Sănătății, pe post de autorizație de funcționare a laboratorului mobil fundația Renașterea deține o banală adresă înregistrată cu numărul 629 din data de 25 noiembrie 2008 prin care secretarul de stat din acea vreme, Mircea Mănuc, îi comunică doamnei Geoană că ministerul avizează favorabil un program de diagnostic precoce privind cancerul de sân. Avizează procedura, nicidecum laboratorul. Tot în 2008 fundația a primit cadou de la guvernul Tăriceanu statutul de utilitate publică. În acest context, combinația Glaxo-Renașterea este evidentă. Iar ea avea să se reflecte în decizia guvernului marionetă condus de Tăriceanu, care avea să bage și producătorul britanic în combinația de 24,8 milioane de euro, pentru că PSD și PNL au împărțit totul pe din două. Inclusiv șpăgile de acest tip plătite către clienți politici.

Nicolaescu taie plăcinta

La data de 11 noiembrie 2008, pe ultima sută e metri a mandatului său, ministrul Eugen Nicolaescu încheie cu firma GSK un contract pentru achiziționarea a 164.967 doze de vaccin Cervarix în valoare totală de 12.084.276 de euro. Prețul unei doze de Cervarix este de 250 de lei fără TVA, ceea ce înseamnă că pentru un singur tratament ministerul a cheltuit 750 de lei plus TVA. Vaccinul urma să se livreze în tranșe, prima fiind de 54.989 doze iar cea de-a doua de 109.978 de doze. Plata pentru prima tranșă de vaccin livrată urma să se facă la 15 zile de la data semnării procesului verbal de recepție și emiterea facturii. Pentru tranșa a doua plata urma să se facă la 120 de zile de la livrare și întocmirea documentelor de recepție. Pentru toată această afacere GSK urma să încaseze în total 44,9 milioane de lei, moneda în care a fost întocmit contractul. O zi mai târziu se semnează un contract asemănător și cu firma Merck Sharp & Dohme pentru furnizarea a 165.033 doze de vaccin Silgard. Prețul total al contractului era de 12.771.903 euro iar vaccinul urma să se livreze tot în tranșe. Prima era de 55.011 doze iar cea de-a doua de 110.022 doze. Prețul pentru o doză de Silgard este e 264, 6 lei fără TVA iar plata urma să se facă la aceleași termene ca și în cazul contractului cu GSK. Moneda în care ministerul urma să plătească era euro iar cursul de schimb stabilit era de 3,72 de lei pentru un euro. Una peste alta, Nicolaescu a contractat vaccinuri cu o perioadă de valabilitate de 18 luni. După mai bine de 9 luni de la contractare, s-au utilizat 2600 de doze din cele circa 110.000 livrate de cele două companii. Cum populația nu dă semne că s-ar agita să se vaccineze, dozele cumpărate de Nicolaescu riscă să ajungă gunoi peste încă 9 luni. Adică, mai pe românește spus, statul lui Tăriceanu a aruncat 24 de milioane de euro pe apa Sâmbetei și a făcut vânzare pentru două companii pe bază de interese de gașcă. Jumătate din sumă a umflat-o firma susținută de doamna Albright, iar cealaltă jumătate a încasat-o sponsorul doamnei Geoană.

Adiționale inutile la contracte bătute-n piroane

Speriat cumva de porcăria făcută, Nicolaescu a încercat să dreagă busuiocul cu două acte adiționale prin care dozele de vaccin ce urmau să fie livrate în prima tranșă erau înjumătățite iar plata lor era amânată până martie-aprilie 2009. Adică pisica moartă era aruncată în curtea noului guvern. Cum PSD a continuat să fie în cărți iar doamna Albright nu putea fi dezamăgită, cacealmaua va continua iar plățile se vor derula chiar dacă cu ceva întârzieri. Noua conducere a MS se laudă și ea cu un niște acte adiționale pe care le-a întocmit în acord cu cei doi furnizori: “MS a renegociat, începând cu luna ianuarie a anului 2009 aceste contracte. Actele adiționale încheiate prevăd plata doar a dozelor utilizate, circa 2600 din 110.000 doze, restul plăților urmând să se facă pe măsura utilizării vaccinurilor, până la jumătatea anului 2010. Menționăm că MS nu a încheiat în 2009 nici un contract nou de achiziție de vaccin HPV, ci doar a încercat să găsească o soluție pentru ca utilizarea fondurilor publice să fie făcută cu responsabilitate în condițiile respectării prevederilor de drept comercial, având în vedere că aceste contracte nu mai puteau fi reziliate din punct de vedere legal ”. Bingo! Aici este, de fapt, buba. Și nu este singura.

De ce ar trebui ca Nicolaescu să meargă la pușcărie?

Simplu. Ministerul vorbește în răspunsul pe care a catadicsit să ni-l dea de 110.000 de doze deja livrate din care s-au folosit doar 2600. Gaura este încă mult mai mare, pentru că potrivit actelor adiționale încheiate, la data de 1 martie 2009 și restul de 220.000 de doze ar fi trebuit livrate în depozitele Companiei Naționale Unifarm SA, ceea ce cu siguranță s-a întâmplat. Deducem asta din faptul că ministerul vorbește doar de dozele din prima tranșă și nu și de cele din tranșa a doua. Or, ca să încaseze banii, cele două firme nu puteau rata șansa să livreze marfa chit că MS nu are ce face cu ea. În mai 2010 cele 110.000 de doze livrate inițial vor deveni medicamente expirate. Care vor trebui plătite indiferent de ce spune acum ministrul Bazac. Cum vaccinarea este imposibilă fără acordul populației, este limpede că 99% din doze vor ajunge la gunoi. De aici și disperarea celor două companii care au alocat fonduri pentru promovarea agresivă a vaccinului folosindu-se de autorități ca MS sau Organizația Mondială a Sănătății. Pușcăria l-ar paște pe Nicolaescu dacă am trăi într-o țară normală. Pentru că dacă ar fi fost de bună credință, ministrul ar fi trebuit sa compenseze vaccinul integral și să-l lase în farmacii astfel încât cei care-l vor să-l primească gratuit. În felul acesta însă, cele două firme ar fi încasat praful de pe tobă, căci marfa lor este deocamdată o poveste și nimic mai mult. Prin decizia lui Nicolaescu, GSK și MSD vor încasa vagoane de bani pentru niște vaccinuri ce vor deveni deșeuri toxice în debaraua statului. Dacă mai punem la socoteală ca vaccinurile sunt diferite și au fost cumpărate fără licitație și la prețuri maxime, putem să aproximăm cam câți ani de pușcărie ar merita Nicolaescu. Punem pariu că fostul ministru nu va păți nimic. Pentru ce această afacere care a găurit bugetul public cu peste 24 de milioane de euro este o șpagă de partid și chiar de stat. Și băieții nu au obiceiul să se aresteze unii pe alții. Ceea ce era de demonstrat.

Citiți și:Conjurația canceroșilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )

HARTĂ ARTICOLE

Vaccination Could kill or destroy your children PROOF!

TVR -exterminarea romanilor-STERILIZAREA FETELOR SI FEMEILOR

Merk si vaccinurile cancerigene

Mercurul