„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei ).

sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Vaccin netestat, ineficient si mai ales INUTIL

http://www.cotidianul.ro/studiile_clinice_facute_pe_genunchi_doar_150_de_voluntari_testati_cu_vaccinul_a_h1n1-104246.html


Studiile clinice, făcute pe genunchi:
Doar 150 de voluntari, testaţi cu vaccinul A/H1N1
Claudia Marcu, Simona Popa

Autorităţile au recunoscut că testarea vaccinului împotriva virusului gripal nou nu a fost făcută conform standardelor şi că studiile clinice vor continua şi după vaccinarea populaţiei. Primele 250.000 de doze au plecat joi în ţară.


Vaccinul împotriva gripei porcine produs de Institutul Cantacuzino nu a fost testat suficient. Conducerea Agenţiei Naţionale a Medicamen¬tului (ANM) susţine că a dat, totuşi, autorizaţia din cauza riscului pandemic. Studiile au fost făcute de o organizaţie de cercetare clinică, plătită, în urma încheierii unui contract, din banii Institutului Canta¬cuzino. „Vaccinul a fost testat doar pe 150 de oameni. Numărul acestora este relativ mic şi, în condiţii normale, am mai fi aşteptat până să dăm autorizaţia.

Studiile clinice vor continua şi după începerea imunizării populaţiei, iar cei care vor fi vaccinaţi vor fi urmăriţi foarte atent”, ne-a declarat joi doctor farmacist Robert Ancuceanu, vicepre¬şedinte al ANM. Totuşi, joi, repre¬zentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai institutului susţineau că vaccinul a fost testat potrivit standardelor internaţionale de fabricaţie şi că are toate aprobările de calitate, siguranţă şi eficacitate. Primele 250.000 de doze de vaccin au plecat joi de la producător, Insti¬tutul Cantacuzino, spre direcţiile de sănătate publică din principalele zone cu focare - Bucureşti şi Moldo¬va. Săptămâna viitoare urmează să plece şi celelalte 1.090.000 de doze. Într-o primă fază vor fi vaccinaţi personalul medical, poliţiştii, militarii şi lucrătorii de la frontiere, iar apoi vor fi imunizate şi celelalte ca¬tegorii de risc: elevii de liceu şi studenţii. Jandarmii însoţesc dozele pretutindeni Joi, jandarmii păzeau atât intrarea în institut, cât şi maşina pregătită de plecare cu cele câteva cutii de doze. De altfel, toate transporturile de doze vor fi însoţite permanent de angajaţi ai Ministerului Adminis¬traţiei şi Internelor. Vaccinul era pus în cutii obişnuite de carton, pe care scria „Cantgrip” şi precizarea „vaccin pandemic monovalent purificat fragmentat”. Fiecare fiolă conţinea specificaţia că este împotriva virusului A/H1N1.

Potrivit specialiştilor care au lucrat la vaccin, fabricarea sa a fost aproape similară cu cea a vaccinului obişnuit antigripal. „Am putea spune că nu e nici un fel de diferenţă între vaccinul antigripal al nostru, pe care îl fa¬bricăm de 38 de ani, şi acesta. Nu am schimbat nici un reactiv. Doar că în loc de 45 de micrograme de substanţă activă, cât puneam în cel obişnuit, care conţinea trei tulpini, acum am pus doar 15 micrograme, pentru că avem o singură tulpină, cea trimisă de OMS. Aşa se face că, dacă de 38 de ani nu am avut reacţii adverse importante, ne aşteptăm ca la acesta reacţiile să fie mai mici sau cel mult egale”, ne-a declarat Marga¬reta Mazilu, director de producţie la Institutul Cantacuzino. Vaccinul nu se va găsi în farmacii La vaccin au lucrat 110 oameni, sub pază militarizată, pe o tulpină primită pe 26 iunie, iar însă¬mânţarea făcută pe ouă de găină embrionate a fost gata de pe 20 august. O singură serie de fabricaţie a durat 82 de zile. Autorităţile sa¬nitare au precizat că vaccinul nu se va găsi în farmaciile cu circuit deschis şi, deci, nu va putea fi cumpărat la liber, pentru ca vaccinarea să se facă prima oară principalelor categorii de risc. OMS recomandă ca până la final 40 la sută din populaţie să fie imunizată, din care 5 la sută să fie personal din serviciile publice.

Până la sfârşitul anului viitor, România s-a angajat să producă 10 milioane de doze de vaccin. Potrivit vicepreşedintelui ANM, Robert Ancuceanu, anticorpii pre¬zenţi în organismul uman recunosc într-o oarecare măsură virusul A/H1N1 şi luptă împotriva acestuia: „Faţă de virusul gripei aviare, care era teribil de virulent şi avea o mortalitate de 50%, virusul gripei porcine este mult mai blând. A/H1N1 este foarte imunogen, adică generează anticorpi şi orga¬nismul poate face faţă şi fără vaccin. Dat fiind faptul că de gripă se poate muri, este bine, totuşi, să ne vaccinăm”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )

HARTĂ ARTICOLE

Vaccination Could kill or destroy your children PROOF!

TVR -exterminarea romanilor-STERILIZAREA FETELOR SI FEMEILOR

Merk si vaccinurile cancerigene

Mercurul