„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei ).

luni, 19 octombrie 2009

VACCINURILE SUNT MULT MAI LETALE DECAT GRIPA PORCINA


VACCINARE IN MASA: INGREDIENTELE DEZASTRULUI
(prin ingrijirea Dr. Mae-Wan Ho si a Prof. Joe Cummins de la Institute of Science in Society)


Urmatorul raport a fost supus atentiei Lui Sir Liam Donaldson, Directorul Medical al Regatului Marii Britanii si Agentiei pentru Alimente si Medicamente (Food and Drug Administration, FDA) a USA.

In aprilie 2009 a fost explozia de gripa porcina in Mexic si in USA, care s-a extins cu viteza in toata lumea, transmitandu-se printre oameni. Judecand dupa primele date publicate in mai, noul tip A/H1N1 al gripei este divers de oricare alt tip inregistrat pana in acel moment.

Este vorba de o ciudata combinatie de secvente de tulpini virale ale gripei aviare, umane si porcesti din America de Nord si din Eurasia. Un eminent virolog din Canberra a declarat mass-mediei ca virusul ar putea sa fi fost creat in laborator si liberat accidental. Unii analisti sugereaza de-a dreptul, fara probe care sa ii sustina, ca ar fi fost creat intentionat ca arma biologica, in timp ce altii invinuiesc industria de cresterea intensiva si traficul urias de animale pe distante mari, care ofera multe posibilitati pentru generarea de recombinatii exotice.

Ceea ce preocupa insa cel mai mult cetatenii, sunt insa programele de vaccinare in masa pe care guvernele le prepara pentru combaterea pandemiei, care ar putea sa fie mai rele decat pandemia in sine.

O organizatie se opune vacinarii fulger a elevilor.

Guvernul Statelor Unite planuieste sa vaccineze toti copiii in septembrie, cand va incepe noul an scolar si grupul National Vaccine Information Center (NVIC) a cerut guvernului Obama si tuturor guvernatorilor Statelor Unite sa demonstreze ca aceasta decizie este "necesara si sigura" si a pretins "mecanisme solide de recoltare de date, inregistrare, supraveghere si notificare a sigurantei vaccinului, precum si compensatii economice pentru posibilele vatamari pe care le-ar putea cauza."

Putin dupa declansarea gripei porcine in aprilie, Departamentele de Sanatate si Siguranta Interna ale USA au declarat starea de urgenta nationala pentru sanatatea publica. Au fost inchise unele scoli, au fost puse in carantina unele persoane si companiile farmaceutice au primit contracte in valoare de 7 miliarde de dolari pentru fabricarea de vaccinuri acum obiect al unui control urgent din partea FDA: asta vrea sa insemne ca vor fi testate in numai cateva saptamani pe sute de copii si adulti voluntari, inainte de a fi administrate tuturor elevilor in toamna.

In plus,potrivit legii federale aprobate de Congresul din 2001, o Autorizatie a Uzului de Urgenta permite ca, companiile farmaceutice, responsabilii sanitari si oricine administreaza vreunui american vaccinuri experimentale in timpul unei stari de urgenta de sanatate publica, sa fie protejati impotriva oricaror posibile denunturi in caz de persoane vatamate. Secretara Departamentului Sanatatii si Servicii Umane a USA, Kathleen Sebelius, a permis fabricantilor de vaccinuri totala nepedepsire in fata legii impotriva oricarui proces penal care ar putea deriva de la administrarea de noi vaccinuri ale gripei porcine si unele State chiar au declarat prin lege vaccinarea obligatorie.

NVIC vra sa stie daca Statele sunt preparate sa raspunda normelor de siguranta privitoare la vaccinari ale National Childhood Vaccine Injury Act din 1086, care includ: 1) Sa dea parintilor informatii scrise asupra beneficiilor si a riscurilor vaccinului inainte ca copiii sa fie vaccinati; 2) Sa aiba un registru al vaccinarilor facute copiilor, inclus numele fabricantului si numarul de lot; 3) Sa inregistreze vaccinarile administrate in datele clinice al copilului si 4) Sa inregistreze in cartela clinica a copilului si gravele probleme de sanatate care apar dupa vaccinare si sa comunice imediat Sistemului Federal de Informatie despre consecventele daunatoare ale vaccinului.

NVIC mai vrea sa stie si daca Statele sunt pregatite sa despagubeasca copiii afectati de vaccinarile gripei porcine, daca parintii vor primi "informatii complete si veridice asupra riscurilor vaccinului gripei porcine" si daca au dreptul sa "refuze" vaccinarea.

Barbara Loe Fisher, co-fondatoare si presedinta a NVIC, a declarat: "Parintii si legiuitorii ar trebui sa se intrebe imediat: de ce sunt copiii cei care trebuie sa primeasca primii vaccinarile experimentale ale gripei porcine? Scolile au instrumentele pentru a obtine consensul informat cu semnatura parintilor inainte de vaccinare, pentru a avea registre exacte a oricarei vaccinari si pentru a selectiona biologic copiii care sunt la risc ridicat de a avea reactii la vaccin? Cei care administreaza aceste vaccinari vor sti cum sa controleze in continuare copiii si sa inregistreze, sa comunice si sa trateze gravele probleme de sanatate care se vor prezenta? Si statele, vor avea mijloacele economice pentru a despagubi copiii vatamati?

OMS si febra vaccinarii in masa

Ordinul de vaccinare in masa vine de la Organizatia Mondiala a Sanatatii. La inceputul lui iulie, un grup de experti in vaccinari a ajuns la concluzia ca pandemia este incontenibila si Marie-Paul Kienym directoarea OMS pentru cercetarea legata de vaccinuri, a spus ca toate natiunile trebuiau sa aibe acces si ca deja in septembrie ar fi trebuit sa fie un vaccin disponibil.

Criticii subliniaza ca "expertii in vaccinuri" sunt controlati de fabricantii de vaccinuri, care vor oferi beneficii cu contractele foarte bine platite, de vaccinuri si medicamente antivirale semnate de guverne. Insa argumentul decisiv impotriva vaccinarilor in masa consta pur si simplu in faptul ca vaccinurile injectabile ale gripei nu functioneaza si sunt periculoase.

Vaccinurile injectabile ale gripei sunt ineficiente si cresc riscurile de astm.

Exista motivatii larg cunoscute pentru care vaccinarile impotriva gripei nu vor da niciun rezultat, cum deja a fost spus in leagtura cu atat de mult anuntatele vaccinuri impotriva "pandemiei de gripa aviara" care inca trebuie sa soseasca. (How to Stop Bird Flu Instead, SiS 35). Virusul influentei porcesti se schimba rapid - chiar si fara ajutorul ingineriei genetice in laborator si mai ales cu ajutorul industriei de otravire intensiva - In timp ce vaccinurile tintesc pe tulpini specifice. In plus vaccinul contra gripei nu este permanent si trebuie sa fie facut in fiecare an; vaccinurile sunt dificile de produs in forma masiva si anumite varietati nu se dezvolta in niciun mod in laboratoare.

Numeroase studii au aratat ca vaccinurile injectabile ale influentei ofera putina sau nicio protectie impotriva infectiilor si maladiilor si nu este nicio ratiune de a crede ca vaccinurile impotriva gripei porcine vor fi diverse. O re-analiza a 51 diverse studii la mai mult de 294.000 copii a stabilit ca, incepand de la varsta de doi ani, vaccinurile pe baza de virus atenuat al gripei administrat cu atomizatori nazali au impiedicat 82% din cazurile de maladie, in timp ce vaccinurile injectabile fabricate pe baza de virusi inactivi au impiedicat numai 59%. Prevenirea "sindromului pseudogripal", cauzat de alte tipuri de virus, a fost numai de 31% si respectiv 36%. la copiii de varsta inferioara a doi ani, eficacitatea vaccinului a fost similara celei de placebo. Nu a fost posibila analizarea sigurantei vaccinurilor sau efectuarea unor studii, din lipsa de informatii si lipsa de standardizare a putinelor informatii disponibile. Un raport publicat in 2008 a stabilit ca vaccinurile antigripale la copiii mici nu diminueaza cantitatea vizitelor medicale si spitalicesti datorate gripei.

In acelasi timp, un studiu efectuat pe 800 de copii astmatici a stabilit ca cei care au primit un vaccin gripal s-au expus riscului mult mai mare de vizite medicale si la urgenta, legate de astm; coeficientii de probabilitate erau 3,4 si respectiv de 1,9. Acesta a fost confirmat de un raport publicat in 2009, potrivit caruia copiii astmatici carora li s-a administrat FluMist au fost expusi riscului de trei ori superior de spitalizare.
Vaccinurile gripale sunt inutile si pentru adulti si batrani, intrucat ofera putina sau nicio protectie impotriva infectiilor sau bolilor ca pneumonia.

Adjuvanti toxici, în unele vaccinuri gripale

Vaccinurile pot fi periculoase intrucat asa erau, in special cele create cu virusi vii, atenuati sau noile vaccinuri recombinante ale acidului nucleic; au potentialul pentru a crea virus prin recombinare si acizii nucleici recombinanti ar putea cauza maladii autoimune.

O alta sursa importanta de toxicitate in vaccinurile gripale sunt adjuvantii, substante adaugate pentru a imbunatati imunogenitatea vaccinurilor. Exista literatura medicala considerabila asupra toxicitatii adjuvantilor. Majoritatea vaccinurilor antigripale contin concentratii periculoase de mercur sub forma de thimerosal, un conservant letal de 50 de ori mai toxic decat insusi mercurul. In doze suficient de elevate, poate cauza disfunctiuni imunitare, senzoriale, neurologice, motorii si comportamentale pe termen lung. Otravirii cu mercur i se asociaza si autismul, deficitul de atentie, scleroza multipla, deficientele de limbaj si de articulatie a cuvantului. Institutul de Medicina a avertizat ca sugarilor, copiilor si femeilor gravide nu le trebuiesc facute injectii care sa contina thimerosal, dar marea parte a vaccinurilor gripale contin 25 de micrograme.

Un alt adjuvant comun este potasiul-alum sau hidroxidul de aluminiu, care poate cauza alergie la vaccin, anafilaxie, fibromialgie macrofagica, un sindrom de inflamatie cronica. La pisici, aluminiul provoaca si fibrosarcomul in zona injectiei.

Numerosii adjuvanti aparuti recent nu sunt desigur mai buni: ar putea de-a dreptul sa fie chiar mai rau. Potrivit unui studiu aparut intr-o revista dedicata stiintei si business-ului farmaceutic, marea parte a adjuvantilor, inclusiv MF59, ISCOMS, QS"!, AS09 si AS04, "au o reatogenie si o toxicitate sistemica locala considerabil superioare celor ale potasiului-alum".

Situatia actuala a vaccinurilor pentru gripa porcina

Cinci companii diverse au primit contracte pentru a produce vaccinul la scara mondiala: Baxter International, GlaxoSmithKline, Novartis si Sanofi-Aventis si AstroZeneca. Date fiind problemele pentru producerea in cantitati mari, aceste companii au intentia hotarata de a face astfel incat dose inferioare de vaccinuri sa actioneze mai repede cu o gama majora de adjuvanti. Si aceasta cu aprobarea OMS (a se vedea mai departe). Vaccinurile pentru gripa se produc numai cu virus nevirulenti ai gripei (atenuati sau slabiti). Pentru a fi eficienti, genele virusului nevirulent folosit, trebuie sa corespunda celor ai tulpinii virale care se raspandeste in randurile populatiei. Activarea sistemului imunitar prin expunerea la forma nepatogenica a tulpinii patogenice da origine productiei de anticorpi care dau o protectie impotriva tulpinii patogene. Productia virusului nevirulent implica in primul rand identificarea si in continuare, reproducerea unor subtipuri de doua proteine superficiale ale virusului, emaglutinina (H) si neuramidaza (N), care determina virulenta tulpinii si capacitatea de raspandire si care sunt si proteinele obiectiv ale vaccinurilor.

Virusi gripali

Exista trei tipuri de virusi gripali: A, B si C. Virusul gripal de tip A este principala cauza a maladiilor la pasari si mamifere. Genomul sau consta in 8 segmente ARN codificate pentru 11 proteine si virusii se clasifica in functie de subtip in baza celor doua glicoproteine de superficialitate principale (proteine cu complexe lanturi laterale glucidice): hemagglutinin (H) si neuramidasi (N). Genomul segmentat permite virusului sa "recombine" din nou segmentele, precum si sa le recombine in segmente, sporind considerabil taxa de evolutie si a generarii de noi tulpini. Recombinarea este realizata in maniera ampla si in laboratar in procesul de creare de tulpini vaccinale. Pana acum, subtipurile 16H si 9N in numeroase combinatii au fost individuate in randurile pasarilor salbatice.

Inainte de toate se creaza virusii care servesc ca materiale de plecare pentru productia la scara larga a virusilor vii nevirulenti ai gripei. Virusii care servesc ca "samanta" au fost aprobati de OMS si de FDA american. Metoda tipica de producere a virusului care serveste ca samanta este recombinarea. Se injecteaza in oua de gaina o tulpina standard ne patogena de gripa care va sti sa se dezvolte bine in acel mediu si tulpina purtatoare de gene care exprima subtipurile de proteine H si N al vaccinului care se vrea. Cei doi virusi se multiplica si cei opt segmenti ai lor de genom se regrupeaza, cu 256 combinatii posibile. Se selectioneaza deci virusii recombinati obtinuti, la cercetarea virusului dorit, cu sase segmenti de genom care permit tulpinii standard sa se dezvolte cu usurinta in oua, plus genele H si N ale tulpinii in circuit. Virusul care face functia de samanta este deci injectat in milioane de oua pentru producerea vaccinului. Aceasta metoda conventionala de producere a unei rezerve de "seminte" se completeaza in circa una sau doua luni [20].

Este posibil ca sistemele de cultura celulara sa inlocuiasca eventual ouale. Baxter International a cerut brevetul pentru un proces care foloseste cultura celulara pentru a produce cantitati de virusi infectivi care sunt recoltati, inactivati cu formaldehida si lumina ultravioleta si in continuare cu detergent [21].
Baxter a produs vaccinuri ale virusului H5N1 complet intr-o linie celulara Vero extrasa din rinichi de maimuta africana si a realizat teste clinice de faza 1 si 2 cu si fara hidroxid de aluminiu ca adjuvant [22, 23]. Principalul rezultat este ca adjuvantul toxic nu a sporit anticorpii neutralizati impotriva tulpinii vaccinului. Baxter a reusit sa creeze vaccinul contra virusului H1N1 la sfarsitul lui iulie sau inceputul lui august, dar nu a comunicat public detaliile producerii acestui vaccin [16].

In decembrie, o sucursala Baxter in Austria a trimis un vaccin al gripei umane contaminat cu ucigatorul virus aviar viu H5N1 in 18 tari, printre care si Republica Ceha, unde teste clinice demonstreaza ca a cauzat moartea cobailor carora acesta le-a fost injectat [24]. Ziarele cehe s-au intrebat daca Baxter vrea deliberat sa inceapa pandemia.
Si Novartis, un alt urias al industriei farmaceutice, a anuntat in 13 iunie ca ar fi creat un vaccin impotriva gripei porcesti cu o tehnologie bazata pe celule si pe adjuvantul inregistrat MF59®. Adjuvantul MF59® are o baza uleioasa si contine Tween80, Span85 si Squalen [25]. In studii efectuate pe soareci, realizate cu adjuvanti pe baza uleioasa, animalele au ramas schilodite si paralizate. Squalen a produs grave simptome de artrita la soareci si studiile facute pe fiinte umane care au primit intre 10 si 20 ppb (parti pe miliard) de squalen, au demonstrat un grav impact asupra sistemului imunitar si dezvoltarea de dereglari autoimune. [26].

Novartis a comunicat stirea in 2008 cu un test clinic al vaccinului H5N1 in Polonia. Experimentul a fost condus de asistente si medici locali care au administrat vaccinul la 350 de saraci, dintre care 20 au murit. Medicii si asistentele au fost actionati in tribunal de politia poloneza [27,28]. Novartis a spus ca mortile nu erau legate de vaccinul H5N1 [29], ca a fost "administrat si altor 3500 de persoane fara ca vreuna dintre acestea sa moara".

GlaxoSmithKline va fabrica propriul vaccin cu antigene al tulpinii gripale izolate recent; va contine si propriul adjuvant AS03 cu marca inregistrata, aprobata de Uniunea Europeana in 2008 impreuna cu vaccinul pentru gripa aviara H5N1. Potrivit Relatiei de Evaluare Publica Europeana [30], adjuvantul AS03 este compus din Squalen (10,86 miligrame), DL-α-tocoferol (11,86 miligrame) si polisorbat 80 (4,85 miligrame). Si vaccinul H5N1 contine 5 micrograme de Thimerosal, ca si Polisorbat 80, Octoxinol 10 si diverse saruri anorganice. Compania promoveaza cu forta diverse sisteme de adjuvanti, precum "evantaiul de adjuvanti" al sau, care reduce doza vaccinurilor [31].
Un studiu recent al OMS asupra principalilor producatori de vaccinuri a concluzionat ca scenariul cel mai bun este productia potentiala de 4900 milioane de doze de vaccin H1N1 pe an, tinand cont intre diversii factori ca fiecare producator sa aleaga formularea de doze mai mici (care sa includa adjuvanti toxici) si sa aiba majora capacitate de productie. Doctora Margareth Chan, directoarea generala a OMS si secretarul general al ONU, Ban-Ki-Mon s-au intalnit in 19 mai cu alti functionari ai fabricantilor de vaccinuri si au cerut acestora sa rezerve parte din capacitatea lor de productie pentru tarile sarace care, altfel, ar avea putin, sau niciun acces in caz de pandemie [32].
Ultima vaccinare in masa in Statele Unite a fost un dezastru. In 1976, au fost descoperite cazuri de gripa porceasca intre soldatii din Fort Dix (New Jersey) si unul dintre acestia a murit, probabil mai mult din extenuare fizica decat din cauza infectiei [7]. Aceasta a dus la lansarea unei vaccinari in masa a 40 milioane de persoane impotriva pandemiei care nu s-a verificat niciodata. Au fost mii de cereri de despagubire a daunelor. Cel putin 25 de persoane au murit si 500 au dezvoltat sindromul paralitic Guillarin-Barré [33,34].

Cea mai mare parte a simptomelor gripei porcesti sunt usoare.

In 22 iulie 2009 Centrele pentru Control si Prevenire a Bolilor (CDC) au numarat un total de 40.617 cazuri in USA dintre care 319 morti, adica un coeficient de morti/caz de 0,8%; rata reala a mortilor, insa- intre toate cazurile de infectie, incluzand si cazurile usoare, care nu sunt comunicate- este probabil mai joasa. Expertii gandesc ca este comunicat numai un caz la 20. [36].

Anglia este tara europeana cea mai atinsa de pandemie si s-a vorbit in fiecare zi in ziarele lunii iulie. In 23 iulie a fost difuzat un numar de asistenta telefonica pentru ca lumea sa poata sa aiba informatii si Tamiflu fara sa mearga la un medic. Saptamana aceasta a fost o crestere record a cazurilor pana la 100.000 si un total de 30 de morti pana acum [37], adica un coeficient morti/caz de 0,03%, care da o idee mai exacta a ratei reale a mortii.

Sir Liam Donbaldson, medicul director al Regatului Unit, a comandat NHS (Sistemul sanitar national) sa se pregateasca pentru un total de 65.000 de morti, cu o manifestare de 350 pe zi [38]. Pana acum nu a fost programat niciun plan de vaccinare in masa, dar guvernul Regatului Unit a cerut anticipat 195 milioane de doze de vaccin de la GlaxoSmithKline (GSK).
Vaccinul pe care GSK il pune la punct va fi testat pe un numar mic de persoane, deoarece , potrivit unor informatii [39], compania farmaceutica britanica "evalueaza pericolul unei pandemii fata de riscurile unui vaccin nesigur". Profesorul Hugh Pennington, microbiolog pensionat al Universitatii Alberdeen (Scotia), a definit ce inseamna asta, a fi "periculos": "Limitand testele clinice, Glaxo sporeste pericolul ca doza de vaccin sa nu fie calibrata in mod potrivit si aceasta ar putea duce la vaccinuri care nu protejeaza de virus, sau care, in orice caz, nu sunt sigure" a spus.

Pennington a adaugat ca, capacitatea vaccinului de a activa apararea organismului este fundamentala si necesita test de determinare a dozelor mai bun si , daca este cerut, un adjuvant care sa incrementeze imunitatea (asa cum se stie, GSK promoveaza definitiv o noua gama de adjuvanti toxici). A facut referire si la incidentul de la Fort Dix din 1976.

Franta a cerut vaccinuri de la Sanofi, GSK si Novartis, dar nu vede necesitatea de a cere fabricantilor sa reduca sau sa treaca peste testele clinice [16]. Sanovi-Aventis, producatorul farmaceutic francez care produce propriul vaccin pentru gripa porceasca, trebuie sa fi inceput sa testeze produsul la inceputul lui august si gandeste ca ii sunt necesare doua luni si jumatate de experimente inainte de a avea un vaccin care "sa fie sigur si eficient"; potrivit lui Albert Garcia, care vorbea in numele Vaccinuri Unitatea de companie", vaccinul va fi gata în noiembrie sau decembrie."

Cu toate acestea, Baxter pare sa fi produs un vaccin la inceputul lui august, pentru teste clinice.
Si Glaxo a anuntat ca pregateste o masca faciala acoperita de antivirus pentru a evita infectiile si ca accelereaza productia sa de Relenta pentru pacientii deja afectati de gripa porceasca.

Este evident ca sunt moduri mai sigure si eficiente de a combate pandemia decat vaccinarile in masa: spalarea mai des a mainilor, stranutarea intr-o batistua de hartie care poate fi aruncata imediat, evitarea intrunirilor nu neaparat necesare si intarzierea inceperii anului scolar - toate acestea consiliate de catre guverne - si, am putea adauga, alimentatia sanatoasa, efectuarea de exercitii de miscare si administrarea de suficienta vitamina D pentru sporirea propriei imunitati naturale [10].


Bibliografia

1. New details on virus's promiscuous past", Jon Cohen, Science 2009, 324, 1127.
2. Garten RJ, Davis CT,Tussell CA et al. Antigenic and genetic charaatcteristics of swine-origin 2009 A (H1N1) influenza viruses circulating in humans. Science 2009, 325, 197-201.
3. Virologist to make his case for lab origin of swine flu", Peter Duveen, Opednews.com, 4 July 2009, http://www.opednews.com/articles/Virologist-to-make-his-cas-by-Peter-Duveen-090630-103.html
4. Is swine flu a biological weapon?", Paul Joseph Watson, PrisonPlanet.com 27 April 2009, http://www.prisonplanet.com/is-swine-flu-a-biological-weapon.htm
5. CDC confirms ties to virus first discovered in U.S. pig factories" Michael Greger, 3 May 2009, http://www.hsus.org/farm/news/ournews/swine_flu_virus_origin_1998_042909.html
6. "Swine flu vaccine should not be given to children in schools", Barbara Loe Fisher, National Vaccine Information Center, 22 July 2009, http://www.nvic.org/NVIC-Vaccine-News/July-2009/Swine-Flu-Vaccine-Should-Not-Be-Given-to-Children.aspx
7. "Now legal immunity for swine flu vaccine makers" F, William Engdahl, Global Research 20 July 2009, http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=14453
8. Swine flu pandemic now 'unstoppable': WHO official", Agence France-Presse 13 July 2009, Calgary Herald, http://www.calgaryherald.com/Swine+pandemic+unstoppable+official/1788693/story.html
9. What are the dangers of mandatory swine flu vaccination? Dr. Mercola, June 2009, http://blogs.mercola.com/sites/vitalvotes/archive/2009/07/15/What-are-the-Dangers-of-MandatoryMandatory-Swine-Flu-Vaccination.aspx
10. Ho MW. How to stop bir flu instead of the vaccine-antiviral model. Science in Society 35. 40-42, 2007.
11. Jefferson T, Rivett A, Harnden A, DiPietrantoni C, and Demicheli V. Vaccines for preventing influenza in healthy children (Review). Cochrane Database Systematic Review 23 April 2009, http://mrw.interscience.wiley.com/cochrane/clsysrev/articles/CD004879/pdf_fs.html
12. Szilagyi PG, Fairbrother G, Griffin MR et al. Influenza vaccine effectiveness among children 6 to 59 months of age during 2 influenza seasons: a case-cohort study. Arch Pediatr Adolesc Med 2008, 162, 943-51. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18838647
13. Christy C, Aligne C, Auinger P, Pulcino T and Weitzman M. Effectiveness of influenza vaccine for the prevention of asthma exacerbations. Arch. Dis Child 2004, 89, 734-5, http://www.pubmedcentral.nih.gov/articlerender.fcgi?tool=pubmed&pubmedid=15269071
14. Flu vaccination may triple risk for flu-related hospitalization in children with asthma, 25 May 2009, http://www.medscape.com/viewarticle/703235
15. Petrovsky N, Heinzel S, Honda Y, Lyons AB. New-age vaccine adjuvants, friend or foe? BioPharm International 2 August 2007, http://biopharminternational.findpharma.com/biopharm/article/articleDetail.jsp?id=444996&sk=&date=&pageID=5
16. "Update: 1-Baxter can take no more H1N1 flu vaccine orders", Bill Berkerto, 16 July 2009, Reuters. http://www.reuters.com/article/marketsnews/idINN1644290820090716?rpc=33
17. H1N1 'swine flu' vaccine, postnote, May 2009, number 331, http://www.parliament.uk/documents/upload/postpn331.pdf
18. Avian Influenza (Bird Flu) CDC, 18 November 2005, http://www.cdc.gov/flu/avian/gen-info/flu-viruses.htm
19. Olsen B, Munster VJ, Wallensten A, Waldenstrom J, Osterhaus ADME and Fouchier RAM. Global patterns of influenza A virus in wild birds. Science 2006, 312, 384-8.
20. Hood E. Environews Innovations 2006 Environmental Health Perpectives 114,A108-111.
21. Kistner,O,Tauer,C, Barrett,N. Mundt,W. Method for Producing Viral Vaccines 2009 Patent application US2009/0060950A1
22. Ehrlich HJ, Müller M, Oh HM, Tambyah PA, Joukhadar C, Montomoli E, Fisher D, Berezuk G, Fritsch S, Löw-Baselli A, Vartian N, Bobrovsky R, Pavlova BG, Pöllabauer EM, Kistner O, Barrett PN; Baxter H5N1 Pandemic Influenza Vaccine Clinical Study Team. A clinical trial of a whole-virus H5N1 vaccine derived from cell culture. N Engl J Med. 2008 Jun 12;358(24):2573-84.
23. Ketel.W,Dekker,C,Mink,C,Campbell,J,Edwards,K,Patel,S,Ho,D,Talbot,H,Guo,K,Noah,D,Hill,H.Safety and immunogenicity of inactivated, Vero cell culture-derived whole virus influenza A/H5N1 vaccine given alone or with aluminum hydroxide adjuvant in healthy adults Vaccine 2009 in press doi:10.1016/j.vaccine.2009.03.015
24. "Bird flu mix-up could have spelled disaster", NewScientist 6 March 2009, http://www.newscientist.com/article/mg20126983.400
25. Kenney RT and Edelman R. Survey of human-use adjuvants. Expert Review of Vaccines April 2003; 2(2):167-88, http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12899569?ordinalpos=5&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_DefaultReportPanel.Pubmed_RVDocSum
26. "Vaccines may be linked to Gulf War Syndrome", Chiroweb.com, June 12, 2000, http://www.chiroweb.com/mpacms/dc/article.php?id=31730
27. "Homeless people die after bird flu vaccine trial in Poland", Mathew Day, Telegraph, 2 July 2008, http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/poland/2235676/Homeless-people-die-after-bird-flu-vaccine-trial-in-Poland.html
28. "Homeless people die after trials of bird-flu vaccine", 10 July 2008, Pharmaceutical Portal for Poland, http://www.pharmapoland.com/next.php?id=62409
29. "Polish industry not dented by deaths", Emma Dorey, Entrepreneur, 21 July 2008, http://www.entrepreneur.com/tradejournals/article/181991358.html
30. Pandermrix = European Public Assessment Report [EMEA] 27 September 2009, http://www.emea.europa.eu/humandocs/Humans/EPAR/pandemrix/pandemrix.htm
31. Vaccine adjuvant system technology background information. GlaxoSmithKline, accessed 25 July 2009, http://www.gsk.com/media/flu/flu-adjuvant.pdf
32. Collin N, de Radiguès X, Kieny MP; the World Health Organization H1N1 Vaccine Task Force.New influenza A(H1N1) vaccine: How ready are we for large-scale production? Vaccine. 2009 Jun 26 in press doi:10.1016/j.vaccine.2009.06.034
33. 1976 swine flu outbreak, Wikipedia, 22 July 2009, http://en.wikipedia.org/wiki/1976_swine_flu_outbreak
34. Haber P, Sejvar J, Mikaeloff Y and DeStefano F. Vaccine and Guilaain-Barre syndrome. Drug Saf 2009, 32, 309-23.
35. 009 flu pandemic in the United States", Wikipdeia, 22 July 2009, http://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic_in_the_United_States
36. 2009 flu pandemic, Wikipedia, http://en.wikipedia.org/wiki/2009_flu_pandemic
37. "Swine flu website overwhelmed by demand as new cases double in a week", Owen Bowcott and Severin Carrell, The Guardian, 23 July 2009, http://www.guardian.co.uk/world/2009/jul/23/swine-flu-website-overwhelmed
38. "Swine flu: medical chief orders NHS to prepare for 65 000 deaths - with a toll of as many as 350 a day", Daniel Martin, The Daily Mail, 17 July 2009, T, http://www.dailymail.co.uk/news/article-1200012/Swine-flu-Every-child-16-vaccinated--when.html
39. "Glaxo to limit tests of flu vaccine, citing urgency", Jason Gale and Trista Kelley, Bloomberg Press, 22 July 2009, http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601102&sid=apkg_4J.PCEw

© Copyright Mae-Wan Ho, Institutul de Stiinţa în Societate, 2009
Mae-Wan Ho este un genetician britanic renumit pentru opoziţia sa faţă de ingineria genetică. Joe Cummins este profesor emerit de Genetica al Departamentului de Biologie al Università Western Ontario (Canada). Apartin amandoi Institute of Science in Society. Titlul original: "The vaccines are far more deadly than the swine flu"
Sursa:
http://www.laleva.org/it/2009/09/
http://www.i-sis.org.uk/ 27.07.2009Traduzione per www.comedonchisciotte.org a cura di MARINA GERENZANI

Traducere in Limba Romana facuta de Terra Mater pentru http://nuvaccinurilor.blogspot.com

3 comentarii:

  1. Salutare ! Va rog sa-mi promovati si mie site-ul, daca se poate: http://antivaccin.freehostia.com/ ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua!
    materialul mi se pare suficient de bine documentat si realist si va felicit pentur obiectivitate. stiati insa ca acest site este citat ca sursa intr-un flyer care a circulat pe internet si care face acuze grave si nedocumentate legate de aparitia virusulu, oMS, autoritati etc? (adica amesteca info documentate cu speculatii, in stil " teoria conspiratiei")

    RăspundețiȘtergere
  3. stefania,
    lasa o adresa de e-mail, daca vrei detalii...

    RăspundețiȘtergere

„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )

HARTĂ ARTICOLE

Vaccination Could kill or destroy your children PROOF!

TVR -exterminarea romanilor-STERILIZAREA FETELOR SI FEMEILOR

Merk si vaccinurile cancerigene

Mercurul