„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei ).

marți, 11 august 2009

Tunuri financiare la adăpostul grijii față de sănătatea poporului: Clanul Geoană, alimentat cu bani grei de compania care produce vaccinul anti HPV



Sursa: Gazeta de sud-est

Cârdășia evidentă și demonstrabilă dintre companiile farmaceutice și politicieni devalizează bugetul sănătății prin achiziții de medicamente cu eficiență discutabilă și efecte nocive asupra populației. Afacerile se derulează sub forma unor programe naționale pe care statele conduse de politicieni flămânzi și corupți le implementează pe bani grei fără să țină cont de eficiența acestora. Este și cazul vaccinului împotriva cancerului de col uterin, găselniță comercială a unor mari companii care pretind că au soluții de combatere a maladiei încă dinainte ca aceasta să apară. Este vorba despre companiile Merk Sharp &Dohme, producător american al vaccinului Gardasil și KlaxoSmithKline, producătorul britanic al vaccinului Cervarix. Puternic susținute de politicieni, cele două companii își dispută piața românească care ar putea aduce venituri de peste 40 de milioane de euro anual. Este vizată finanțarea de către stat a unei campanii naționale de vaccinare care să cuprindă fetele cu vârsta cuprinsă între 10 și 25 de ani. Deși susține pe toate canalele de comunicare că este transparent, Ministerul Sănătății refuză să facă publice contractele încheiate până acum cu producătorii de vaccinuri și sursele de finanțare ale așa zisei campanii de informare a populației cu privire la prevenirea cancerului de col uterin. Afacerea colcăie de politicieni, una dintre cele mai înfocate susținătoare a vaccinării fiind Mihaela Geoană, intrată în joc alături de compania britanică GSK, care îi finanțează fundația cu sume astronomice, ținute și ele la secret. Asta deși fundația Renașterea, controlată de soția liderului PSD este o fundație de utilitate publică și ar trebui să își publice periodic toate sursele de finanțare. Așa cum vom demonstra, vaccinul susținut intens de doamna Geoană și de Ministrul Sănătății este nu numai un experiment ci și un potențial pericol câtă vreme vaccinarea a fost oprită în mai multe țări europene iar în SUA a declanșat cercetări la adresa companiei producătoare. Dar până atunci ne vom ocupa de culisele unei campanii parșive de alarmare a populației derulată de ministrul Bazac în complicitate cu nevasta prezidențiabilului Mircea Geoană, cea care ar vrea să vaccineze poporul cu aluminiul din vaccinul Cervarix.

metodologie medici

Cum a ajuns România în topul mortalității din cauza cancerului de col

În mai 2008, sosea la București fostul secretar de Stat al SUA, Madeleine Albright. După întâlniri cu președintele Băsescu și prim ministrul Tăriceanu, scopul vizitei a fost devoalat. Iată ce nota ziarul Cotidianul imediat după vizită: “Fostul secretar de Stat, coordonatoarea Albright Group, a mai declarat joi că cei doi oficiali români cu care a discutat “au înţeles importanţa de a începe repede un astfel de program” şi sunt acum la faza de calcul al bugetului. “Sunt argumente atât de evidente, cum ar fi de exemplu că este singurul tip de cancer ce poate fi tratat, încât ar fi un gest nebunesc din partea autorităţilor să lase şase femei pe zi să moară din cauza acestei boli, după cum arată statisticile. Logica dictează să se facă asta”, a mai spus Albright. Statisticile plasează România pe primul loc în Europa în ceea ce priveşte mortalitatea prin cancer de col uterin, cu peste 3.500 de noi cazuri de col uterin care apar în fiecare an, dintre care aproximativ 2.000 sunt fatale, arată un studiu dat publicităţii la finele anului trecut de Societatea Română de Obstetrică-Ginecologie.” Pare puţin straniu faptul că, până când doamna Madeleine Albright, fost secretar de stat al SUA, ne-a vizitat ţara şi a discutat cu Preşedintele ţării şi cu Primul Ministru despre iniţierea unei campanii de vaccinare cu Gardasil, nu se pomenea nimic despre incidenţa mare a cancerului de col uterin în România. Prezenţa Doamnei Albright a fost decisivă pentru adoptarea hotărârii de vaccinare. Ce legatură poate exista între un om politic şi o problemă medicală, nu putem şti. Mai cu seamă când este vorba despre o femeie recunoscută pentru “dragostea sa pentru oameni“. În urmă cu câţiva ani, ea afirma că a meritat să moară peste o jumătate de million de copii irakieni pentru salvarea democraţiei. De asemenea, în 1998, conducea misiunea diplomatică care susţinea bombardarea populaţiei civile a Serbiei chiar şi în noaptea Sfintelor Paşti. Să fie vorba despre o chestiune politico-financiară care a fost negociată la cel mai înalt nivel între preşedintele uneia dintre cele mai mari societăţi de consultanţă politică şi guvernanţii României aflați în foame de imagine?

Gardasil- Cervarix 1-0!

După această stranie vizită, în care un politician veros își dă cu părerea despre chestiuni medicale, guvernul Tăriceanu s-a executat. Ministrul Nicolaescu a declanșat campania de vaccinare achiziționând 330.000 de doze pentru 110.000 de fetițe cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani. Fără a testat populația, guvernul a introdus pe piață un vaccin insuficient testat pe care l-au experimentat numai 2,5% din target. Nici până acum nu se știe câți bani a plătit efectiv Ministerul Sănătății și ce s-a întâmplat cu dozele de vaccin neutilizate. Nici Nicolaescu și nici urmașul său, Bazac, nu au oferit aceste informații, deși aveau obligația să o facă. În decembrie 2008, după schimbarea guvernului, noul ministru a luat decizia stopării campaniei de vaccinare demarată de Nicolaescu. Motivul oficial invocat de Bazac a fost acela că populația nu a fost informată și că ministerul a procedat greșit când a impus ca refuzul de vaccinare să se facă în scris de către părinți cu asumarea eventualelor consecințe. Culmea, motivul lui Bazac este, de fapt, motivul trâmbițat de doamna Mihaela Geoană, patroana spirituală și materială a fundației Renașterea, entitate nonprofit puternic finanțată de statul pesedist în perioada 2000-2004. Ce o mâna pe doamna Geoană în luptă? Simplu. Simpatia excesivă pentru producător de vaccin, respectiv GlaxoSmithKline, sponsor de bază al fundației. Cărțile s-au făcut după cum urmează.

Mamografie electorală pentru sânii alegătoarelor din Dăbuleni

Potrivit site-ului fundațiarenașterea.ro, ONG-ul doamnei Geoană dispune din martie 2008 de o Unitate Mobilă de Diagnostic folosită pentru ginecologie, consultații la sân și mamograf. Ca orice fundație care se respectă, Renașterea face analize gratuite. Nu știm cum se face, dar prima incursiune în teritoriu a Unității Mobile s-a consumat în Dolj. Și mai exact, în Dăbuleni, Calafat și alte câteva comune, adică în ceea ce presa a numit Colegiul lui Geoană. În noiembrie 2008, adică în plină campanie electorală, TIR-ul doamnei Geoană a staționat 3 săptămâni fix în Dăbuleni, unde domnul cu același nume se lupta pentru un loc de senator. Loc pe care l-a obținut din primul tur probabil și cu voturile alegătoarelor consultate gratuit de fundația Renașterea. Bilanțul expediției cu caracter electoral însumează 2100 de femei consultate, majoritatea din Dăbuleni pentru că acolo unitatea mobilă a stat cel mai mult. Deși fixată pe cancerul de sân, Renașterea a atacat cu succes și cancerul de col uterin, distribuind în cursul turnului electoral din colegiul lui Mircea Geoană 4000 de broșuri “Despre Testul Babeș Papanicolau”. Iată cum explică PR-ul fundației Renașterea colaborarea cu GSK, producătorul vaccinului Cervarix:” GSK a ales sa ni se alature si in derularea acestui proiect unic in Romania – “Unitatea Mobila de Diagnostic San si Col Uterin – Renasterea”, ce ofera in gratuitate totala femeilor aflate in zone cu acces limitat la investigatii medicale, mamografii si Teste Babes Papanicolau. Alaturi de GSK, mai avem ca parteneri/sponsori atat in acest proiect cat si in toate celelalte, o serie de companii farmaceutice precum: Novartis, Sanofi Avensis, Astra Zeneca, Actavis, Roche, Lilly, Pfizer. Intamplator, GSK este unul dintre cei doi comercianti ai vaccinurilor anti HPV, insa parteneriatul dintre Fundatia Renasterea si GSK dateaza cu mult inaintea lansarii in Romania a acestor tipuri de vaccine”. Am citat din corespondența electronică purtată cu reprezentanții fundației, care deși nu ne-au putut răspunde la întrebări ne-au furnizat date extrem de interesante. Că limba română a fost pe alocuri vaccinată, nici măcar nu mai are importanță.

De ce țipă Renașterea?


“ Referitor la Campania de Informare despre cancerul de col uterin nu va putem oferi informatii legate de buget, sponsori sau parteneriate cu diverse companii ce au capital de stat sau alte institutii publice care contribuie financiar si logistic la aceasta campanie. Fundatia Renasterea a fost invitata sa participe la reuniunile de lucru referitoare la aceasta campanie pentru ca a avut o reactie vehementa si oficiala referitoare la campania de vaccinare anti HPV derulata anul trecut, considerand ca esecul acesteia a fost cauzat de inexistenta unei campanii de informare corecte si coerente. Asadar, Fundatia are doar rol consultativ. Nu exista nici un contract intre Fundatia Renasterea si Ministerul Sanatatii care sa aiba drept obiect aceasta campanie de informare. Consideram ca ni s-a cerut parerea datorita experientei pe care o avem in urma celor 8 ani de experienta in campania de informare despre cancerul la san si cel de col uterin, domeniu in care am fost deschizatori de drumuri in Romania”. Așa explică PR-ul de la Renașterea implicarea fundației în campania de vaccinare. Printre rânduri citim că stoparea campaniei de vaccinare s-a făcut la presiunile fundației, adică ale doamnei Geoană, care a protestat public invocând, i-auzi ce chestie, lipsa unei campanii de informare. Adică, tradus cumva în limba română, doamna Geoană a preluat ștafeta de la madam Albright și și-a adjudecat rolul de părinte spiritual al programului. Bazac, subordonatul politic al domnului Geoană, s-a executat și a demarat la data de 14 iunie o campanie horror prin care se explică necesitatea vaccinării. Cu Cervarix, desigur, că între timp s-a schimbat regimul iar GSK tocmai ce finanțase regimul nou nouț al domnului Geoană contribuind inclusiv la mamograful electoral instalat în noiembrie la Dăbuleni. Fundația Renașterea a fost declarată lider informal al proiectului, deși experiența de care vorbesc cei de la fundație s-a concretizat în tipărirea și pe bani publici a unor afișe și organizarea unor evenimente cu vedete media din trustul Media Pro. Culmea ironiei, fundația Renașterea a ajuns să ofere consiliere despre cancer chiar în incinta Institutului Oncologic București. Adică doamna Geoană a ajuns să vândă castraveți la grădinar, trecându-și asta în CV la capitolul fapte de bun samaritean. Că doamna Geoană a ajuns să câștige din campania contra cancerului mai mulți bani decât din meseria ei de arhitect din care n-a obținut decât falimente, vom demonstra ceva mai încolo.

Ministerul mamei domnului Bazac

Convins de importanța proiectului, Ministerul Sănătății a inițiat o campanile de așa zisă informare despre cancerul de col uterin, devenit peste noapte maladia numărul 1 într-o țară în care se moare la naștere sau dintr-o banală gripă și în care medicii sunt plătiți cu salarii ridicole. Am încercat în două rânduri să obținem date despre costurile campaniei și maniera de derulare. Purtătorul de cuvânt al ministrului Bazac ne-a dat cu flit și a refuzat să răspundă în scris la cel l-am întrebat. Abia după ce pe site-ul inpolitics.ro a apărut un articol care vorbea despre combinațiile fundației Renașterea cu bugetul Ministerului Sănătății, purtătorul de cuvânt a catadicsit să ne trimită la redacție un comunica de presă care nu oferă răspuns la nici una dintre întrebările puse de noi. Iată un pasaj semnificativ din comunicatul de presă al MS: “Ministerul Sănătăţii nu are relaţii contractuale cu Fundaţia Renaşterea sau cu alte organizaţii în ceea ce priveşte Campania de informare anti HPV. Campania de informare lansată de minister, in data de 14 iunie 2009, este derulată, exclusiv, cu fonduri de la firmele producătoare ale vaccinurilor anti-HPV. Cele doua societati producatoare ale vaccinului au contractat o firma de publicitate care deruleaza campania de informare, sub coordonarea metodologică a unui Comitet de coordonare numit prin Ordin de ministru. Fundatia Renasterea face parte din acest comitet alături de reprezentanti ai Ministerului Educatiei, OMS, UNICEF, UNOPA, jurnalisti, medici şi profesori de specialitate, precum si reprezentanţi ai Patriarhiei Române etc. Comitetul este for consultativ, numit prin ordin de ministru, iar pentru activitatea sa nu este plătit. Rolul său este acela de a stabili direcţiile strategice ale campaniei de vaccinare.” Adică, spune MS, campania de vaccinare se va derula indiferent de rezultatele campaniei de informare. Către finalul comunicatului se precizează totuși că evaluarea campaniei de informare se va face pe baza unui sondaj de opinie care va arăta daca vaccinarea este sau nu oportună. Dar punem pariu că va fi. Pe leafa lui Bazac pe doi ani plus jumătatea din sponsorizările primate de doamna Geoană de la GSK. Și, probabil, în viitorul apropiat și de la Merk. Că ministrul Bazac minte cu nerușinare prin vocea purtătorului de cuvânt este aproape evident. Pentru că deși declară că firmele producătoare ale vaccinurilor finațează campania, MS mobilizează importante resurse umane plătite din bani publici pentru a deveni agenți de vânzări ai celor două companii. Ca și cum ministerul ar fi moștenirea domnului Bazac de la mama domniei sale, cu care face ce vrea.

Medicii de familie, agenți de marketing ai firmei GSK

plic pentru medici


În țară, campania de informare finanțată de cei doi producători, respectiv GSK și Merk se derulează exclusiv pe spesele statului român. Medicii de familie sunt convocați pe bază de tabel la Direcțiile de Sănătate Publică județene, unde primesc instructaje care vizează conținutul informațional ce trebuie diseminat în școli. Ore întregi medicii de familie își abandonează pacienții pentru a participa la aceste orgii informaționale care au un sigur subiect. Vaccinul anti HPV este prezentat ca soluția miraculoasă. Medicii sunt apoi instruiți în materiale ajutătoare cu caracter imperativ emanate de la așa zisul Centrul Național de Informare pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin, ÎN FAPT UN BANAL SITE! Care site le ordonă medicilor să ia parte la ședințele cu părinții pe care toate școlile le vor organiza în perioada 16septembrie-5 octombrie 2009. Culmea nesimțirii, medicii de familie și profesorii diriginți de la clasele IV-VII sunt obligați să organizeze un calendar al ședințelor cu părinții și să-l transmită la DSP-urile județene până la data de 15 septembrie. La ședințe se vor distribui părinților materiale informative pline de minciuni și exagerări care au ca scop propagarea unei stări de panică și inducerea ideii false că vaccinul este singura modalitate de a scăpa de cancerul care amenință 80% din populația feminină a țării! Materiale care fac de fapt campanie de publicitate pentru vaccinare sunt editate de Ministerul Sănătății și cel al Educației. Sunt prezente de asemenea siglele fundației Renașterea, care susține că nu are nicio implicare în proiect, și sigla acelui site pompos numit Centru Național. Nicăieri nu apare sigla producătorilor de vaccin și nicăieri nu se specifică faptul că această campanie ar fi finanțată de aceste două firme. Oricum ar da-o, cele două ministere sunt implicate într-o campanie de promovare a intereselor comerciale a două firme fapt interzis de lege. Iar populația este alarmată cu informații false sau neverificate despre o maladie pentru a accepta un leac discutabil și cu efecte dintre cele mai ciudate. Bomboana pe colivă este faptul că medii de familie primesc pentru deplasarea la aceste ședințe cu părinții o sumă de până la 50 de lei pentru decontarea transportului. În materialele distribuite lor prin ASP, medicii au găsit un formular de ordin de deplasare și un plic pe care este imprimată adresa unde deconturile trebuie să ajungă. Este vorba de o căsuță poștală închiriată de firma Momentum EMC SRL București, companie controlată de o firmă olandeză și administrată de celebrul Bogdan Enoiu. Oare cum va deconta Momentum EMC banii ce vor fi trimiși medicilor pe baza acestor ordine de deplasare, câtă vreme ei nu sunt angajații societății și, prin urmare, nu li se pot plăti deplasari? Vorbim de o sumă considerabilă dacă luăm în calcul faptul că în România există circa 11.000 de medici de familie pe care, măcar teoretic, Ministerul Sănătății îi va băga cu japca în această campanie. Iar când o astfel de finanțare se derulează sub sigla unor ministere, parcă ceva nu e în regulă.

Ministerul lui Bazac pune batista pe țambal

Nu putem încheia acest material excepțional fără a publica întrebările adresate de GSE Ministerului Sănătății, întrebări la care de aproape o lună de zile nu am primit niciun răspuns. Conținutul întrebărilor explică, credem noi, tăcerea adâncă a ministrului Bazac, pe care-l vom acționa în judecată. Sperăm, naivii de noi, că justiția îl va oblige să ne răspundă.

Buna ziua

In urma discutiei telefonice va precizez ca sunt interesat de urmatoarele informatii de interes public legate de campania nationala de informare pentru prevenirea cancerului de col uterin prin vaccinarea anti-HPV:

- Care este bugetul acestei campanii si cum este el distribuit?
- Care este relatia contractuala dintre minister si fundatia Renasterea pentru Educatie, Sanatate si Cultura in cadrul acestei campanii? In cazul in care exista o relatie contractuala va rugam sa ne puneti la dispozitie copii dupa documentele care reglementeaza aceasta relatie(copii contract, situatia platilor, modul de selectare al acestui partener)
- Care este relatia contractuala dintre Ministerul Sanatatii si SC Momentum EMC SRL, compania care se ocupa de publicitatea proiectului? Daca exista o astfel de relatie solicitam acelasi tip de documente ca la punctul de mai sus.
- Care sunt atributiile medicilor de familie in cadrul acestui proiect si care este implicarea Directiilor Judetene de Sanatate Publica
- Care este rolul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii in cadrul campaniei si care este contributia financiara a acestei institutii
- Care este contributia MS la campania derulata de fundatia Renasterea in perioada martie-decembrie 2008cu ajutorul centrului mobil de diagnosticare? Este acest centru autorizat de MS pentru efectuarea de analize pentru depistarea cancerului de col uterin si a celui de san? Daca da dorim o copie a acestei autorizatii.
- Are MS vreun contract de achizitie cu firma GlaxoSmithKline pentru furnizarea vaccinului CERVARIX destinat combaterii cancerului de col uterin? Daca da dorim o copie a acestui contract si o situatie a platilor.
Sunt de acord sa suport contravaloarea expeditiei si taxele de fotocopiere.
Va multumesc pentru colaborare.
Cu stima,
Mihai Enciu
Gazeta de Sud Est

6 comentarii:

  1. Sincer, eu nu inteleg cum poate avea pretentia un jurnalist sa cunoasca bugetul unei campanii atat timp cat este de fapt bugetul unei companii private. Din toata povestea asta, eu una nu am ramas decat cu gustul amar al anului electoral, in care se incearca orice pentru "murdarirea" unor candidati. Cu atat mai mult mi se pare enervant faptul ca se leaga presa de poate singurul minister si ministru care chiar face treaba.

    RăspundețiȘtergere
  2. D-na Ana...spuneti ca nu ati inteles nimic!,asa e, aveti dreptate,nu ati iteles nimic din tot ce a scris jurnalistul!
    Eu va intreb daca stiti ceva despre urmatoarea poanta:ieri D-nul Geoana a inaintat o motiune cu privire la acel aport de 2% sa fie directionat catre ONG-uri adeca si catre Fundatia Renasterea, ONG-ul D-nei Geoana,desigur sa aiba de unde sa traiasca !
    Alceva nu mai comentez doar ATENTIE aici sunt mari probleme de familie,de clan >>>>D-nul Geoana >>>>Fundatia Renasterea(D-na Geoana) >>>>HPV >>>>Gardasil >>>>s.a.m.d.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lipsa de reactie la toate nedreptatile si abuzurile de care avem parte ,te duce cu gandul la marsavii si mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lipsa de reactie la toate nedreptatile si abuzurile de care avem parte ,te duce cu gandul la marsavii si mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  5. Lipsa de reactie la toate nedreptatile si abuzurile de care avem parte ,te duce cu gandul la marsavii si mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Lipsa de reactie la toate nedreptatile si abuzurile de care avem parte ,te duce cu gandul la marsavii si mai mari.

    RăspundețiȘtergere

„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )

HARTĂ ARTICOLE

Vaccination Could kill or destroy your children PROOF!

TVR -exterminarea romanilor-STERILIZAREA FETELOR SI FEMEILOR

Merk si vaccinurile cancerigene

Mercurul