„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei ).

sâmbătă, 9 mai 2009

Gripa porcina – o epidemie enigmatica

Sursa: Revista Magazin

Ar putea fi o pandemie comparabila, ca dimensiuni, amploare si numar de victime, cu „moartea neagra” care a pustiit Europa medievala sau cu gripa spaniola din 1919. S-ar putea, la fel de bine sa fie o actiune economica bine orchestrata, similara controversatei gripe aviare, care acum doi-trei ani a ingrozit miliarde de oameni, spre a-i imbogati zdravan pe doar cateva sute. Oricum ar sta lucrurile, gripa zisa porcina nu lasa astazi pe nimeni indiferent.

Mediatizata din plin de presa si televiziune, actuala epidemie de gripa porcina a aparut, sustin specialistii mexicani, in La Gloria, numele bizar si paradoxal al unui umil satuc mexican, ai carui locuitori au inceput sa sufere de dificultati respiratorii grave inca din luna februarie a acestui an, pentru a se raspandi, apoi, in cele mai indepartate colturi ale planetei. Au fost semnalate peste 400 de cazuri de imbolnaviri, in acest sat, primul consemnat in registrele medicale ale statului Veracruz, in estul Mexicului, fiind cel al unui baietel de patru ani, Edgar Hernandez Hernandez. Copilul a fost tratat, la spitalul local si a supravietuit. Alte zeci de oameni au decedat.

Animalele, vinovate sau... „porci ispasitori”?

„Simptomele pe care satenii din La Gloria le-au prezentat au fost aceleasi cu cele atribuite acum gripei porcine: febra foarte mare, dureri musculare si articulare, migrene cumplite, voma si diaree. Familii intregi au fost afectate si boala a evoluat extrem de rapid”, a declarat un oficial mexican. Cine sa fie vinovat insa de aceasta forma de gripa, despre care pana mai ieri putini medici auzisera vreodata? Multi virusologi mexicani au aratat cu degetul spre compania americana Smithfield, cel mai mare producator mondial de carne de porc, care are o fabrica de prelucrare a carnii la doar 20 km de satul La Gloria si creste turme imense de porci la Granjas Carroll, mlastinile unde, sustin, mai mult sau mai putin voalat specialistii, s-ar afla originea actualei epidemii.

Dupa cum se stie, gripa porcina se poate transmite la om prin contactul direct cu animalele infectate, dar se pare ca si mustele sau dejectiile joaca un rol in raspandirea ei. Oricum, s-a demonstrat ca boala se poate transmite cu usurinta de la om la om si probabil ca asa se explica numarul de decese din capitala mexicana – o buna parte din locuitorii satului La Gloria lucreaza, ca navetisti, in Ciudad de Mexico.

Compania Smithfield se apara insa: „Pe baza informatiilor de care dispunem, nu exista nici un motiv sa se creada ca virusul ar fi in vreun fel conectat de activitatile din Mexic ale concernului nostru. Compania a demonstrat ca fabricile din Mexic au administrat vaccinarea antivirala animalelor si desfasoara lunar teste pentru a detecta orice posibil caz de gripa porcina”. Totusi, ziarul mexican La Jornada scria, la finele saptamanii trecute ca „potrivit Institutului de Securitate Sociala din Ciudad de Mexico, vectorul actualei epidemii de gripa porcina ar fi roiurile de muste care au venit dinspre fermele de porci si din mlastinile in care compania americana Smithfield deverseaza tone de excremente.”

Nu este insa prima data cand numele companiei Smithfield, detinuta de „magnatul carnii”, Joseph W. Luter III, se leaga de un scandal de proportii. In octombrie 2000, Curtea Suprema a Statelor Unite a amendat aceasta firma, care obtine anual profituri de miliarde de dolari, cu suma record de 12,6 milioane dolari, pentru incalcarea grava a normelor de protectie a mediului. In Mexic insa, acolo unde compania detine numeroase fabrici, se pare ca magnatul american a continuat sa fie la fel de neglijent in ceea ce priveste protejarea oamenilor si mediului. De ani de zile, localnicii se plang de mizeria si miasmele in care sunt obligati sa traiasca, din pricina celor 15.000 porci crescuti la fermele lui Luter, dar nimeni nu a nu a luat vreo masura.

Si totusi, OMS incearca sa ne convinga ca nu ar fi vorba despre o mutatie a virusului gripei porcine, ci despre o tulpina de gripa umana, care nu are legatura cu animalele si deci denumirea de „gripa porcina” este total inadecvata. Directorul adjunct al OMS, Keiji Fukuda, a precizat ca nu are cunostinta despre nici o persoana contaminata de la porci: „Se pare ca este vorba despre un virus ce se transmite de la om la om.” Situatia este insa ingrijoratoare, subliniaza specialistii OMS, care au ridicat nivelul de alerta la 5, penultimul inainte de declararea unei pandemii, chiar daca numarul celor afectati de boala, in intreaga lume, este doar de ordinul sutelor. Ceva similar s-a intamplat, daca va mai amintiti, in cazul gripei aviare, pentru ca pana la urma totul sa se dovedeasca un balon de sapun. Si totusi, ar trebui sa ne intrebam, cine are interesul sa perpetueze asemenea alarme?

GABRIEL TUDOR

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )

HARTĂ ARTICOLE

Vaccination Could kill or destroy your children PROOF!

TVR -exterminarea romanilor-STERILIZAREA FETELOR SI FEMEILOR

Merk si vaccinurile cancerigene

Mercurul