„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei ).

miercuri, 25 iunie 2008

Vaccinarea impotriva bolilor copilariei - o "bomba cu ceas" medicala!!!!!!!!! de dr. Robert S. MendelsohnOREIONUL
POJARUL
RUBEOLA
TUSEA CONVULSIVA
DIFTERIA
VARICELA
TUBERCULOZA
SINDROMUL DE MOARTE SUBITA LA SUGAR (SMSS)
POLIOMIELITA

Scriind despre pericolele vaccinarii in masa, stiu ca acesta este un concept pe care il veti gasi dificil de acceptat. Vaccinarile au fost atat de iscusit si agresiv promovate, incat cei mai multi parinti le considera "miracolul" care a eliminat multe boli temute din trecut. In consecinta, a te opune lor frizeaza nebunia. Pentru un medic pediatru, a ataca ceea ce a devenit "painea si cutitul" practicii medicale pediatrice, este echivalent cu negarea infailibilitatii papei de catre un preot catolic.

Stiind acest lucru, nu pot decat sa sper ca veti pastra totusi o minte deschisa in timp ce cititi expunerea mea. Multe din ceea ce ati fost facuti sa credeti despre vaccinari, pur si simplu nu sunt adevarate. Nu numai ca am indoieli mari in legatura cu vaccinarile; daca ar fi sa-mi urmez convingerile personale profunde, v-as indemna sa respingeti toate inocularile destinate copilului dvs. Nu voi face asta pentru ca parintii din aproape jumatate din statele SUA au pierdut dreptul de a face aceasta alegere. Medicii, nu politicienii, au solicitat legi care forteaza parintii sa-si vaccineze copiii, ca o conditie obligatorie pentru admiterea in scoli.

Chiar si in aceste state, ati putea totusi sa va convingeti pediatrul sa elimine componenta pertussis (tuse convulsiva) din vaccinul DTP (Diftero-Tetano-Pertussis). Acest vaccin, care apare ca cel mai amenintator dintre toate, este atat de controversat, incat multi doctori au devenit anxiosi in momentul in care trebuie sa-l administreze, temandu-se de actiuni juridice de malpractice. Intr-adevar, ar trebui sa fie speriati, pentru ca intr-un proces recent din Chicago, un copil invalidat de vaccinul anti-pertussis a primit 5,5 milioane $ despagubiri. Daca medicul dvs. este in aceasta stare de spirit, exploatati-i frica, fiindca este in joc sanatatea copilului dvs.

Desi am administrat vaccinuri in primii ani ai carierei mele medicale, am devenit un oponent neclintit al inocularilor in masa datorita multiplelor pericole pe care acestea le prezinta. Subiectul este atat de vast si complex incat merita o carte in sine. In acest articol trebuie sa ma limitez la a-mi enumera obiectiile impotriva zelului fanatic cu care pediatrii injecteaza proteine straine in corpul copilului dvs. fara macar sa stie ce rau pot face acestea.

Iata esenta ingrijorarii mele :

1. Nu exista dovezi stiintifice convingatoare ca vaccinarea in masa a dus la eradicarea vreunei boli a copilariei. Desi este adevarat ca unele boli ale copilariei, candva foarte frecvente, au scazut in incidenta sau au disparut dupa introducerea vaccinarii in masa, nimeni nu stie de ce. Mai degraba imbunatatirea generala a conditiilor de trai poate fi motivul. Daca vaccinarile ar fi fost motivul disparitiei acestor boli in SUA, ne putem intreba de ce ele au disparut simultan si in Europa, unde vaccinarea in masa nu s-a practicat.

2. Se crede ca vaccinul anti-poliomielita Salk a determinat oprirea epidemiei de poliomielita care a afectat copiii americani in anii 1940 si 1950. Daca este asa, de ce epidemia de poliomielita s-a oprit, de asemenea, si in Europa, unde vaccinul anti-polio nu a fost folosit extensiv ? O intrebare si mai relevanta este : de ce vaccinul cu virus Sabin este inca administrat copiilor cand dr. Jonas Salk, care a preparat primul vaccin anti-polio din lume, arata ca vaccinul cu tulpina Sabin este cel care cauzeaza in prezent cele mai multe cazuri de poliomielita la copii ? Continuarea vaccinarii fortate a copiilor cu acest vaccin este o practica medicala irationala care confirma parerea mea ca medicii repeta cu consecventa greselile. Situatia este identica cu incapatanarea lumii medicale de a renunta la vaccinarea anti-variolica la 3 decenii dupa disparitia bolii, cand vaccinul ramasese singura sursa de contaminare si deces prin variola.

Ganditi-va la acest fapt ! Timp de 30 ani, copiii au murit din cauza vaccinului anti-variola, desi nu mai erau amenintati de boala naturala.

3. Exista riscuri semnificative asociate cu fiecare vaccin si numeroase contraindicatii care fac ca administrarea vaccinurilor sa fie riscanta pentru copiii dvs. Cu toate acestea, medicii le administreaza de rutina, de obicei fara sa avertizeze parintii asupra riscurilor si fara sa cerceteze initial daca respectivele vaccinuri nu sunt contraindicate pentru un anumit copil. Nici un copil n-ar trebui vaccinat fara a se investiga initial existenta unei posibile contraindicatii. Cu toate acestea, mici armate de copii stau aliniati in clinici pentru a primi injectia in brat, fara ca parintii lor sa puna vreo intrebare !

4. In timp ce multitudinea de reactii adverse postvaccinale pe termen scurt este cunoscuta (dar rareori explicata), nimeni nu stie care sunt consecintele pe termen lung ale injectarii de proteine straine organismului omenesc in corpul copilului dvs. Si mai socant este faptul ca nimeni nu face nici un efort coerent ca sa afle.

5. Exista suspiciunea crescanda ca vaccinarea impotriva bolilor relativ inofensive ale copilariei este responsabila de cresterea dramatica a bolilor autoimune, crestere aparuta dupa introducerea vaccinarii in masa a copiilor.

E vorba de boli de temut, ca leucemia, cancerul, artrita reumatoida, scleroza multipla, boala Lou Gehrig, lupusul eritematos si sindromul Guillain-Barre. O boala autoimuna poate fi definita simplu ca o situatie in care mecanismele de aparare ale organismului nu pot face distinctia intre invadatorii straini si propriile tesuturi si, in consecinta, isi distruge propriile structuri. Am dat oare oreionul si pojarul pe cancer si leucemie ? Am subliniat aceste probleme pentru ca probabil pediatrul dvs. nu va va preveni asupra lor. La Forumul Academiei Americane de Pediatrie (AAP) din 1982 s-a propus o rezolutie care ar fi asigurat informarea parintilor asupra riscurilor si beneficiilor vaccinarii. Rezolutia indemna ca "sa se faca cunoscute intr-un limbaj simplu, pe intelesul oricarui parinte rational, riscurile si beneficiile vaccinurilor de rutina, riscurile bolilor impotriva carora se vaccineaza si managementul celor mai frecventa reactii adverse". Se pare ca medicii adunati acolo n-au considerat ca "un parinte rational" are dreptul la acest tip de informatie pentru ca au respins rezolutia !

Controversa amara in legatura cu vaccinarile, dusa in interiorul profesiei medicale, nu a scapat atentiei presei. Un numar din ce in ce mai mare de parinti refuza vaccinarea copiilor lor, suportand sanctiunile legale in consecinta. Parintii ai caror copii au suferit vatamari ireversibile dupa vaccinare nu se mai resemneaza cu situatia si intenteaza actiuni in justitie impotriva producatorilor de vaccinuri sau a medicilor care au administrat vaccinul. Unii producatori au stopat productia de vaccinuri, iar cei care inca le produc, extind an de an lista contraindicatiilor vaccinarii.

Existenta vaccinarilor obligatorii face ca pacienti care altfel n-ar avea nici un motiv sa se prezinte la pediatru, sa fie obligati sa vina periodic doar pentru vaccinare; astfel, vaccinarile au devenit "painea si cutitul" practicii pediatrice. De aceea, pediatrii vor continua sa apere pana la moarte conceptul de vaccinare obligatorie.

Intrebarea pe care parintii ar trebui sa o puna este : a cui moarte ?

Ca parinte, numai dvs. puteti decide daca sa refuzati vaccinarea copilului dvs. sau sa riscati acceptand-o. Dati-mi voie sa va indemn ca, inainte de a va vaccina copilul, sa va inarmati cu informatiile despre riscurile potentiale si beneficiile vaccinarii si sa-i cereti pediatrului sa va argumenteze vaccinarile pe care le recomanda. Daca hotarati ca nu doriti sa va vaccinati copilul, dar legea statului in care locuiti spune ca trebuie, scrieti-mi si va pot oferi sugestii despre cum va puteti redobandi libertatea de a alege.

OREIONUL

Oreionul este o boala virala relativ inofensiva, mai ales daca este contractata in copilarie. Consta in tumefierea (umflarea) uneia sau a ambelor glande salivare parotidiene, situate imediat in fata si sub urechea de partea respectiva.

Simptomele tipice constau in : temperatura de 37,5-38,5 grade Celsius, lipsa poftei de mancare, durere de cap si durere musculara de spate. Tumefactia glandei incepe sa diminueze de obicei dupa doua sau trei zile si e complet disparuta intr-a sasea, a saptea zi. Totusi, se poate ca numai una dintre parotide sa fie afectata mai intai si cealalta numai dupa 10-12 zile. Infectia oricareia din cele doua parotide confera imunitate pe viata.

Oreionul nu mecesita tratament medical. Daca copilul dvs. a facut oreion, insistati sa stea in pat 2-3 zile, hraniti-l cu alimente usoare si cu lichide din belsug si folositi pungi cu gheata pentru a reduce tumefierea glandelor. Daca durerea de cap este severa, administrati-i cantitati foarte mici de whiskey sau acetaminofen. Administrati 10 picaturi de whiskey la un sugar si pana la jumatate de lingura la un copil mai mare. Doza poate fi repetata dupa o ora si din nou dupa inca o ora, daca e nevoie.

In prezent, cei mai multi copii sunt vaccinati impotriva oreionului in triplul vaccin ROR (rujeola-oreion-rubeola) care este administrat la varsta de aprox.15 luni. Pediatrii apara acest vaccin cu argumentul ca desi oreionul este o boala inofensiva la copii, daca acestia nu capata imunitate in copilarie, ar putea contracta oreionul ca adulti. In acest caz, exista posibilitatea ca barbatii adulti sa faca orhita, o inflamatie a testiculului. In rare cazuri, orhita poate produce sterilitate.

Daca sterilitatea dupa orhita ar fi o amenintare reala si daca vaccinarea impotriva oreionului ar fi o certitudine ca adultul nu va face boala, as fi si eu printre medicii care va indeamna sa va vaccinati copiii. Dar, dimpotriva, eu nu va indemn sa-i vaccinati impotriva oreionului, pentru ca argumentele pediatrilor sus-amintiti nu au nici un sens. Orhita cauzeaza foarte rar sterilitate si daca o face, afecteaza de obicei un singur testicul. Capacitatea de productie a spermei din celalalt testicul, ramas sanatos,e atat de mare, incat un barbat ar putea repopula intreaga planeta cu un singur testicul ! Si aceasta nu e totul. Nimeni nu stie de fapt daca vaccinarea impotriva oreionului confera imunitate care sa dureze la anii maturitatii. In consecinta, se pune intrebarea daca vaccinarea la varsta de 15 luni nu face decat sa impiedice contractarea oreionului in copilarie si sa amane contractarea bolii la varsta adulta, cand complicatiile sunt mult mai grave.

Desi complicatiile vaccinului anti-oreion sunt severe, nu veti gasi pediatri care sa va avertizeze asupra lor. La unii copii poate cauza reactii alergice ca eruptii de culoare rosie pe piele (rash) insotite de mancarime a pielii. De asemenea, pot apare efectele afectarii sistemului nervos central care se manifesta prin convulsii febrile, hipoacuzie unilaterala de perceptie (pierderea auzului la una dintre urechi) si encefalita. Aceste riscuri sunt mici, e adevarat, dar de ce ar trebui suportate de catre copilul dvs. numai pentru a evita o boala inofensiva a copilariei, cu riscul de a face o forma mai severa a bolii la varsta adulta ?

POJARUL

Pojarul, numit si rujeola, este o boala virala contagioasa care se transmite prin atingerea unui obiect folosit de catre o persoana infectata. La inceput copilul se simte obosit, are o febra mica si durere de cap si de spate. Ochii i se inrosesc si poate sa nu suporte lumina (fotofobie). Febra creste pana intr-a treia, a patra zi, cand atinge 38,5-39 grade Celsius. Uneori, mici pete albe pot apare in gura, in interiorul obrazului si o eruptie formata din pete mici, de culoare roz apare pe frunte, sub linia de insertie a parului si dupa urechi. Eruptia se extinde in jos pana acopera tot corpul in aprox. 36 ore. Petele roz pot sa se uneasca una cu alta si dispar in 3-4 zile. Pojarul este contagios timp de 7-8 zile, incepand cu trei-patru zile inainte de aparitia eruptiei. In consecinta, daca unul dintre copiii dvs. face pojar, probabil ceilalti frati au fost expusi (au venit in contact cu o persoana infectata) inainte ca primul sa manifeste boala.

Nu este nevoie de nici un tratament pentru pojar in afara de repaus la pat si lichide ca sa combata deshidratarea cauzata de febra. Pentru calmarea mancarimii pielii se poate aplica solutie de calamina sau bai cu amidon de porumb. Daca copilul are fotofobie (nu suporta lumina) jaluzelele vor fi coborate la ferestre pentru a pastra intuneric in camera. Contrar mitului popular, nu exista pericol de orbire permanenta din cauza acestei boli.

Vaccinul impotriva pojarului este un alt element din triplul vaccin ROR (Rujeola-Oreion-Rubeola), administrat la varsta de 15 luni. Medicii sustin ca vaccinul este necesar pentru a preveni encefalita rujeolica, care, sustin ei, ar aparea cu o frecventa de 1 la 1000 cazuri. Dupa decade de experienta in cazurile de pojar, pun la indoiala aceasta cifra, asa cum o fac multi alti pediatri. Incidenta de 1/1000 poate fi adevarata pentru copiii care traiesc in conditii de malnutritie si saracie, dar in clasele de mijloc si de sus ale societatii, incidenta e mai degraba de 1/1.0000 sau 1/100.000.

Dupa ce v-a speriat cu posibilitatea improbabila a encefalitei rujeolice, rareori doctorul dvs. va va spune despre pericolele asociate cu vaccinul impotriva pojarului. Vaccinul anti-rujeolic este asociat cu encefalopatia si o serie de alte complicatii precum PESS (panencefalita sclerozanta subacuta), care cauzeaza solidificarea materiei cerebrale si este invariabil mortala. Alte complicatii neurologice uneori fatale asociate cu vaccinul anti-pojar includ ataxia (imposibilitatea coordonarii miscarilor musculare), retardul mintal, meningita aseptica, convulsiile si hemipareza (paralizia unei jumatati a corpului). Complicatiile secundare asociate vaccinului pot fi si mai inspaimantatoare. Ele includ encefalita, diabetul cu debut in copilarie, sindromul Reye si scleroza multipla.

As considera riscurile asociate vaccinului anti-pojar inacceptabile, chiar daca ar exista dovezi convingatoare ca vaccinul ar fi eficient. Dar nu sunt. Declinul in incidenta bolii aparuse cu mult inainte de introducerea vaccinului. In anul 1958 erau aprox. 800.000 cazuri de pojar in SUA, dar in 1962, cu un an inainte de aparitia vaccinului, numarul de cazuri scazuse la 300.000. In timpul urmatorilor 4 ani, in timp ce copiii erau vaccinati cu un vaccin cu virus mort, ineficient si abandonat in prezent, numarul cazurilor a mai scazut cu inca 300.000. In 1900 erau 13,3 cazuri de deces prin pojar la 100.000 populatie. In 1955, inainte de inceperea vaccinarii anti-pojar rata mortalitatii scazuse cu 97,7 procente, situandu-se la valoarea de 0,03 decese la 100.000.

Cifrele in sine reprezinta o dovada dramatica a faptului ca pojarul era pe cale de disparitie inainte ca vaccinul sa fie introdus pe piata. Daca cifrele nu vi se par suficient de convingatoare, cantariti faptul urmator : in 1978, mai mult de jumatate din copiii care au facut pojar in 30 state americane, fusesera vaccinati impotriva pojarului. Mai mult, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, sansele ca pojarul sa fie contractat de cei vaccinati sunt de 15 ori mai mari fata de probabilitatea ca pojarul sa fie contractat de cei nevaccinati.

"De ce, atunci, in fata tuturor acestor evidente, medicii continua sa vaccineze?" va veti intreba. Raspunsul poate fi gasit in intamplarea petrecuta in California cu 14 ani dupa introducerea vaccinului anti-pojar. Los Angeles-ul a suferit o epidemie severa de pojar si parintii au fost indemnati sa vacineze toti copiii mai mari de 6 luni, in ciuda unui avertisment al Serviciului Public de Sanatate care preciza ca vaccinarea anti-pojar sub varsta de un an este inutila si periculoasa.

Medicii din Los Angeles au raspuns prin injectarea vaccinului in fiecare copil care le-a cazut in maini. Mai multi medici familiarizati cu notiunea de "virus lent", si de esec imunologic, au ales sa nu-si vaccineze propriii sugari. Spre deosebire de pacientii lor carora nimeni nu le spusese, ei stiau ca "virusurile lente", care se gasesc in toate vaccinurile si mai ales in vaccinul anti-pojar, se pot ascunde in tesuturile umane ani de zile si pot aparea mai tarziu sub forma de encefalita sau scleroza multipla. Ele reprezinta, de asemenea, si seminte potentiale pentru dezvoltarea si cresterea cancerului mai tarziu in viata.

Un medic din Los Angeles care a refuzat sa-si vacineze propriul copil de 7 luni, a spus : " Sunt ingrijorat pentru ce se intampla cu virusul vaccinal, care, nu numai ca ofera prea putina protectie impotriva pojarului, dar ramane ascuns in corp, actionand acolo intr-un mod despre care nu stim mai nimic". Aceasta ingrijorare, nu l-a oprit, totusi, sa-si vaccineze pacientii. El a explicat acest comportament contradictoriu cu comentariul : "ca parinte, imi permit luxul de a alege pentru copilul meu. Ca medic" legal si profesional, trebuie sa accept recomandarile profesiei, asa cum a trebuit sa facem si cu intreaga poveste a gripei suine".

Poate ca e timpul ca parintilor obisnuiti si copiilor lor sa li se permita luxul de a alege.

RUBEOLA

Rubeola este o boala benigna a copilariei care nu necesita tratament medical. Simptomele initiale sunt febra si usoara senzatie de frig insotite de durere in gat. Ne dam seama ca e mai mult de o simpla raceala in momentul in care apare si eruptia caracteristica pe fata si scalp care apoi se extinde pe brate si corp. Petele nu se unesc intre ele cum se intampla la pojar si, de obicei, palesc si dispar in doua-trei zile. Pacientul trebuie sa stea la pat si sa i se dea lichide multe, dar nici un alt tratament nu e necesar.

Singura amenintare pe care o prezinta rubeola este posibilitatea de a cauza malformatii la fat, daca o femeie contracteaza boala in primele trei luni de sarcina. Aceasta frica este folosita ca sa se justifice vaccinarea tuturor copiilor, baieti si fete, ca parte a vaccinului ROR (rujeola-oreion-rubeola). Beneficiile acestui vaccin sunt indoielnice din aceleasi motive expuse la vaccinarea anti-oreion. Nu este nevoie sa protejam copiii impotriva acestei boli inofensive deoarece efectele adverse ale vaccinului sunt inacceptabile. Ele includ artrita, artralgie (dureri de articulatii) si polinevrita care produce durere, amorteala sau parestezii (furnicaturi) pe traiectul nervilor periferici. Aceste simptome sunt de obicei temporare dar pot dura cateva luni si pot aparea cu o intarziere de pana la doua luni dupa vaccinare. Din cauza acestui interval de timp intre vaccinare si aparitia reactiilor adverse sus-mentionate, parintii pot sa nu recunoasca simptomele ca fiind cauzate de vaccin.

Marele pericol al vaccinarii anti-rubeolice este acela ca, impiedicand aparitia bolii in copilarie, creste riscul ca femeile sa faca boala la adolescenta sau maturitate, adica in perioada de procreere. In acest fel vaccinarea anti-rubeola le lipseste pe femeile de varsta reproductiva de protectia imunitara naturala pe care ar fi obtinut-o contractand boala pe cale naturala. Acest punct de vedere este impartasit de multi alti medici. In statul Connecticut un grup de medici, condusi de doi eminenti epidemiologi, au reusit sa elimine rubeola de pe lista vaccinarilor obligatorii.

Studiu dupa studiu a demonstrat ca multe femei vaccinate impotriva rubeolei in copilarie nu prezentau anticorpi de protectie specifici la varsta adolescentei. Alte teste au aratat ca exista o mare rata de esec a vaccinarii copiilor impotriva pojarului, rubeolei si oreionului, fie administrate impreuna, fie ca vaccinuri separate. In cele din urma, intrebarea cruciala la care inca nu s-a raspuns este : imunitatea obtinuta prin vaccinare este la fel de eficienta si dureaza la fel de mult ca si imunitatea obtinuta prin contractarea rubeolei pe cale naturala ? O mare parte din copiii vaccinati arata lipsa oricarei protectii imunitare in testele de sange facute la doar patru-cinci ani dupa vaccinare.

Semnificatia acestor date este atat de evidenta pe cat este de inspaimantatoare. Rubeola nu este o boala periculoasa in copilarie si confera imunitate naturala celor care o fac in copilarie, protejandu-i de a o contracta la varsta adulta. Inainte de inceperea vaccinarii anti-rubeola, aprox. 85% din adulti aveau imunitate naturala impotriva rubeolei.

Astazi, din cauza vaccinarii, cea mai mare parte a femeilor nu vor avea niciodata imunitate naturala. Daca imunitatea obtinuta prin vaccinare dispare, cum este de asteptat, ele vor contracta rubeola exact in perioada graviditatii, cu efectele fatale asupra copilului lor nenascut.

Fiind o persoana sceptica, am crezut intotdeauna ca cea mai buna modalitate de a afla ce gandesc cu adevarat oamenii este sa observi ce fac, si nu ce spun. Daca cea mai mare amenintare a rubeolei este pentru fatul nenascut, gravidele ar trebui protejate in primul rand prin vaccinarea obstetricienilor care le ingrijesc in timpul sarcinii. Totusi, intr-un studiu efectuat in California si publicat in "Journal of the American Medical Association", mai mult de 90% din medicii obstetricieni-ginecologi au refuzat sa fie vaccinati. Daca insisi medicii se tem de vaccin, de ce Dumnezeu legea cere ca dvs. si alti parinti sa acceptati administrarea vaccinului copiilor dvs. ?

TUSEA CONVULSIVA

Tusea convulsiva este o boala foarte contagioasa care se transmite pe calea aerului de la o persoana infectata la una sanatoasa. Perioada de incubatie este de 7-14 zile. Simptomele initiale sunt identice cu o raceala banala : nasul curge, stranut, stare de slabiciune, lipsa poftei de mancare, lacrimarea ochilor, si , uneori, o febra usoara.

Pe masura ce boala progreseaza, pacientul dezvolta o tuse severa in timpul noptii. Ulterior tusea apare si ziua. In 7-10 zile dupa aparitia primelor simptome, tusea devine paroxistica. Copilul tuseste de mai multe ori in timpul fiecarei respiratii, atat de violent incat fata i se schimba la culoare in timpul accesului de tuse: poate deveni vinetie sau cu tenta rosiatica. Fiecare acces de tuse se termina cu un inspir zgomotos, asemanat cu un chiot, ceea ce a dus la denumirea populara a bolii, care in limba romana este "tuse magareasca". De multe ori copilul tuseste pana varsa.

Tusea convulsiva poate apare in orice grupa de varsta, dar mai mult de jumatate din victime au varsta sub 2 ani. Boala poate ameninta viata, mai ales daca apare la sugari (copii mai mici de un an). Persoanele infectate pot transmite boala altora timp de pana la o luna dupa aparitia simptomelor initiale, de aceea este important ca aceste persoane sa fie izolate, pentru a nu veni in contact mai ales cu copii.

Nu exista tratament specific pentru tusea convulsiva, altul decat repausul la pat si incurajarea, astfel incat copilul sa se simta inconjurat de afectiune si ajutat. Uneori se pot folosi antitusive, dar ele sunt rareori de folos, asa ca eu personal nu le recomand. Totusi, daca un sugar face boala, e bine sa fie ingrijit in mediu spitalicesc (sa fie internat in spital). Pericolele pentru bebelusi sunt extenuarea prin tuse si pneumonia. La sugarii foarte mici s-au semnalat chiar cazuri de fracturi costale din cauza acceselor de tuse violenta.

Vaccinarea impotriva tusei convulsive se face prin triplul vaccin DTP (Diftero-Tetano-Pertussis), care cuprinde si componentele anti-difterica si anti-tetanica. Desi vaccinul este folosit de cateva zeci de ani, este unul dintre cele mai controversate. Exista inca indoieli asupra eficacitatii lui si multi medici impartasesc ideea ca efectele adverse nocive ale vaccinului depasesc presupusele beneficii.

Dr. Gordon T. Stewart, seful departamentului de medicina comunitatii de la Universitatea din Glasgow, Scotia, este unul din cei mai puternici critici ai vaccinului anti-pertussis (anti-tuse convulsiva). El spune ca a sustinut ideea de vaccinare pana in anul 1974, cand a inceput sa observe izbucniri de epidemii de tuse convulsiva in randul copiilor care fusesera vaccinati. "Acum, in Glasgow", spune el, "30% din cazurile de tuse convulsiva apar la pacientii vaccinati. Aceasta ma face sa concluzionez ca vaccinul nu confera protectia presupusa".

Ca si in cazul altor boli infectioase, mortalitatea prin tuse convulsiva incepuse sa scada inainte de aparitia vaccinului. Vaccinul nu a fost introdus decat dupa 1936, dar mortalitatea incepuse sa scada constant din 1900 si chiar mai devreme. Potrivit dr. Stewart, "mortalitatea prin tuse convulsiva scazuse cu 80% inainte de introducerea vaccinului". Impartasesc parerea dr. Stewart, aceea ca factorul-cheie in controlul tusei convulsive a fost nu vaccinul, ci imbunatatirea conditiilor de trai ale potentialelor victime.

Efectele adverse obisnuite ale vaccinului pertussis (DTP), recunoscute in revista "Journal of American Medical Association", sunt febra, crizele de plans, o stare asemanatoare socului si efecte locale, la nivelul pielii, cum ar fi umflarea, roseata si durerea. Reactii adverse mai rare, dar mai serioase includ convulsiile si afectarea ireversibila a creierului care duce la retardare mintala. Vaccinul a fost legat, de asemenea, si de sindromul de moarte subita la sugar. In 1978-1979, in cadrul unei largiri a programului de vaccinare a copiilor in statul Tennessee, au fost raportate 8 cazuri de moarte subita imediat dupa administrarea vaccinului DTP.

Se estimeaza ca doar 50-80% din cei vaccinati prezinta protectie reala impotriva bolii. Conform raportului revistei "Journal of the American Medical Association", numarul de cazuri de tuse convulsiva in SUA este de 1000-3000 pe an, iar numarul de decese de 5-20 pe an.

DIFTERIA

Desi a fost una dintre cele mai temute boli ale copilariei in zilele bunicilor noastre, difteria a disparut aproape cu desavarsire in prezent.

Numai 5 cazuri au fost raportate in SUA in 1980. Cei mai multi doctori sustin ca scaderea cazurilor se datoreaza vaccinului DTP, dar exista numeroase dovezi ca incidenta difteriei era deja in scadere inainte de aparitia vaccinului.

Difteria este o boala bacteriana foarte contagioasa care se raspandeste prin tuse si stranut sau prin atingerea obiectelor atinse de persoane infectate. Perioada de incubatie variaza intre 2 si 5 zile. Primele simptome sunt durere in gat, greata, tuse si febra de 38-39 grade Celsius. Pe masura ce boala progreseaza, pete alb-murdar apar pe amigdale si in faringe. Faringele si laringele se umfla, facand ca actul inghitirii sa fie foarte dificil. Tumefierea laringelui poate ingreuna respiratia ducand, in cazuri severe, la sufocare si moarte. Boala necesita tratament medical si se trateaza cu antibiotice ca penicilina sau eritromicina.

Astazi, probabilitatea de a contracta difterie este, pentru copilul dvs., aceeasi cu probabilitatea de a fi muscat de un sarpe cobra. Cu toate acestea, milioane de copii sunt vaccinati impotriva difteriei cu injectii repetate la doua, patru, sase si 18 luni de viata si apoi din nou vaccinati cand intra la scoala. (nota traducatorului : la noi in tara vaccinul DTP se administreaza la 2, 4, 6 si 12 luni, cu rapel la 2 ani si 6 luni)

Si aceasta, in ciuda dovezilor acumulate in ultimii ani, in care mici epidemii au aparut in randul copiilor ; cu aceste prilejuri s-a observat ca cei vaccinati nu au dus-o mai bine decat cei nevaccinati, boala afectandu-i pe toti deopotriva. In anul 1969, in timpul unei mici epidemii de difterie in Chicago, comisia de sanatate a orasului a raportat ca 4 din cei 16 copii bolnavi erau vaccinati la zi cu toate vaccinurile si rapelurile, iar alti 5 copii bolnavi primisera una sau mai multe doze din vaccin. Doi din ultimii 5 mentionati, desi imbolnaviti de difterie, au prezentat titru protector de anticorpi la testele de sange facute cu ocazia epidemiei. Un alt raport al unei epidemii in care 3 persoane au decedat, a aratat ca unul din cele trei decese a survenit la o persoana vaccinata si ca 14 din cei 23 de purtatori descoperiti, fusesera vaccinati conform schemei.

Aceste episoade zdruncina argumentul ca disparitia difteriei sau a oricarei alte boli ale copilariei se datoreaza vaccinarii. Cum explica sustinatorii vaccinarii aceste incidente ? Numai aprox. jumatate din statele americane au prevederi legale care obliga la vaccinarea impotriva bolilor infectioase si procentul de copii vaccinati variaza de la stat la stat. In consecinta, zeci de mii, poate chiar milioane de copii din zonele unde serviciile medicale sunt limitate si pediatrii aproape inexistenti, n-au fost niciodata vaccinati impotriva bolilor infectioase si ar trebui sa fie vulnerabili la ele. Totusi, incidenta bolilor infectioase nu se coreleaza in nici un fel cu existenta sau inexistenta vaccinarii obligatorii in statele americane respective.

Tinand seama de raritatea bolii in prezent, de existenta tratamentului antibiotic eficient impotriva difteriei, de protectia indoielnica oferita de vaccin, de costul anual impovarator al administratii lui (de mai multe milioane dolari) si de vesnica prezenta a potentialelor efecte adverse nocive pe termen lung ale acestui vaccin ca si ale oricarui alt vaccin, consider continuarea vaccinarii impotriva difteriei ca inutila. Recunosc ca nu s-au semnalat efecte nocive periculoase ale vaccinului, dar asta nu inseamna ca ele nu exista. In jumatatea de secol de cand vaccinul se foloseste, nici un fel de cercetare a efectelor pe termen lung ale vaccinarii nu s-a intreprins !

VARICELA

Aceasta este boala mea favorita, in primul rand deorece este o boala inofensiva a copilariei si, in al doilea rand, pentru ca nici o companie farmaceutica nu a lansat inca pe piata un vaccin impotriva ei. Acest al doilea motiv poate sa nu dureze mult, deorece exista rapoarte care atesta ca un vaccin impotriva varicelei va aparea curand (nota traducatorului : articolul este scris in anul 1983; intre timp, vaccinul impotriva varicelei a fost, intr-adevar, lansat pe piata ).

Varicela este o boala transmisibila foarte frecventa in copilarie. Primele semne ale bolii sunt febra usoara, durere de cap, dureri musculare de spate si lipsa poftei de mancare. Dupa o zi sau doua, mici pete rosii apar pe piele; in cateva ore ele se maresc si se transforma in vezicule (basicute). La sfarsit, cruste (cojite) se formeaza deasupra veziculelor; acestea se cojesc in una-doua saptamani. Eruptia cutanata se insoteste de prurit sever (mancarimea pielii) si copilul trebuie incurajat sa nu se scarpine. Pentru a usura mancarimea, pe piele se pot aplica lotiuni cu calamina sau se pot face bai cu amidon de porumb.

Boala nu necesita tratament medical. Pacientul va fi incurajat sa stea la pat si sa bea multe lichide ca sa previna deshidratatrea datorata febrei.

Perioada de incubatie a varicelei este de 2-3 saptamani, boala fiind contagioasa aprox. timp de 2 saptamani, incepand de la doua zile dupa aparitia eruptiei. Copilul bolnav va trebui sa fie izolat in aceasta perioada pentru a evita raspandirea bolii.

TUBERCULOZA ( Nota traducatorului : in SUA nu s-a folosit niciodata un vaccin impotriva tuberculozei; de aceea, autorul discuta la aceasta boala doar eficienta testului cutanat de depistare a tuberculozei. La noi in tara, impotriva tuberculozei se foloseste vaccinul BCG. Este important de stiut ca numarul cazurilor de tuberculoza si mortalitatea prin aceasta boala au avut un curs asemanator in Europa - unde s-a folosit vaccinarea in masa cu vaccinul BCG - si in SUA, unde nu s-a folosit niciodata un vaccin).

Parintii ar trebui sa presupuna, si cei mai multi o fac, ca testul folosit de medici pentru depistarea tuberculozei produce un rezultat corect.

Testul cutanat la tuberculina este insa un contra-exemplu in acest sens. Chiar si Academia Americana de Pediatrie,care rareori critica vreo procedura folosita de rutina de membrii ei, a eliberat un document critic la adresa acestui test. In document se spune :
"Mai multe studii au aruncat indoiala asupra sensibilitatii unor teste folosite in screening-ul tuberculozei. Intr-adevar, un comitet al Biroului de Biologie a recomandat producatorilor ca fiecare test sa fie testat pe 50 de pacienti cunoscuti ca infectati cu bacilul tuberculozei, astfel incat produsele sa fie suficient de eficiente si sa poata identifica orice pacient cu tuberculoza activa. Totusi, deoarece multe din aceste studii nu au fost realizate randomizat, in modul dublu-orb si au inclus mai multe teste cutanate administrate simultan (de aici posibilitatea suprimarii reciproce a reactiilor), interpretarea testelor este dificila."

Documentul concluzioneaza ca "Testele de screening pentru tuberculoza nu sunt perfecte si medicii trebuie sa fie constienti ca pot obtine reactii fals negative ca si reactii fals pozitive".

Pe scurt, copilul dvs. poate avea tuberculoza desi testul la tuberculina este negativ. Sau poate sa nu aiba tuberculoza, desi are o reactie pozitiva la testul cutanat. Acest lucru poate avea consecinte dezastruoase deoarece cei mai multi medici vor recomanda una sau mai multe radiografii de torace care expun inutil copilul la radiatii X. Medicul il va pune apoi pe medicamente periculoase ca izoniazida, pentru perioade de luni sau ani, "pentru a preveni evolutia tuberculozei". Chiar si Asociatia Medicala Americana a recunoscut ca medicii au prescris indiscriminat si exagerat izoniazida. Acest lucru este rusinos pentru ca se cunoaste lunga lista de efecte adverse ale medicamentului asupra sistemului nervos, sistemului gastro-intestinal, sangelui, maduvei hematogene, pielii si glandelor endocrine. De asemenea, nu este de neglijat faptul ca respectivul copil ar putea deveni un fel de "paria" in zona unde locuieste din cauza etichetei de "bolnav de tuberculoza".

Sunt convins ca potentialele consecinte ale testului pozitiv la tuberculina sunt mai rele decat amenintarea bolii in sine. Cred ca parintii ar trebui sa refuze testul, cu exceptia situatiei in care stiu sigur ca copilul a venit in contact cu persoane bolnave de tuberculoza.

SINDROMUL DE MOARTE SUBITA LA SUGAR ( SMSS)

(Nota traducatorului : SMSS este definit ca decesul brusc al unui sugar, in plina stare de sanatate aparenta, fara a se putea identifica o cauza imediata).

Frica de se trezi intr-o dimineata si de a-si gasi copilul mort in patutul lui pandeste in mintea multor parinti. Medicina inca nu a elucidat cauzele SMSS, dar explicatia cea mai raspandita printre cercetatori este aceea ca sistemul nervos central este afectat astfel incat actul involuntar al respiratiei este suprimat.

Aceasta este o explicatie logica, dar nu da raspunsul la intrebarea : ce anume cauzeaza disfunctia sistemului nervos central ? Suspiciunea mea, impartasita si de alti confrati medici, este ca cele 10.000 de decese prin SMSS raportate in fiecare an in SUA sunt legate de unul sau mai multe vaccinuri din cele administrate de rutina copiilor. Vaccinul pertussis (impotriva tusei convulsive) este cel mai incriminat, dar poate fi oricare din celelalte.

Dr. Willian Torch de la Universitatea de Medicina din Reno a publicat un raport care sugereaza ca vaccinul DTP este responsabil de decesele prin SMSS. El a remarcat ca doua treimi din cei 103 copii decedati prin SMSS fusesera vaccinati cu DTP in cele trei saptamani dinainte de moartea lor, multi decedand chiar a doua zi dupa vaccinare. El afirma ca aceasta nu este o pura coincidenta, si concluzioneaza ca "o relatie cauzala este sugerata" cel putin pentru o parte din cazurile de copii vaccinati cu DTP si decedati prin SMSS. De asemenea sunt raportate si decesele din Tennessee mentionate mai devreme in acest articol. In acel caz, ca urmare a interventiei autoritatilor medicale, producatorul vaccinului a retras de pe piata toate dozele nevandute inca din lotul respectiv de vaccinuri.

Femeile gravide care sunt ingrijorate de SMSS trebuie sa poarte in minte faptul ca alaptarea naturala a viitorului copil este foarte importanta; alaptarea este unul din factorii care pot impiedica moartea subita a sugarilor si alte accidente grave. Exista dovezi ca sugarii alaptati natural sunt mai putin expusi la alergii, boli respiratorii, gastroenterite, hipocalcemie, obezitate, scleroza multipla si moarte subita. Un studiu stiintific despre SMSS a concluzionat ca "alaptarea poate fi privita ca o blocada a multelor cai prin care se produce moartea subita la sugar".

POLIOMIELITA Toti cei care au trait in anii 1940 nu pot uita fotografiile copiilor in plamani de metal, nu pot uita imaginea unui presedinte al SUA tintuit in scaun cu rotile de aceasta boala cumplita si isi amintesc interdictia de a utiliza plajele publice de teama de nu contracta poliomielita. Poliomielita este practic inexistenta astazi, dar frica de atunci persista si exista credinta populara ca vaccinarea a eliminat boala. Acest lucru nu este surprinzator, avand in vedere campania puternica de promovare a vaccinului facuta la vremea respectiva.

Adevarul este ca nu exista dovezi stiintifice convingatoare ca vaccinul a dus la disparitia bolii. Asa cum am mentionat si in alte parti ale acestui articol, poliomielita a disparut si in alte tari ale lumii, in care vaccinul nu a fost folosit atat de extensiv.

Important pentru parintii acestei generatii de copii este faptul ca, in prezent, cele mai multe cazuri de poliomielita sunt provocate chiar de vaccinarea in masa impotriva poliomielitei, asa cum arata dovezile. In septembrie 1977 Jonas Salk, descoperitorul vaccinului cu virus polio omorat a depus marturie, impreuna cu alti oameni de stiinta, in acest sens. El a spus ca cele mai multe din cazurile sporadice de poliomielita care au aparut in SUA dupa 1970 au fost, probabil, produsul vaccinului cu virus poliomielitic viu care este in uz in prezent in SUA.

In acelasi timp, o disputa este in plina desfasurare intre imunologi cu privire la riscurile vaccinului cu virus viu contra vaccinului cu virus mort. Sustinatorii vaccinului cu virus mort cred ca virusul viu poate produce efectiv boala odata introdus in corpul omenesc prin vaccin. Sustinatorii vaccinului cu virus viu afirma ca vaccinul cu virus mort nu ofera protectie reala impotriva bolii si ca, din contra, creste susceptibilitatea la boala a celor vaccinati.

Aceasta situatie imi ofera rara oportunitate de a ramane, in mod confortabil, neutru. Cred ca ambele tabere au dreptate si ca folosirea oricaruia din cele doua vaccinuri va creste, nu va diminua, posibilitatea ca copilul dvs. sa contracteze boala.

Pe scurt, se pare ca cel mai eficient mod de a va proteja copilul impotriva poliomielitei este sa va asigurati ca nu va fi vaccinat !Adresa de contact : otoneuro@cmb.ro

sâmbătă, 14 iunie 2008

Vaccinurile nu au eficienţă, dar au foarte multe efecte negative. Aceasta este o certitudine ştiinţifică
de Alex Ionescu
De-a lungul ultimelor decenii, vaccinurile – ca metode terapeutice şi subiect de cercetare – au luat o deosebită amploare. Au fost introduse programe exhaustive de vaccinare, iar fondurile alocate descoperirii de vaccinuri contra diferiţilor agenţi patogeni au crescut foarte mult. În mass-media abundă reclamele privind utilizarea vaccinurilor pentru a ne proteja de anumite afecţiuni. Şi asta în ciuda faptului că incidenţa bolilor contagioase a scăzut dramatic cu multe decenii înainte de introducerea vaccinării pe scară largă!
Oare cât de necesare ne sunt vaccinurile, în realitate?
Chiar suntem aşa de susceptibili la îmbolnăviri?
În continuare vom reda părerea unor specialişti în acest domeniu. Mare parte din materialele pe care vi le oferim au fost prezentate în cadrul unei conferinţe care a avut loc la Parlamentul European pe 5 aprilie 2002, având tema „Practica vaccinală”.
Eşecul vaccinării a fost demonstrat ştiinţific de un amplu experiment al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)
Vaccinarea preventivă împotriva tuberculozei nu are ca efect diminuarea numărului cazurilor de tuberculoză, au demonstrat specialiştii. Unul dintre cele mai elocvente experimente a fost realizat chiar de către OMS, în India, pe durata a 11 ani. De aceea Dr. G. Buchwald, în zguduitoarea sa lucrare „Nonsensul vaccinării”, afirmă categoric: “Victoria împotriva epidemiilor nu a fost câştigată de ştiinţa medicală sau de doctori, şi cu siguranţă nici de vaccinuri…. ci de rezultanta îmbunătăţirilor apărute în domeniul tehnic, social, igienic şi mai ales nutriţional. Ipoteza că vaccinările stau la baza declinului bolilor infecţioase este un mare nonsens.” - The Vaccination Nonsense, pag. 108.
Născut pe 15 februarie 1920, Gerhard Buchwald s-a specializat în medicină internă şi boli pulmonare. Din 1986 militează pentru libertatea informaţiei şi libertatea de alegere a vaccinărilor (pentru că în foarte multe ţări foarte multe vaccinuri sunt obligatorii). A susţinut peste 500 de comunicări, a scris mai bine de 200 de lucrări ştiinţifice despre vaccinare şi neajunsurile acestei proceduri. Dintre acestea amintim: Vaccinarea – o afacere bazată pe frică, Nonsensul vaccinării, Declinul tuberculozei în ciuda vaccinării de “protecţie”. Din 1959 este consilier medical al Asociaţiei de apărare a persoanelor afectate de probleme de sănătate ca urmare a vaccinărilor.
În cadrul conferinţei care a avut loc la Parlamentul European, Dr. Buchwald a expus experimentul care a dovedit ineficacitatea vaccinării antituberculoase. Desfăşurat pe durata a 11 ani, în India, de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), acest experiment a arătat că oamenii care sunt vaccinaţi împrotriva tuberculozei sunt chiar mai vulnerabili faţă de această boală decât cei care nu sunt vaccinaţi.
Totul a început în 1968. Pentru a verifica eficienţa vaccinării anti-tuberculoase, OMS a demarat un amplu experiment: în două regiuni similare din India, oamenii au fost vaccinaţi (în prima regiune), respectiv nu au fost vaccinaţi (în cea de-a doua). În provincia Madras, la 40 km de oraş, într-o regiune cuprinzând 209 sate şi un oraş de 364000 de locuitori, toată populaţia a fost vaccinată cu BCG (vaccin anti-tuberculos), în afara sugarilor mai mici de o lună. Au fost utilizate aceleaşi tulpini vaccinale ca şi în alte 40 de ţări pentru producerea vaccinurilor necesare ţărilor respective. În acelaşi timp, s-a ales şi un al doilea district cu aproximativ aceeaşi suprafaţă şi acelaşi număr de locuitori, fiind considerat ca lot martor. Aici nu s-a realizat vaccinarea BCG. Apoi, după 11 ani, s-au realizat statistici privind starea de sănătate a locuitorilor din cele două regiuni.
Astfel, în 1979, 11 ani mai târziu, a fost prezentat primul raport provizoriu asupra experimentului OMS. Se declara că „acest raport provizoriu a acţionat ca un electroşoc asupra experţilor OMS”. „Studiul realizat în condiţiile cele mai favorabile pe teren, nu permitea evidenţierea NICI UNEI EFICACITĂŢI A VACCINULUI BCG”. În zona cu populaţie vaccinată au existat mai mulţi bolnavi de tuberculoză decât în zona cu populaţie nevaccinată, ceea ce arăta că vaccinul BCG nu avea nici o eficacitate, ci, mai mult, era chiar periculoas! Rezultatul a fost publicat la 11 ani după începerea studiului.
Iată câteva afirmaţii categorice din raportul OMS:
• Efectul protector al acestei vaccinări rămâne îndoielnic.
• Este foarte clar că vaccinarea BCG n-a avut nici un efect.
• Rezultatele studiului arată că vaccinarea nu a conferit nici un fel de protecţie în primii şapte ani şi jumătate după vaccinare.
• Vaccinarea BCG este deja contestată de 50 de ani.
Pentru cei care ar putea obiecta că poate vaccinurile folosite nu au fost bune, trebuie precizat că în cazul experimentului realizat în India, s-au efectuat verificări care confirmă că vaccinurile folosite nu erau expirate, fiind chiar cele mai bune disponibile. O întâlnire la Copenhaga în februarie 1978, cu diferiţi directori de calitate de la mai multe laboratoare, a confirmat că toate vaccinurile utilizate erau de bună calitate.
În plus, s-au făcut şi alt gen de experimente. De exemplu, într-un studiu realizat în Porto Rico, au fost administrate doze mari de vaccin BCG şi placebo la două grupuri de persoane. Placebo sunt aşa-zise medicamente care de fapt nu conţin nici o substanţă medicamentoasă, dar care se administrează pacienţilor afirmând că sunt foarte eficiente în tratarea bolilor. Ce s-a constatat? Aceeaşi slabă protecţie, 31%, în ambele loturi… Deci vaccinul nu a folosit la nimic!
Raportul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii concluzionează: „Studiul actual a demonstrat că vaccinarea BCG nu conferă protecţie împotriva tuberculozei.”
Şi totuşi, după demonstrarea ştiinţifică a ineficacităţii vaccinării BCG, Institutul Robert Koch a aşteptat încă 27 de ani, din 1971 până în 1998, pentru a elimina această vaccinare de pe lista vaccinărilor recomandate! Acest fapt demonstrează o dată în plus că pentru companiile farmaceutice profitul, şi nu sănătatea oamenilor, este principala prioritate.
O statistică asupra tuberculozei realizată în Germania arată că în această ţară, în anul 1750, din 10.000 de decese anual, 75 de oameni au fost victime ale tuberculozei. Acest număr a diminuat progresiv odată cu trecerea timpului, ajungând în anii ’90 la 5 decese datorate tuberculozei, din 10.000. Au exitat mai multe momente care au jalonat această descreştere: 1882 – descoperirea agentului patogen al tuberculozei – bacilul Koch; 1910 – impunerea regulilor de sănătate publică; 1930 – începerea vaccinării BCG; 1950 – începerea aplicării masive a chimioterapiei.
Care sunt totuşi adevăratele cauze pentru scăderea numărului de cazuri de tuberculoză? Mai degrabă creşterea nivelului de trai: confort, igienizare, încălzire, apă potabilă, ferestre largi, creşterea spaţiului locuibil şi scăderea densităţii populaţiei, apariţia maşinilor de spălat, imbunătăţirea alimentaţiei.
Dr. Buchwald, care a făcut cunoscute publicului aceste aspecte cutremurătoare, militează în continuare pentru libertatea exprimării, a informaţiei şi a vaccinării, şi invită pe fiecare să îşi folosescă discernământul şi liberul arbitru în menţinerea în cât mai bună stare a propriei sănătăţi.
Vaccinurile copilăriei: preţul poate fi prea mare
Dr. Keith Scott-Mumby, în vârstă 58 de ani, este profesor de nutriţie la Universitatea Internaţională Deschisă de Medicină Complementară, din Colombo. Este licenţiat în medicină, având un master realizat în specialităţile chirurgicale, şi un doctorat în ştiinţe medicale. Dr. Scott-Mumby este membru al Societăţii Regale de Medicină, membru fondator al Societăţii Britanice pentru Nutriţie, Alergie şi Medicina Mediului, membru al Academiei americane pentru medicina anti-îmbătrânire. Este considerat detectivul numărul unu în alergii.
Dr. Scott-Mumby consideră că vaccinarea este un asalt deliberat asupra sistemului imun aflat în dezvoltare. Există din ce în ce mai mulţi adepţi ai ipotezei că sănătatea copiilor în creştere este slăbită prin vaccinările multiple introduse prin programele de vaccinare. În SUA, Sistemul federal guvernamental de raportare a reacţiilor adverse la vaccinare (The Federal government VAERS - Vaccine Adverse Events Reporting System) a fost înfiinţat de Congresul Statelor Unite ca urmare a Actului de Compensare a Prejudiciilor Vaccinării Pediatrice la nivel Naţional din 1986. S-au primit aproximativ 11000 de reclamaţii serioase în fiecare an despre reacţiile adverse la vaccinare. Anual se raportează până la 200 de decese (morţi) şi extrem de multe cazuri de disfuncţionalitate permanentă după vaccinare.
VAERS susţine în mod oficial că 15% dintre reacţiile adverse raportate sunt “serioase” – adică necesită spitalizare de urgenţă sau cazul este letal. Mai grav este că FDA (Food and Drug Administration) estimează că doar 1% din reacţiile adverse serioase sunt raportate, iar CDC admite că doar 10% din acestea se raportează; mai mult de 90% din decesele sau disfuncţiiile cauzate de vaccinări rămân neraportate, chiar 99%, dacă datele FDA sunt corecte.
Bineînţeles, argumentul standard este că dacă nu ne vaccinăm, vor reapare epidemiile terifiante din secolele trecute. Contra-argument zdrobitor: în fiecare an există mai multe decese cauzate de vaccinarea împotriva tusei convulsive decât de tusea convulsivă însăşi!!! Şi încă un aspect foarte important care ne poate pune pe gânduri: incidenţa bolilor contagioase a scăzut dramatic cu multe decenii înainte de introducerea vaccinării pe scară largă.
În jurnalul “Pediatrul” din 1992, volumul 23, nr.10, pag 1655, autorii raportează speriaţi propriile rezultate obţinute la examinarea copiilor preşcolari, în urma anumitor teste efectuate. La 34% din copiii examinaţi au observat o întârziere în dezvoltarea limbajului – nu ştiau să vorbească corect. S-a realizat o anchetă privind starea de sănătate a copiilor vaccinaţi şi a celor nevaccinaţi. S-a confirmat statistic faptul că acei copii care nu au fost vaccinaţi prezintă o stare de sănătate mai bună decât copiii vaccinaţi de aceeaşi vârstă, nu numai fizic ci, mai ales, mental.
În mod continuu apar ipoteze conform cărora boli rare şi aparent inexplicabile (scleroza în plăci, boala Alzheimer, diabetul infantil) pot surveni ca urmare a vaccinărilor; imediat ce aceste suspiciuni apar, oficialii în domeniul sănătăţii le dezmint, spunând că “o relaţie cronologică, dar nu de tip cauză-efect, ar putea fi posibilă”. Ar fi deci o “întâmplare” în viziunea lor faptul că aceste boli apar după vaccinare, şi faptul că ele există doar de când au apărut vaccinurile.
În general binefacerile vaccinării sunt pe larg descrise şi susţinute de publicaţiile industriilor farmaceutice. Astfel, se poate citi destul de des: „vaccinarea face parte din categoria măsurilor preventive cele mai eficace şi cele mai importante din medicină. Vaccinurile moderne sunt uşor de digerat; foarte rar se observă efecte nedorite de durată ale acestor medicamente…” Dar se uită faptul că există probe care contestă aceste afirmaţii mincinoase!
Din 10 epidemii de variolă între 1947 şi 1974, au existat sute de persoane vaccinate anti-variolic care au făcut variolă. Programul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de eliminare a variolei nu a reuşit decât după oprirea vaccinărilor. Reuşita definitivă s-a obţinut după aplicarea măsurilor de luptă împotriva bolii – izolarea şi carantinarea bolnavilor, dezinfectarea conştiincioasă. OMS a calificat ca fiind “o măsură medicală imorală” vaccinarea contra variolei, până atunci recomandată.
Deoarece din 1975 până în 1991 nu s-a realizat vaccinarea împotriva tusei convulsive, decesele provocate de această boală au diminuat faţă de anii precedenţi, când se administra acest vaccin. Exemplu: numărul de decese din cauza tusei convulsive în 1970 atingea valoarea de 35% din totalul celor vaccinaţi. Din 1975 a scăzut sub 10%, pentru a ajunge la aproape de zero în 1995.
Toate cazurile de paralizie survenite în ultimii 30 de ani în timpul perioadei de vaccinare antipoliomielită pe cale bucală sunt cauzate de virusul conţinut în vaccin! Ineficacitatea vaccinării contra poliomielitei este binecunoscută, deşi a fost ţinută secretă timp de 30 de ani.
Aşa cum am arătat, vaccinarea cu vaccin BCG disponibil la ora actuală nu este recomandată. Nu ne putem aştepta ca OMS să realizeze încă o anchetă similară celei făcute pentru evaluarea vaccinării BCG realizate în India. Un studiu de teren asemănător ar putea demonstra ineficacitatea vaccinării împotriva difteriei, a bolilor copilăriei, a tusei convulsive, a pojarului, a poliomielitei şi tetanosului!
Tuberculoza şi toate celelalte boli infecţioase au o mică importanţă. Ele nu reprezintă un pericol iminent pentru sănătatea fiecăruia dintre noi şi, în cazul în care apar, pot fi tratate cu mijloace naturiste. Nu vă lăsaţi înfricoşaţi! Reflectaţi, dacă doriţi să vă supuneţi pe dvs. sau pe copiii dvs, la măsuri periculoase, contestate, puţin eficace şi superflue care sunt reprezentate de programele de vaccinare.

Aţi dori să ştiţi ce se poate face pentru protejarea copiilor. O alimentaţie sănătoasă bazată pe alimente naturale, polen, miere, fructe, sucuri de fructe şi plante imunostimulente şi vitaminizante ajută la formarea şi menţinerea unui sistem imunitar puternic.
Vaccinarea si bolile autoimune
Kris Gaublomme este licenţiat în medicină şi homeopatie. De origine belgiană, Dr. Gaublomme şi-a început cercetările în ceea ce priveşte vaccinurile şi vaccinarea, după obţinerea calificării în homeopatie în 1985 şi a continuat să studieze acest subiect cu un interes crescând. Editor al jurnalului International Vaccination Newsletter din 1993 până în 1998, şi de asemenea lector invitat la multe conferinţe internaţionale pe teme de vaccinare, cunoaşte în amănunţime acest domeniu. El este preşedintele asociaţiei internaţionale “Vaccine Damage Prevention”. În aprilie 2002, Dr. Gaublomme a fost invitat să susţină o prezentare privind bolile autoimune conexe cu vaccinarea la conferinţa Parlamentului European ( http://www.internationalsymposium.co.uk ).
Dr.Gaublomme: “Întotdeauna am susţinut că anumite interese private sunt ascunse în spatele politicii oficiale de vaccinare. Mă înşelam. Nu sunt ascunse, sunt la vedere. Puterile implicate nu simt nevoia să ţină secretul despre aceasta. Se consideră atât de atotputernici încât pot publica intenţiile în rapoartele “oficiale” fără nici o opoziţie semnificativă. Aceştia abuzează fără încetare de compasiunea oamenilor pentru cei aflaţi în suferinţă şi de interesul pentru sănătate, pentru a-şi promova giga-afacerile.“
Dr. Glaubomme a dezvăluit atât mecanismele cât şi tipurile de boli autoimune care s-a observat că apar în urma diferitelor vaccinări. Fiecare vaccin antrenează efecte secundare iar printre acestea, bolile autoimune prezintă o importanţă aparte. Bolile autoimune sunt afecţiuni în cursul cărora organismul produce anticorpi faţă de propriile sale ţesuturi şi organe. Care sunt bolile autoimune detectate după vaccinare şi cum se poate stabili legătura lor cu vaccinul realizat?
Vaccinurile nu prezintă efecte secundare tipice. Pe de o parte, vaccinul va accentua diferitele probleme specifice ale persoanelor vaccinate şi, pe de altă parte, simptomul sau boala nu apar imediat. Explicaţia acestui fenomen este simplă: un vaccin slăbeşte sistemul imunitar al pacientului şi face să iasă la suprafaţă aspectele slabe ale structurii sale. Acestea din urmă nu sunt generate de vaccin, ci doar scoase în evidenţă, ele ţinând de structura genetică a individului.
Există metode care permit stabilirea cu o probabilitate crescută a legăturii dintre o vaccinare şi problemele consecutive. Unul din procedeele ştiinţific acceptate constă în aplicarea algoritmilor Karch-Lasagna, în care o serie de parametri indică gradul de probabilitate al unei legături de tip cauză-efect.
Raportul între vaccinare şi autoimunitate este destul de cunoscut, fiind utilizat chiar în anumite experimente - spre exemplu, pentru declanşarea unei encefalomielite alergice, la animalul de laborator, se administrează vaccinul contra tusei convulsive. Este deci dificil de negat faptul că acest vaccin nu poate crea aceeaşi problemă şi sugarilor. Deşi evidentă, această asociere este interpretată de obicei ca fiind accidentală de către oficiali.
Exemple de afecţiuni autoimune apărute în urma vaccinării.
- Vaccinarea anti-hepatită B poate genera: periarterită nodoasă, scleroză în plăci, nevrită optică, mielită transversă, diabet zaharat, eritem nodos, artrită reumatoidă, hepatită autoimună, astm bronşic.
- Vaccinarea antidifterică poate genera: periarterită nodoasă, scleroză în plăci
- Vaccinarea anti-TBC poate genera: periarterită nodoasă, scleroză în plăci, sindrom Goodpasture.
- Vaccinarea antitetanică poate genera: periarterită nodoasă, scleroză în plăci, nevrită optică.
- Vaccinarea anti-gripală poate genera: scleroză în plăci, nevrită optică, mielită transversă, eritem nodos, astm bronşic
- Vaccinarea anti-febră galbenă şi anti-febră tifoidă pot genera scleroză în plăci.
- Vaccinarea împotriva turbării poate genera: scleroză în plăci, mielită transversă.
- Vaccinarea anti-poliomielită poate genera: scleroză în plăci, artrită reumatoidă.
- Vaccinarea anti-rubeolică şi vaccinul ROR (rujeole-oreillon-rubeole) pot genera: nevrită optică, mielită transversă.
- Vaccinarea anti-variolică poate genera: mielită transversă, diabet zaharat.
- Vaccinarea împotriva tusei convulsive poate genera: diabet zaharat, astm bronşic.
- Vaccinarea anti-rujeoloasă poate genera: sindrom Goodpasture, autism.
- Vaccinarea împotriva oreionului, a meningitei C, împotriva Haemophillus influenzae tip b pot genera diabet zaharat.
- Vaccinarea împotriva bolii Lyme poate genera scleroză în plăci.
Diagnosticarea bolilor autoimune după vaccinare este frecventă, atât în practica medicală, cât şi în literatură. Exemplele citate în acest material nu sunt exhaustive, dar indică faptul că fenomenul este prezent şi suficient de cunoscut în lumea medicală. În ciuda abundenţei de cazuri apărute de-a lungul anilor, negarea raportului existent între vaccinare şi bolile autoimune arată devierea gândirii ştiinţifice.
O alimentaţie sănătoasă, medicinile holistice şi protecţia socială reprezintă fundamentul unei bune imunităţi. A afirma că sistemul imunitar poate primi un număr nelimitat de vaccinuri nu este decât o ipoteză, un model matematic eronat cu consecinţe catastrofale.
Glosar de termeni:

Astmul bronşic
este o boala inflamatorie cronică a căilor aeriene, care se exprimă prin hiper-responsivitate bronşică la stimuli variaţi, manifestată prin obstrucţie şi limitare a debitului aerian - prin bronhoconstricţie, dopuri de mucus şi infiltrat inflamator.

Autismul este considerat a fi o afectare a dezvoltării neurologice, şi se manifestă ca o întârziere a apariţiei interacţiunii sociale, a limbajului, şi se instalează înainte de vârsta de 3 ani.

Diabetul zaharat. Mai cunoscut sub numele de diabet, această afecţiune apare ca urmare a deteriorării celulelor pancreatice producătoare de insulină, care este pricipalul hormon care are ajută la reglarea nivelului de glucoză în sânge.

Eritemul nodos este o afecţiune caracterizată de zone de inflamaţie care apar atât pe piele cât şi la nivelul ţesuturilor profunde.

Mielita transversă este un proces inflamator transversal al măduvei spinării. Vor fi afectate toate funcţiile neurologice îndeplinite de măduva situată sub nivelul leziunii.

Nevrita optică este inflamarea nervului optic. Această afecţiune apare frecvent la pacienţii diagnosticaţi cu scleroză în plăci.

Periarterita nodoasă este o afecţiune care apare prin atacarea arterelor de către anticorpi, rezultând o degenerescenţă însoţită de necroză şi inflamaţie a arterei care obligă, în anumite cazuri, la amputarea segmentului afectat sau la realizarea unei grefe vasculare, pentru înlocuirea vasului distrus.

Scleroza în plăci apare prin deteriorarea sistemului nervos, apărând sub forma pierderii controlului membrelor inferioare, însoţită de incontinenţă urinară, de impotenţă şi diplopie (perceperea de imagini duble).

Sindromul Goodpasture este o boală care apare prin atacarea rinichilor şi a plămânilor de către complexe imune. Mulţi pacienţi cu această afecţiune mor ca urmare a unei pierderi masive de proteine, a insuficienţei renale şi hemoptiziei.

duminică, 8 iunie 2008

VACCINARILE IN MASA : PANACEEA SAU INSTRUMENT MALTHUSIAN* AL TEHNOCRATIEI ?


de PAOLO DE BERNARDI


Intr-un cotidian local se citeste stirea ca, copiii unei scoli elementare de provincie, au confectionat si vandut papusi din carpe (petice) si au donat banii obtinuti la UNICEF care se angajeaza sa procure de la o casa farmaceutica, 400 de vaccinuri pentru tot atatia copii africani, “ vindecandu-i astfel de nenumarate boli”.

Observatiile pe care le vom face , nu vor sa minimalizeze deloc valoarea morala si civica al gestului facut de atatia copii, precum si de parintii si profesorii lor. Ei au actionat cu buna credinta, fiind convinsi ca acesta era un bine necesar, la fel cum si responsabilul local al UNICEF-ului era de buna credinta cand a initiat aceasta actiune de voluntariat in favoarea copiilor africani.

Africa a gasit in timp multi binefacatori, poate prea multi chiar. Si totusi paradoxal, ea se simtea mult mai bine cand regiunile sale salbatice si bogate erau strabatute de avizii comerciantii de fildes si sclavi, la inceput arabi, apoi portughezi; care i-au exploatat bogatiile atat timp cat au fost profitabile.

“Ajutoarele” vor veni mai tarziu, in pragul sec. XX si vor fi inainte de toate de tip spiritual. Misionarii evanghelisti le-au adus botezul cu care trebuiau sa-i elibereze de cel putin una din cele 2 consecinte ale pacatului originar: pierderea prieteniei Domnului, care ii facea nedemni de bunavointa Sa. In timp ce pt. cealalta grava consecinta, care era moartea, respectivii misionari nu promiteau inca nimic.

In epoca coloniala clasica (inceputul anilor 1900) , Africa a inceput sa fie “ajutata sa se civilizeze” cu constructia de strazi, hoteluri,cai de linii ferate, scoli, diguri, etc., chiar daca –mai tarziu se intelesese- multe din aceste structuri trebuiau sa serveasca ca aparat logistic in exploatarea coloniala; iar statele colonialiste nu pot fi comparate cu misionarii – daca aduc civilizatie, in schimb vor ceva.

O a treia mare faza cu “ajutoare” va veni odata cu decolonizarea; in jurul anilor ’70 FAO promoveaza si in Africa asa numita “revolutie verde”, cea care trebuia sa introduca economia agricola de piata si de “dezvoltare”. O economie care, pentru tarile occidentale insemna posibilitatea de a-si vinde masinile agricole, fertilizantii,pesticidele, planurile de irigare cu diguri, canale, etc; in timp ce tarile care primeau astfel de ajutoare erau indatorate sa plateasca debitele.

______________________

*Thomas Robert Malthus (1766-1834)– economist si demograf englez, care – pt. a elimina saracia-a emis si sustinut teoria potrivit careia (datorita cresterii populatiei in progresie geometrica si a produselor necesare subzistentei in progresie aritmetica) trebuie sa se impiedice cresterea populatiei fie prin scaderea natalitatii, fie prin legi care sa aboleasca “ajutorul” acordat populatiei sarace, sau chiar masuri de exterminare in masa (razboaie).Pentru popoarele care si-au vazut distruse economiile de subzistenta (asa zise “primitive” !) , cuvantul “dezvoltare”a insemnat foame sau emigrare, pentru a lasa locul latifundiarului care garanta “productivitatea”.

Astfel, Africa a primit : 1) botezul, 2) civilizatia, 3) “dezvoltarea”. Ultimul, determinase foamea maselor ca efect colateral, dar a permis importarea“civilizatiei” si indatorarea tarilor respective, pentru ca li s-au vandut culturi specializate si foarte cerute de piata (arahide, bumbac, tutun, diverse materii prime).

Lipsea un al patrulea factor. Africa nu fusese eliberata de a doua grava consecinta a pacatului originar : moartea si boala.; acesta din urma si-a facut aparitia sub forma SIDA , aparuta in epoca in care –se zice- colonialismul era terminat de-adevartelea.

Pentru a intelege in ce masura colonialismul este inca in vigoare azi fata de ieri, probabil ar fi utila o confruntare intre diversele mentalitati ce s-au succedat in aceleasi tari. Sa luam de ex. o persoana de 75 de ani care a trait sub dicatatura fascista si un baiat de 15 ani de scoala superioara: daca primul (format de propaganda fascista) nu are dubii ca in Etiopia a fost introdusa civilizatia o data cu nasterea Imperiului Fascist ’38; al doilea (format de propaganda tehnocratica) este convins ca africanii au inceput sa manance (bine-nteles obisnuitul lapte praf si faina) numai dupa sosirea occidentalilor; in timp ce inainte acel continent ar fi fost un infern de epidemii, foamete si mizerie. Pentru a respinge aceasta aroganta, ne vedem constransi de a apela la rezumatele de calatorii a lui Livingstone e Stanley, facute in a doua jumatate a sec. XIX pentru a demonstra , nu numai ca in Africa nu se murea de foame inainte de sosirea albilor,dar nici nu avea nevoie sa se ocupe cu cresterea animalelor, sau cu cultivarea diverselor plante, datorita existentei de produse oferite de natura : fructe, vanat, pescuit.

Una dintre certitudinile de nezdruncinat al omului mediu occidental este aceea ca vaccinarile, in afara de faptul ca sunt un eficient mod de a impiedica declansarea multor boli, sunt si inofensive (adica lipsite de efecte colaterale). Inradacinarea acestei convingeri este marea “opera”a virologiei, mai mult decat a invins epidemiile, asa cum ar vrea sa se creada. Demonstrand cu graficele in mana ca multe din epidemii, in anumite tari din lume, erau deja in scadere inainte de introducerea vaccinarilor (grafice aduse ca ex. in studiile lui N.Miller*1), P. Croce*2), etc), provoaca in interlocutor (atat medic cat si omul obisnuit) o specie de reactie isterica: nu este adevarat, este imposibil ca scaderea epidemiilor sa nu se fi datorat vaccinarilor. Nu se poate nega Dogma vaccinarilor.

Profitand de acest stat de prostratie spre care se indreapta intelectul omului mediu occidental, iata ca cei care produc aceste vaccinuri vin cu noi propuneri: vaccin impotriva cancerului, impotiva fumatului, chiar impotriva impulsului de a face “shopping”*3( acel impuls pe care occidentalul mediu nu vrea sa si-l asume in alta forma, dati-l sub forma de vaccin, functioneaza!). Daca unul se vaccineaza impotriva gripei si apoi se imbolnaveste, este gata sa admita , nu ca vaccinul nu functioneaza, dar ca era vorba de alta radacina de virus...etc. Iata adevaratul “capolavoro” (opera

de prim rang)) al virologiei- imunologiei.

_________________________________

1.Miller 1994, pg.18,26,35

2.Croce 1993

3 Astfel de stire apare in ziare-ex: “Nazione” 20 XII 1999Constient de atata paralizie a creierelor, in sfarsit, cu multa liniste , Luc Montagnier a relevat “vocatia teologica –mesianica” a medicinei contemporane, declarand ca un vaccin impotriva mortii este “o ipoteza de luat in considerare”. Si intrucat calea tehnocratica spre imortalitate ar cere (in afara vaccinului) o renuntare la fecundatia naturala (in beneficiul celei artificiale si a geneticii , putand astfel sa programeze umanitatea dupa bunul plac), jurnalistul il intreaba pe Montagnier daca nu e periculos sa se modifice ceea ce e dat de la natura; virologul tehnocrat raspunde: “ de cel putin un secol medicina merge impotriva naturii ...deja ne gasim intr-o lupta impotriva ei, si de aceea nu vad de ce nu am merge pana la capat”*1) Nu se putea gasi definitie mai adecvata pt. “hybris” .

Cine este inca istet ar trebui sa se preocupe, pentru ca este eminenta, atat in tara noastra cat si in toata lumea, o maree de vaccinari in masa, imediat ce vre-un puternic grup farmaceutic va spune ca are la dispozitie vaccinul contra cancerului,contra SIDA, contra ghinionul, contra mortii, etc. Care parinte se va opune vaccinarii propriului fiu? Se va simiti in gradul sa violeze unul din fundamentalele drepturi umane: dreptul la sanatate?

Dupa misionarul imbracat in negru care elibereaza , de la nedemnitata la demnitatea milei Domnului, urmeaza misionarul imbracat in alb care elibereaza de a doua consecinta a pacatului originar: boala si moartea. Si cum in Mediul Evu ca si in epoca moderna au fost cruciade si ruguri impotriva paganilor care se impotriveau botezului Romei, acum sunt gata cruciadele impotriva acelor grupari de “radicalisti”, “fanatici”sau “secte” care refuza vaccinurile pt. proprii fii , neincrezandu-se in prea multele metale grele continute in ele (vaccinuri), si de nedeclaratele materiale genetice recombinate, destinate obscurarii mutatiilor ADN-ului, in directia dorita de noua “clasa de salvatori”, pentru care, ca de obicei, inteligenta este un pacat. Inainte totul era legitimat de o doctrina teologica , acum de o doctrina medicala, a carei autori apartin - mai ambigue si lunecoase ca niciodata- “comunitate stiintifica internationala” (cine vrea sa stea la rand?) care se foloseste de conceptul “proba stiintifica” ,care nu mai este cel democratic , controlabil, propriu nasterii stiintei moderne.

Secretar al COMILVA*2), Walter Pansini –unul dintre cei mai documentati – scria in 1993 :

Vaccinarile obligatorii constituie capitolul cel mai misterios al istoriei medicinei. Nu am reusit pana acum sa gasim dovezi irefutabile care sa demonstreze reala eficacitate a acestora ...

Intr-adevar in lumina unei absolute incomplete cunostinte a mecanismelor imunitare, numai comparatia de mari grupe de persoane vaccinate si nevaccinate, ar putea sa demonstreze ceva, dar in mod straniu, nu se vrea (exceptand dezastruoasa experienta indiana)

Bine spus: se trateaza de unul din cele mai misterioase capitole a istoiei medicinei si este ceea ce intentioneza sa faca acest articol: sa va aduca putina lumina in acest subiect.

Cine trage atele in acest misterios capitol al medicinei

Sa incepem prin a face putina istorie. Cei mai multi cred ca medicina occidentala este de acum la nivel planetar pentru faptul ca e stiintifica si eficienta; in timp ce lucrurile stau putin diferit:

_____________________________

1 Corriere della sera – 29 I 1999

2 COMILVA- Federatie italiana autonoma, compusa din Asociatii locale ai parintilor care lupta pentru obtinerea libertatii de alegere a vaccinarii propriilor copiii, denuntand astfel faptul ca “obligativiatatea vaccinarilor” este o violare morala si fizica a libertatilor personale si de constiinta. Sustine pe cei care nu vor sa-si vaccineze copiii, precum si pe cei care au dat in judecata statul pentru obtinerea recunoasterii si despagubirii daunelor fizice si morale cauzate de vaccinuri. De asemenea se ocupa cu informarea populatiei in legatura cu ultimele cercetari in domeniu

Din 1910 pana in 1925, in baza regulilor stabilite de Raportul Flexner , Asociatia Medicala Americana si Asociatia Colegiului Medical American au eliminat majoritatea terapistilor neoficiali, in particular femeile si negri. In numele stiintei si calitatii terapeutice se impunea scolilor de medicina sa urmeze indeaproape cele declarate in Raportul Flexner: un adevarat regim de teroare sanitar. Universitatile trebuiau sa-si asume impostarea “stiintifica” impusa de acest raport , altfel ar fi fost inchise. Fundatiile Rockefeller si Carnegie au fost cele care au finantat Raportul Flexner si aplicatia sa. Astfel Marea Finanta a luat sub obladuirea sa controlul sanatatii (......) In 1977 , Declaratia Alma Ata atribuia Organizatiei Mondiale a Sanatatii facultatea de a extinde aplicatia Raportului Flexner lumii intregi. Proclamand dreptul la sanatate si bunastare pentru toate popoarele lumii se stabileau criterii si reguli internationale pentru practicile terapeutice. Controlul sanatatii, trecea astfel de la guvernele nationale, la guvernul mondial. Fiecare guvern era astfel “deposedat” de suveranitatea in campul sanitar, trecand in atributia unei puteri internationale, a carui minister era OMS . Dar cine e patronul OMS-ului? Nimeni altul decat cei care au finantat Raportul Flexner si aplicatia sa. Si ce inseamna dreptul la sanatate? Inseamna dreptul la medicamentatie.*1)
Holdingul Rockefeller, producator al vaccinului Salk, si altii, au fost primii care au inceput sa influenteze cu mijloace discutabile lumea politica, stiintifica, organizatiile profesionale si mass media. Servindu-se de frica oamenilor pt. poliomelita, au reusit sa obtina finantari de stat enorme

care in SUA au fost de zeci de milioane de dolari pe an (in anii ’50)

Intr-adevar eficiente ?

Primul argument in favoarea presupusei eficiente a vaccinarii consista in faptul ca dupa vaccinarile in masa, principalele boli infectioase ar fi disparut (cateodata demonstreaza cu grafice).

Dar sa aprofundam acesta problema, folosind unul din studiile cele mai serioase *2) care au fost

vreodata facute si care aduce ca argumente, tocmai graficele si statisticile aceleasi OMS, demonstrand ca regresia epidemiilor are acelasi procentaj in tarile vaccinate ca si in tarile nevaccinate.

Ungaria, anii ’30, populatia de la sate este vaccinata impotriva difteriei, cea din Budapesta, nu.;

ei bine, scaderea taxei de mortalitate pt. aceasta boala fu aproape identica pt. cele doua grupuri.

Din nou anii ’30 : cantonul Genevra este vaccinat (1932) impotriva difteriei, cantonul Vaud abia 12 ani mai tarziu; in acest rastimp de 12 ani, in cantonul vaccinat cazurile de difterie scad de la 137 la 20, iar in cel nevaccinat de la 135 la 25.

Adesea se aduce ca o uimitoare argumentatie ,scaderea vertiginoasa a difteriei in Anglia , in urma

cruciadei vaccinarilor, dar se uita faptul ca , daca in cei 10 ani de vaccinatii intensive (1940-1950)

mortalitatea a scazut de la 2480 la 49, la Berlin 6 ani de nevaccinari au dus la acelasi rezultat.

Daca se confrunta cazurile si decesele pt. difterie intre Canada (vaccinata) si Japonia (nevaccinata)

intre anii 1944-1952, se observa ca daca in Canada acestea au facut minuni, in Japonia, nevaccina-

rile au facut miracole.

________________________

1. LANCTOT 1997,pg 39-41. Mafia medicala : un titlu care poate parea exagerat

In 1972 Salvator Allende, presedinte al Cile , institui o Comisie nationala de medici care trebuiau sa decida care medicamente erau intr-adevar utile, din cele 250.000 aflate in comert. Comisia a declarat ca doar 2 duzini erau cu adevarat utile. Putin dupa aceea toti medicii comisiei au fost ucisi. (JONSEN et.al.1974)

2. DELARUE 1979
Cresterea cazurilor de difterie in Olanda vaccinata si in Elvetia nevaccinata, intre 1941-1944,

este aproape identica.

Cazurile Germaniei si Japoniei, tarile care au fost invinse in razboi si nu au recurs la vaccinari de masa, sunt cazurile cele mai eclatante care vorbesc singure, demonstrand ca fie cu vaccinuri fie fara vaccinuri, s-au produs spectaculoase reduceri ale bolilor infectioase. Si cum graficele comparate a celor 2 razboaie arata ca in timpul si imediat dupa fiecare razboi au avut loc epidemii de boli infectioase, iata ca acest lucru ne arata ca: intr-adevar doar conditiile alimentare si igienice optime care sunt in timp de pace sunt conditia principala pt. regresia bolilor infectioase. Nu se poate, oare, recunoaste acest lucru si in ziua de azi, cand o catastrofa naturala sau un conflict armat determina refugiati care traiesc inghesuiti in corturi si campusuri ingradite cu putina mancare si proaste conditii igienice, nu se zice atunci ca exista pericolul unei epidemii?

Fara BCG (vaccinul antituberculoza) in Anglia, din 1851 pana 1939, numarul deceselor a scazut cu 75%. la fel ca si in Danemarca si Norvegia (vaccinate ) si care sunt adesea citate ca exemple a eficientei vaccinarilor. In general , si fara contributia BCG-ului, de un secol se asista la o scadere extraordinara a mortalitatii (pt. tuberculoza) in toate tarile cu un nivel ridicat de trai .

In New York nu a mai fost folosit (BCG) din 1924-1944, si scaderea mortalitatii a ajuns la 95%.

In ce priveste tetanosul *1) :

In armata franceza, cea mai vaccinata armata dintre cele a aliatilor (mai mult de 4 mil de vaccinari intre oct.1936 si iunie 1940) procentul de imbolnaviri de tetanos la mia de raniti, a fost acelasi ca in razboiul din 1914-1918. In armata greaca nevaccinata, frecventa imbolnavirilor de tetanos in timpul celui de-al II lea razboi, a fost de 7 ori mai mica decat cel din armata franceza.

In ce priveste variola*:1)

The Lancet din 23 II 1884, referitor la epidemia din Sunderland, furnizeaza urmatoarele date: 100 contaminati, din care 96 dintre cei vaccinati (sic!); in timpul epidemiei de la Browley:

43 de cazuri toate persoane vaccinate. La Londra intre 1901-1902 in aproape 10.000 de cazuri

7000 priveau persoane vaccinate

La New York inante de vaccinarea obligatorie, era o medie anuala de 220 imbolnaviri ;dupa vaccinari, in timpul unei epidemii s-a ajuns la 1100 pe an.

In 1905 cand americanii au ocupat Filipinele, mortalitatea pt. variola era de 10%; dupa campania de vaccinari din 1905-1906, mortalitatea crescu la 25%; dupa intensificarea vaccinarilor dintre 1918-1920, crescu de pana la 54%.

Cat despre presupusa eficacitate a vaccinurilor, noi dispunem de o singura mare experienta, facuta pe un numar masiv de cazuri si condusa rigros prin metoda “dublului orb” *2)drept pentru care aceasta concluzie are valoare stiintifica. Este vorba de campania de vaccinari antituberculoza experimentata in India de catre OMS in primii ani ’60, din 260.000 persoane , jumatate au fost vaccinate. Ei bine, in urmatorii ani, s-a constatat ca incidenta tuberculozei era majora tocmai la persoanele vaccinate.

_________________

1. DELARUE 1979

2. termen folosit in medicina, ce desemneaza o metoda de a testa noile medicam.
In Italia, intre 1887-1889, decesul din cauza variolei printre soldati (vaccinati) era egala cu cea printre femei (nevaccinate). In Italia antipolio a fost introdus in 1956 (cand inca era vaccinul Salk

si cu toate acestea, intre 1955 si 1958 cazurile de polio au crescut de 5 ori.

“In 1976 doctorul Jonas Salk, creatorul “vaccinului mort” , folosit in anii ’50, marturisi ca “vaccinul viu” (uzat in exclusivitate in SUA din anii’60) era “cauza principala, daca nu chiar unica a tuturor cazurilor de poliomelita in SUA incepand cu 1960”. Recent, Centrele Federale pentru Controlul Bolilor (CDC) au admis ca “vaccinul viu” a devenit cauza dominanta a poliomelitei in SUA astazi. Dupa datele publicate de ei, 87% din cauzurile de polio inregistrate intre 1973 si 1983 au fost cauzate de vaccin” *1)

In 1986 in Kansas au fost depistate 1300 de cazuri din care 90% erau vaccinati.*1)

Albert Sabin, inventatorul vaccinului antipolio si premiat cu Nobel (sic!) in anii ’50, in 1985

La Piacenza, intr-o aula plina ochi cu medici a afirmat : “ Dragi doctori, din punctul meu de vedere vaccinul antigripal nu ajuta la nimic. Campaniile care se fac pt. vaccinarile in masa de catre ministerele sanatatii sunt bani sustrasi de la cercetarea serioasa. Orientari si moda. Stiu bine ca risc de a provoca polemici dar este exact ceea ce gandesc.”

La cine, mirat, ii ceruse clarificari , Sabin i-a aratat datele oficiale ale SUA , unde se evidentiaza clar ca cei care au fost vaccinati se imbolnaveau in acelasi procent fata de cei nevaccinati*2). Si asa s-ar putea putea continua mult cu exemplele*3),dar acestea ar trebui sa fie suficiente pt. a pune in evidenta faptul ca o dovada stiintifica a eficacitatii vacinurilor nu o detinem, din contra detinem multe indicatii in sens contrar.

In fapt, aparatorii vacinarilor prezinta ca argumentatie cifrele din care rezulta regresiile bolilor

plecand de la anii in care au fost introduse, omitand insa sa arate ca in peroada antecedenta deja epidemia respectiva era in scadere, sau omitand sa faca confruntarea cu datele statistice din tarile nevaciinate. In acest mod au produs iluzia ca regresiile respective au avut loc ca urmare a vaccinurilor.

In concluzie, daca nivelul de viata este la fel, bolile infectioase urmeaza aceleasi curbe in tarile vaccinate si in cele nevaccinate. In absenta vaccinarilor, bolile regreseaza in toate tarile in care nivelul de trai creste. Cu toate vaccinarile, epidemiile NU regreseaza in tarile in care conditiile de viata sau igienice nu sunt la un nivel acceptabil. Nimic nu permite sa se afirme ca vaccinarile ar fi determinat scaderea sau eradicarea epidemiilor: toate datele arata ca evolutia lor (vacc.) nu au nimic de-a face cu evolutia bolilor .

________________________________

1 MILLER 1994, pg 20-21; 27;36

2 La Stampa- 8 XII 1985

3. Scrie, dupa 30 de ani de cariera R.S MENDELSOHN (1992,pg.117), cunoscut pediatru american, director national al Serviciului de consulenta medicala, coautor al “Dissent in Medicine”(Chicago 1985) si fonadator al revistei The People’s Doctor Newsletter : “vaccinarile au fost atat de abil si agresiv mediatizate incat majoritatea parintilor le considera miracolul eliberator de multe si infricosatoare boli. In consecinta , oricine se opune este considerat aproape nebun. Pentru un pediatru care le contesta echivaleaza cu negarea infaibilitatii Papei din partea unui preot. Mare parte din cele ce v-au facut sa credeti despre vacinuri nu este adevarat. Nu numai ca sunt asupra lor mari semne de intrebare dar, daca ar trebui sa urmez convingerile mele cele mai profunde v-as indemna insistent sa refuzati sa va supuneti propriul fiu la orice fel de vaccinare..... Nu exista nici o dovada stiintifica convingatoare al faptului ca s-ar putea atribui vaccinarilor in masa eliminarea vre-unei boli din copilarie.

Pentru a fi doar modesti, putem spune ca in ziua de azi nu cunoastem adevaratele motive ale apa-ritiei sau disparitiei epidemiilor, asa cum ne ramane necunoscut in ce mod si de ce a disparut faimoasa ciuma neagra aparuta in Europa pt. prima oara in 1348. Si lepra, este oare disparuta datorita vaccinurilor? “Din motive necunoscute inca, lepra incepu sa regreseze de la jumatatea sec al XIV-lea “*1)Ce anume contin vaccinurile?

Vaccinarile nu sunt o masura terapeutica ci una profilactica, adica se aplica pe persoane sanatoase pt. a impiedica sa se imbolnaveasca in viitor de o anumita boala. Vaccinul e un preparat derivat dintr-o suspensie de bacterii sau virusi, care pot fi vii atenuati sau omorati. Sunt chemati antitoxici aceia constituiti din bacterii (tifos, tuberculoza, ciuma,etc) , si “antivirali” cei din virusi (polio, variola, gripa, etc); alte vaccinuri sunt obtinute prin manipulatii genetice. Principiul pe care se bazeaza, pretinde ca inoculate in organism acesti virusi sau bacterii, vii atenuati sau ucisi, naturali sau manipulati genetic, determina oraganismul sa produca anticorpi care ar trebui sa-l protejeze impotriva bolilor respective (se administreaza fie pe cale orala, fie injectate in sange).

In fapt , vaccinul anti variola e cultivat pe pielea viteilor si oilor, sau pe ochii iepurelui; anti tetanosului e obtinut din tesuturi de cal; anti ciuma din tesuturi de caine , oaie, maimuta, iepure, sobolan, oua de gaina sau de rata; anti tuberculoza foloseste mamele de vaca; pt. anti-polio se foloseste rinichi si testicole de maimuta; pt. anti-rubeola se uzeaza rinichi de iepure; pt. anti-rujeola se uzeaza tesut de caine, rinichi de purcei de India , oua de prepelita japoneza, embrioni de pui; pt. pertusis e cultivat pe tesuturi de soarece sau mucus extras din gatul copiilor infectati; cel antigripal din embrioni de pui; cel antidifteric din sange in putrefactie de cal; cel antitifos din materiile fecale in putrefactie a bolnavilor de tifos. Aproape intotdeauna, pe aceste tesuturi de animale sunt si alte bacterii si virusi diversi de cei care se intenzioneaza a fi prelevati, cu consecinta ca introducerea lor in sange constituie un salt in intuneric: nu se stie ce efecte vor avea pe un timp mai scurt sau mai indelungat.

“Inainte ca un copil sa ajuga la adolescenta, in sangele sau vor fi injectate vaccinuri cu seruri antitoxice pentru variola, tetanos, meningita, cerebrospinale, febra tifoida, difterie, pneumonie, scarlatina, etc...astfel ca sangele unui adult va fi o mixtura de duzine de extractii bacterice, de mate-rii contaminate de boli si veninuri utilizate in obtinerea medicamentelor destructive.” *2)

“In general se spune, si aceasta e dovedita si de literatura stiintifica de specialitate a medicinei occidentale ca orice injectare in sange de orisice substanta (chiar si cele mai inofensive), e potential daunator pt. organism, care e programat sa uzeze aparatul digestiv pt. introducerea oricarei substante provenita din exterior, si niciodata direct in sange” *3)

_____________________________

1. BIRABEN 1993,pg 475

2. CHAITOW 1989, pg 103

3. Mc TAGGART 1999,p. 152 : “Acum se incepe sa se inteleaga ca injectiile de orice tip (incluse si vaccinurile) pot face sa creasca riscul de contactare a poliomelitei. H.V.Wyatt (1992) al Departamentului de Medicina Comunitara al Universitatii din Leeds a fost unul din primii care a studiat legatura uimitoare intre injectiile multiple (de orice gen, mai ales de penicilina) facute la copiii mici si polio., in special in tarile in curs de dezvoltare unde copiilor li se fac mai multe injectii decat la cei din tarile dezvoltate.
Substantele care acompaniaza vaccinul sunt numite “formulatii” si contin inainte de toate hidroxidul de aluminiu(substanta cu inalta putere de absorbtie) si care inglobeaza adevaratul vaccin;

apoi urmeaza o bacterie si un fungicid care este thiomersal; urmeaza formaldehidele (binecunoscute substante cancerigene) si antibioticele (ca neomicina, etc) Substantele cele mai periculoase sunt hidroxidul de aluminiu Al(OH)3 si mercurul. Primul se depoziteaza in creier si duce la aparitia bolii Alzheimer; al doilea e cunoscut ca metal greu cu inalta toxicitate care se acumuleaza in rinichi si ficat cu timpi de eliminare care ajung l2-15 ani. Dar mercurul este in gradul de a produce aberatii cromozomice capabile de a se transmite generatiilor urmatoare.

Sunt daunatoare vaccinurile?

Cu termenul de SIDS (Sudden Infant Death Sindrom) se numeste moartea neasteptata si aparent fara cauze , al copilului in jurul varstei de 3 luni; mai este numita si “moartea alba”, al carei maxim de incidenta se afla intre a 2-a si a 4-a luna de viata, tocmai cand ,ce coincidenta, copilul primeste primul ciclu de vaccinari. Un conformism ce naste din tabu, propriu mintilor idolatrice, face ca medicii si comisiile sanitare sa evite orice ancheta asupra posibilei responsabilitati a vaccinurilor, in ciuda multitudinii de cazuri la aceasta varsta si a marturiilor facute de parinti care duc in aceea directie. Intr-adevar vaccinarilor le urmeaza efectele colaterale care nu le scapa din vedere parintilor ce observa copilul inainte si dupa vaccinare. Si asa cum , in mod insistent a ipotizat Coulter, la Congresul de homeopatie LIGA la Barcelona in 1990 , s-ar putea trata de paralizia nervului vag. “Aceasta idee era determinata din observatia ca, copiii care s-au imbolnavit in urma vaccinurilor sufereau de multiple paralizii ai nervilor cranieni. Nervul vag este punctul de origine al cele mai mari parti a inervatiilor plamanilor si in mod special furnizeaza controlul reflex al respiratiei. Daca acest nerv este slabit de o encefalita in urma vaccinului, reflexul respiratiei este compromis. Aceasta observatie este intarita de neta crestere a cazurilor de astma si de alte patologii respiratorii observate in SUA de la introducerea vaccinarilor in masa. Merita de mentionat faptul ca multe din aceste patologii sunt considerate “congenitale” (orbire, surzenie, epilepsie, intarzaiere in vorbire, inapoiere mintala, etc). Si totusi ele foarte rar sunt constatate la nastere . Mult mai frecvent in schimb , parintii noteaza aparitia lor abia la 9-12 luni. Si cum nu se poate determina nici o alta cauza a acestor imbolnaviri, medicul decide ca acestea erau prezente la nastere. Oricum in acest moment, copilul fusese vaccinat deja de 3 ori cu DTP (difterie, pertusis si tetanos) si se stie ca aceasta vaccinare este in masura sa produca bolile sus mentionate.” *1)

Mult mai dificil este ca o comisie medicala sa fie dispusa sa recunoasca o conexiune intre moartea copilului si precedentele vaccinari chiar cand aceasta conexiune este evidenta:

“Multi medici legali care ancheteaza cazurile de moarte suspecta sunt maestri in arta subterfugiului. Vaccinarile sunt foarte rar indicate ca si cauza a decesului. In schimb ei uzeaza termeni de mare efect pentru a falsifica certificatele de deces: stop cardiac, posibila micocordita, pulmonita bronhiala bilaterala, septicemie cauzata de amigdalita purulenta, leucemie limfatica, meningita

_____________________________

* COULTER 1995, Coulter Harris este coautorul unui important volum (cu FISCHER, 1985) care a stat printre argumentele de baza care au determinat Congresul SUA sa promulge in 1986 legea pentru indemnizatiile datorate copiilor bolnavi ca urmare a vaccinurilor.(Coulter este si autorul unui volum cu titlu elocvent: “Vaccination, Social Violence and Criminality. The medical assault on the american brain, Berkeley,1990)

meningita tuberculara , paralizie infantila si SIDS , pentru a enumera doar cateva “ *1)

Nu lipsesc studiile asupra posibilelor daune produse de vaccinuri

Pentru cine doreste, am la dispozitie o intreaga bibliografie stiintifica asupra daunelor provocate de vaccinuri, formata din peste 1000 de titluri ! Aici insa ma voi limita la citarea catorva, insa cu continutul si titlul cel mai semnificativ. In SUA , autismul atinge copiii intr-un procentaj foarte mare : un copil din 166 ; in 2005, un reporter de la Washington Times a vrut sa confrunte aceste date cu cele ale unei comunitati de mormoni din Pennsylvania, comunitate de origine olandeza, care traieste separata de restul populatiei USA, si nu-si vaccineaza copiii. Ei bine, reporterul a descoperit ca in loc sa intalneasca 200 de cazuri de autism (corespondent la nr total de persoane) cum ar fi trebuit daca s-ar fi produs in aceeasi medie ca in restul USA, a gasit doar 3 copii si aceia erau veniti de curand in comunitate si fusesera vaccinati in tara de provenienta.*2)

La aceeasi concluzie a ajuns si studiul facut in 2004 de Centre for Disease Control (CDC) din Atlanta care concluziona ca, copiii vaccinati au de 27 de ori in plus sanse sa se imbolnaveasca se autism, fata de cei nevaccinati. Corelatia intre mercur si autism a fost pusa in evidenta recent de un cercetatator al CDC , Tom Verstraeten , epidemiolog care a examinat arhivele CDC-ului continand peste 100.000 de cartele clinice. De aici a rezultat evidenta relatie intre vaccinuri (thiomersal) si cresterea cazurilor de deficienta mentala, autism, hiperactivitate, si “deficit de atentie” . Autismul, necunoscut in America pana in 1943, a avut un “bum” in 1991, tocmai cand au fost introduse alte trei vaccinuri pt. copiii, facand astfel sa creasca statisticile de la 1 caz la 2500 la 1 caz la 166 *3)

Asupra toxicitatii fiecarui excipient , capabil sa stimuleze in maniera variabila sistemul imunitar , pe primul loc sta mercurul de thiomersal. Agentia americana pt. substante toxice indica mercurul printre cele mai periculoase substante toxice care exista dupa arsenic si plumb. Literatura medicala evident ca a recunoscut periculozitatea la care se expune organismul uman prin introducerea acesteia odata cu vaccinurile. In ce priveste al doilea important component al vaccinurilor, aluminiul, el este responsabil de hiperplasia linfoida cutanata dar si de principalele forme de encefalopatie : Alzheimer si Parkinson *4) (in general acumularea de aluminiu duce la dementa) Al treilea component este formaldehida, este o substanta notoriamente cunoscuta ca citostatica si cancerigena.*5)

In 2002 doua importante studii pun in evidenta conexiunea intre vaccinari si alergii.*6)

Cat priveste patologiile autoimune, ca consecinta a vaccinarilor, de acum studiile sunt foarte numeroase : vaccinarea DTP este recunoscuta ca si cauza de anemie emolitica autoimuna de catre cercetatorii de la Humboldt University din Berlin. Vaccinul Antihaemophilus B este recunoscut ca responsabil al sindromului Guillain-Barre’, boala care poate fi determinata si de vaccinurile anti-rubeola, rujeola si parotida (RRP) precum si de comunul vaccin antigripal pana la cel antipolio.

___________________________________

1.MILLER 1994, pg.73 (Chiar daca nu lipsesc studii care dau indicii asupra cauzei reale a mortii albe- SIDS: FULGINTTI 1983, BARAFF 1983, FLAHAULT 1988)

2.OLMSTED D. In Washington Times, 18 si 19 .04 2005

3. Date pe care CDC si FDA au incercat sa le tina secrete si pe care KENNEDY R. jr (2005) le-a facut publice. Doctorul Kennedy este un procuror specializat in teme ambientale si de sanatate de pe langa “Natural Resources Defense Council;” Parte din informatiile relevate, le-a obtinut, facand apel la Freedom of Information Act (libertatea informatiei) . O astfel de lege nu exista ,evident, in Italia, unde secretul sectorului public si de stat este inviolabil.

4. SHENKER si altii-1993; HALSEY 1999; MAUBEC si altii 2005, MIEDICO ,2001

5. SAITO si altii, 2005

6.HOPKIN 2002; ROOK si altii, 2002Una dintre consecintele cele mai intalnite in urma vaccinarilor este encefalopatia acuta.*1)

S-au inregistrat daune ale sistemului nervos central, scleroza multipla in special dupa vaccinul antihepatita B de tip recombinat (adica manipulat genetic). De foarte recent, in Anglia s-a declansat o polemica in ziare privind vaccinarile RRP atunci cand una din principalele autoritati din tara, medicul Peter Fletcher, ex seful biroului stiintific al Departamentului pt. Sanatate britanic, si membru al Comisiei pt. siguranta medicamentelor a declarat presei urmatoarele, in legatura cu vaccinul mai sus mentionat :

“ Refuzul guvernului de a evalua in mod realist riscul , reprezinta unul din cele mai mari scandaluri din istoria medicinei...Datele clinice si stiintifice care se acumuleaza demonstreaza ca virusul activ continut in vaccinuri poate cauza daune ale creierului , ale intestinelor, ale sistemului imunitar in copiii vulnerabili. Este prea mult pt. a putea ignora toate acestea si totusi autoritatile guvernative par fericite sa o faca. De ce guvernul nu trateaza acest subiect cu seriozitate?” *2)

Una dintre dovezile cele mai elocvente privind periculozitatea acestui vaccin (RRP) era faptul ca la copiii cu autism regresiv, aparut dupa vaccinare era intalnit virusul rujeolei (a carui cod genetic dovedea ca provenea de la vaccin) in lichidul spinal , in timp ce la copiii non autistici, chiar daca vaccinati, nu era intalnita prezenta virusului.*3) Si acesast lucru impreuna cu alte statistici (de ex. Danemarca , dupa introducerea vaccinului RRP,autismul a crescut cu 400% ) este destul de elocvent daca nu chiar probatoriu.*4) Lucru pe care il contesta cei care vor sa determine sa se creada ca autismul este o boala genetica.

Cu siguranta vaccinul recombinat al hepatitei B este pus in evidenta de catre literatura de specialitate ca unul dintre cele mai daunatoare in absolut , capabil sa provoace patologie dintre cele mai diferite , de la eritema , la poliartrita, de la trombocitopenia la antigenemia de suprafata pana la daune la : vena centrala a retinei, ficat, demielinizari chiar si diabetul, din ce in ce mai raspandit printre copiii, gaseste in vaccinauri una din cauzele sale principale.*5) Ca vaccinul antigripal ar fi util astmaticilor, pt. ca le-ar usura respiratia, este un alt”mit” al propagandei; un studiu in “Lancet” din 1998, a demonstrat contrariul *6) Nu lipsesc nici daune ale rinichilor *6)

Iata o selectie de cateva cazuri din Italia :

- Napoli : “Vaccin sechestrat dupa moartea a 4 copii” (Corriere della Sera, 22.07.1970)

- Cagliari: “ Fata de 14 ani ucisa de vaccin (anti astma) Se aprinde o polemica intre medici”

- (L’Unione Sarda,12.05.1971)

- Milano ;” Lua poliomelita de la fiul vaccinat si ramase paralizat” (La Repubblica”,21.08.1986)

- Como : “Intra in coma din cauza unei encefalite postvaccinica (tanar recrut)”(“Il Manifesto”

13.03.1987) -

- Verona: “Moare o fetita de 15 luni : otravita de vaccin?” (L’Arena ,22.03.1987)

- Cagliari :” Moare in spitalul din Sinni (barbat de 28 ani). I-a fost fatal vaccinul antiastmatic?”

(“L’Unione Sarda “, 8.04.1987)

_________________________________________

1 GRIFFIN si altii 1990

2.In Daily Mail, 5 .02.2006

3 BRADSTREET si altii, 2004

4.GOLDMAN,YAZBAK 2004

5.BLUMBERG si altt 1993, CLASSEN 1996,1999

6.NICHOLSON si altii, 1998, TAN, CUMMING, 1993

- Roma : “Femeie de 28 de ani moare dupa vaccinul antigripal” (‘L,Unita”,3.04.1988)

- Cassino : “Vaccinat impotriva vietii (recrut moare dupa antimeningita?” (“Panorama” 1.05.1988)

- Roma : “Vaccin pt. nou nascuti retras de la vanzare (dupa moartea unei fetite)”(La Republica”

18.01.1989)

- Lecco : “Fetita de 2 ani moare in somn. A fost de vina vaccinul antirujeola? (administrat cu o zi inainte) (“Il Giornale Nuovo, 17.06.1989)

- Milano : “ Copii care se simt rau dupa vaccinari” ( 10 din 20 care au facut antirubeola, au acuzat stari de voma, ameteli, cefalee; “Il Secolo XIX , 4.02.1990)

- Verona : “ NU vaccinului obligatoriu : fiul meu a murit” ( este cazul lui Giorgio Tremante care
a infiiintat o asociatie impotriva obligativitatii vaccinurilor, dupa ce i-au murit doi copii ca urmare a vaccinurilor; “Il Giorno” 12.12.1995)

- Milano: “ Sanatate: ministerul responsabil pt. contaminare in urma vacc. Antipolio”( barbat care se imbolnaveste de polio in urma vaccinarii fiului si moare; Messaggero, 19.01.1996)

- Venetia: “ Moare in cazarma dupa vaccin”(Nazione, 22.01.1996)

- Firenze : “Despagubiri dupa ce a contractat o paralizie in urma vaccinului antipolio” (Corriere dell, Umbria,21.04.1996)

- Firenze :” Lovit de encefalita (si redus la stadiu vegetativ) dupa antipolio : pt. prim data Statul condamnat. Familia primi 2 miliarde “ (lire) (Messaggero., 3.10.1996)

- Roma: “ Daune in urma vaccinarilor: vor fi 200 persoanele despagubite de minister” (Messaggero, 4.10.1996; despagubiri ce sunt acordate in baza legii 210/ 1992)

- Roma : “ Femeie moare, blocat vaccinul antigripal” (Messaggero,31.10.1997)

- Mantova : “Paralizata dupa antipolio”(fetita de 5 luni ; Corriere dell’ Umbria, 12.11.1997)

- In 1998 “Franta blocheaza vaccinul impotriva hepatitei B, dupa ce s-au primit acuzatii pt.1400 de cazuri de persoane vatamate .(“Nazione”,3.10.1998)

- Latina : “ Parintii a 8 copii afectati de polio in urma vaccinului, formeaza o asociatie” (Messaggero, 2.12.1999)

- Gela : “Nou nascut mort dupa vaccin, medicii sub ancheta” (Nazione,25.09.2000)

- Roma : “ Despagubiri pt. barbatul care a contractat hepatita cronica in urma vaccinului antihepatic B” (Nazione, 17.10.2000)

In 2003 vor fi 400 familiile despagubite (in Italia) pt. vatamarile produse de vaccinuri, conform legii 210/1992, si acest numar nu include extrem de numeroasele familii, in special meridionale, care din cauza unui prea mare respect fata de medici, nu indraznesc sa conteste raspunsul comisiilor medicale care exclud in mod sisitematic conexiunea intre vatamarea produsa (chiar letala) si vaccin; si nu include nici numarul mare de persoane care nu cunosc existenta legii 210/1992.; si printre cei care nu cunosc aceasta lege se numar pana si un mare numar de cadre medicale.

Iata exemple de cazuri din regiunea mea, unde comisiile medicale ale ASL (circumscriptii medicale) au inlaturat suspectiile care intr-un prim moment si cu toate evidentele cadeau asupra vaccinului

- Terni: “Copil care se imbolnaveste de leucemie, suspectat vaccinul” (Messaggero Umbria,2.12.1197)

- Terni : “ Fetita moare in leagan. Ultimul adio Flaviei (de 4 luni)” (La Nazione Umbria,

8.12.1997)

- Ancona : “Moare la trei luni: ancheta asupra vaccinatiilor”(Messaggero, 22.04.19989)

- Perugia : “ Se investgheaza moartea unei fetite, care inainte cu o zi facuse un vaccin”

(Nazione Umbria,30.09.1999)

Sa se tina cont si ca :

1. De obicei, cazurile existente nu sunt publicate in presa ( le-am verificat personal : cazul unui medic din Perugia ucis de vaccinul antigripal in 2005)

2. Daca exista cazuri publicate, acestea apar numai in cronica locala, astfel sa nu ajuga la
nivel national;

3. Marea majoritate a comisiilor medicale chemate sa se pronunte asupra cazurilor de decese

In urma vaccinurilor, absolva in mod mecanic vaccinul, de orice responsabilitate si invoca cauze din cele mai disparate: moarte “alba” (sic! tocmai pt. a indica o moarte de care nu se vrea sa se accepte cauza) hepatita, epiglota infectata, sau insuficienta hepatica.; toate, patologii care in respectivii subiecti (inainte de vaccinare) nu erau diagnosticate, nefiind prezent nici un simptom care sa le ateste.

Pentru a ne da seama mai bine de situatie, aducem la cunostinta urmatoarele date, privind tara noastra . In Italia , in 1991, ministrul sanatatii de atunci De Lorenzo da o circulara ministeriala, (nr. 9/1991) in care recomanda medicilor de a nu inregistra vatamarile produse de vaccinuri si reclamate de mame prea alarmiste... Iata ce coincidenta, suntem in anul in carre este introdusa –prima tara din lume! – obligativitatea vaccinarii anti hepatita B.

Impotriva lui De Lorenzo a fost adusa si o acuzatie din partea Asociatiei pt. Libertatea de alegere
Terapeutica in 19.07.1993, care spunea:

In luna februarie al anului 1991, Presedintele companiei Smith- Kline (producator al vaccinului Engerix B) ar fi varsat 600 de milioane in contul ministrului De Lorenzo pt. a obtine diverse favoruri. Si cum sus numita companie este unica producatoare al vaccinului Engerix B-impotriva hepatitei B, devenit obligatoriu in mai 1991, cerem sa se verifice daca exista o relatie directa sau indirecta intre mentionata plata si propunerea, din partea ministrului sanatatii, pt. adoptarea unei normative care sa faca obligatorie vaccinarea antihepatita B,in Italia.

In Italia, mortile nu sunt declarate nici macar ca SIDS (moarte alba); suntem unica tara europeana (cu Grecia) unde inca in 1994, Istat, nu le prevede in registrul cauzelor de decese.

O ancheta interna a Ministerului Sanatatii (ministru era Raffael Costa) in 1992 a descoperit ca 80% dintre ASL (516 din 632) nu au inregistrat efectele colaterale ale medicamentelor.*1)

Tinand cont de acesti trei factori, se poate concluziona ca decesele datorate vaccinurilor sunt enorm mai mari decat stim in mod oficial ; in timp ce numarul celor vatamati, daca ar fi inventariat, ar ajunge la o cifra incredibila, dupa convingerea mea, pe care mi-am facut-o dupa 10 ani de monitorizare.

In fine, nu mai vorbim ca nu se mentioneaza nimic in cazurile cand daunele vaccinurilor au aparut chiar si dupa cativa ani de la administrare, ca efect al virusilor de origine animala prezenti in vaccinuri, asa cum vom vedea in continuare.

______________________

1 Cu toate ca exista o lege in acest sens: 531/1987, care obliga fiecare medic sa semnaleze propria circa medicala in acest sens.

Politici malthusiene?

Tehnocratia inseamna ca realul guvern al statelor, nu este in mana celor care au fost alesi dupa criteriile democratiei reprezentative, ci in mana unei “elite” , proprietara de banci, resurse energetice, case farmaceutice, si mass media , care ramane in anonimat, caci o cer ei insisi directorilor de ziare, care nu au voie sa vorbeasca despre reuniunile de la Bilderberg, de la Codex Alimentarius, de la Banca regulamentelor internationale, a Comisiei Trilaterale, etc. Acestea sunt niste cercuri extrem de restranse, unde se intra numai cooptati, si unde se iau deciziile ce privesc umanitatea, aplicate apoi de oameni politici, cu impresia ca au fost ei cei care au luat acele decizii.

Ei bine in interiorul acestor cercuri, extrem de riguros “liberale” si libertisti, in domeniul economic si politic, incepand cu a doua jumatate a sec. trecut, au prins radacini preocuparile malthusiene. Astfel, ei considera ca un exces de populatie ar ameninta puterea lor, si transmit aceasta convingere si oamenilor politici si intelectuali care intr-un mod sau altul se afla in jurul lor, carora le spun ca aceasta este convingerea unuia dintre parintii fondatori ai “liberalismului” : T.R. Malthus .
Acesta, propunea reducerea natalitatii printre saraci, ba chiar de a favoriza mortalitatea, abolindu-se legea (din acea vreme) denumita poor law (pt. saraci) , una din formele de asistenta pt. indigeni. Azi consider ca aceleasi obiective sunt urmarite de “elita” , favorizand razboaie, sterilitate,boli, mai ales cancerul, si probabil SIDA. Sa vedem daca exista elemente care sa sustina acesasta ipoteza.


Ne intoarcem in timp: 24.04.1974, “Memorandumum” pt. Siguranta Nationala cu titlul elocvent
“Implicatiile cresterii mondiale a populatiei pentru siguranta SUA si interesele sale in strainatate”.
In acest memorandum confidential (care a fost desecretizat in 1989 ) Henry Kissinger propunea :
“depopularea ar trebui sa devina prioritatea de capatai a politicii SUA pt. tarile Lumii a Treia” in particular pt 13 tari, in frunte cu America Latina. Kissinger transforma acest memorandum intr-un adevarat manifest ambientalist pt. presedintele de atunci Jimmy Carter, care era denumit “Global 2000” : unde se prevedea si insuficienta alimentara programata sa reduca populatia Lumii a Treia. Acest obiectiv mai este inca in agenda unor importante organisme internationale ca : ONU, UNFPA (United NationsPopulation Fund) si UNICEF. In SUA , United States Agency for International Developement a cheltuit si cheltuie in continuare enorme resurse pt. a promova in toate ambientele o cultura al controlului demografic si al depopularii in special in Lumea a Treia.

Programul de reducere demografica fortata este de atunci de mai multe ori reactualizata. Robert
Mc Namara, ex presedinte al Bancii Mondiale , ex secretar al SUA si unul din cei mai mari coautori ai programului mondial de vaccinari, a declarat :” Trebuie sa luam masuri drastice de reducere demografica, impotriva vointei populatiilor. Reducerea ratei de natalitate s-a dovedit imposibila sau insuficienta ; trebuie deci sa marim rata mortalitatii. Cum? Cu mijloace naturale: foamete, boli.” *1)

Lumea academica din Statele Unite, ca urmare a presiunilor guvernative si diferitelor institute si fundatii care finanteaza programele de depopulare, urmeaza o linie malthusiana si de darwinism social, care in aulele universitatilor a asumat tonuri ucigatoare , pana la a deveni un fanatism antiuman in multe ambiente studentesti. In 1991, celebrul Jacques Cousteau spunea ca “daunele aduse planetei de catre oameni este in proportie cu demografia si dezvoltarea. Raul este direct proportional cu consumul, si societatea noastra avanseaza mereu spre consumuri tot mai mari si peste masura. Este un cerc vicios comparabil cu cancerul (.....) pentru a stabiliza populatia mondiala trebuie sa eliminam 350 de mii de persoane pe zi. E un lucru teribil sa-l spunem dar este si mai teribil sa nu-l spunem” *2)

______________________
1. LANCTOT 1997,pg 140
2.WATSON 2006

Un om de stiinta foarte cunoscut, ca : Eric R Pianka, zoolog evolutionist, la Universitatea din Austin (Texas) intr-un discurs tinut in la Texas Academy of Science (2006) a declarat :” carburantii fosili sint pe terminate : asa incat trebuie sa reducem populatia pana la 2 miliarde, adica un sfert din cea existenta in prezent.” ; cu astfel de ton ,de fundamentalist ecologist, motto “salvam Pamantul”, omul de stiinta invoca ceva mult mai rapid decat SIDA in exterminare, un virus tip EBOLA , care ar trebui sa aduca populatia la cifra ideala, indicata.*1). Cat priveste pozitiile celor doi – Pinka si Cousteau- d.p.d.v. ecologic si politic ele sunt de diferentiat, dar scopul nostru este interesat doar de a evidentia cum, din mai multe parti, chiar cu motivatii diverse, elita intelectuala atlantica promoveaza preocupari malthusiene, nu lipsite de fanatism.

Alt exemplu: se stie din presa americana*2) ca Salk Institute, producator de vaccinuri si reagenti biologici (cu un departament care lucra pt. Pentagon) , ar fi semnat cu armata americana un contract de 32,3 mil dolari pt. producerea de vaccinuri.

In 1995 s-a descoperit ca OMS impreuna cu Banca Mondiala , “Centres of Disease Control”
Si “filantropica “ Fundatie Rockefeller, finanta de 25 de ani cercetarea pt. producerea unui vaccin pt. sterilitate, care la urma a luat forma vaccinului antitetanos, in care era, in mod secret, introdusa gonadotropina coriala umana (hCG) care era vehiculata in organism prin intermediul tetanosului.
In acest mod organismul vaccinat trebuia sa produca anticorpi hCG astfel incat in eventualitatea unei sarcini, nivelul in sange fiind scazut, sa produca avortul.*3) Cu declaratia ca trebuie sa se invinga tetanosul la nou nascuti (sic!) , OMS face sa fie vaccinate milioane de femei intre 15 si 45
de ani din Filipine, Mexic si Nicaragua *4) . In acest program de vaccinari a fost mai apoi cuprinsa si Tanzania. Au fost si din cei care au avut curajul sa suspecteze (si pt. ca un protocol care prevedea 5 etape de vaccinari antitetanos intr-un an, era desuet) si sa inainteze fiolele respective la un laborator de analize independent , care descoperi in mod straniu prezenta (nedeclarata) a gonadotropinei umane ; anticorpi de hCG au fost gasiti in 27 de femei vaccinate din 30. Oficialii OMS
au incercat la inceput sa nege, apoi sa minimalizeze si in fine la sfarsit si-au prezentat scuzele publice si oficiale.*5)

Multi se lasa pacaliti de acea momeala denumita :PS. Huntington ( autorul “ Confruntarile
Civilizatiilor “) aruncata de catre cine vrea sa se creada ca cel de care trebuie sa ne temem azi, este Islamul sau China . Aceasta foloseste la distragerea atentiei de la adevaratul pericol pe care-l avem in casa si care avanseaza imoptriva noastra : adica,”o politica genetica” in afara de orice control care poate produce in fii nostri periculoase mutatii genetice , pentru scopuri politice,care nu duc in nici un caz in directia sanatatii sau libertatii, prin intermediul programelor de vaccinari la care cu docilitate ne supunem.

Daca intr-adevar sunt in curs politici malthusiene, puse in fapt prin intermediul vaccinurilor, cele mai evidente sunt antihepatita B si anti polio; ultimul creste riscul de linfoma non Hodgkin*6)
si de tumori in general , ca de altfel toate vaccinurile, lucru pus in evidenta deja de 40 de ani*7) ______________________
1. WATSON 2006
2. Wall Street Journal, 5.04.1988
3. SCHUTZE si altii 1987; Jones si altt 1988
4. Pt dezbateri in presa locala vezi: “Metro Today” –ziar din Manila – 15.03.1995
5. James Miller in Human Life International Reports Newsletter(vol 13, 6.06.1995) “Aceasta orga
nizatie a apararii vietii si drepturilor umane (www.hli.org) a “intors din condei”(musamalizat) afacerea , impreuna cu National Vaccine Information Center
6. Este rezultatul unei cercetari al Institutului Mario Negri din Milano (TAVANI si altii 2000)
7. RAMIOUL 1960: CASTAN, DEHING 1965, ANDERSEN 1965; REED, WILSON-JONES
1968; PANIZZON 1980
Iata ce scriu autorii uneia dintre cele mai complete si actuale monografii pe tema vaccinurilor:

“ Spre jumatatea anilor 60 incepu, in aproape toate tarile dezvoltate, campania de vaccinari in masa impotriva poliomelitei si cativa ani mai tarziu iese la iveala faptul ca vaccinul antipolio este un factor care creste riscul de linfomi si leucemie. In 1975 se publica un studiu finlandez in care se atesta ca vaccinul antipolio comporta o crestere a riscului pt. leucemie si in anul urmator este docu-mentata linfadenita postvaccinala transformata in “linfoma Hodgkin” *1) Din anii 90 acest gen de publicatii stiintifice s-a diminuat simtitor; ar fi interesant de stiut din ce cauza s-a produs acest fenomen. Dintr-o minora atentie asupra acestei probleme? Din necesitatea de a nu se determina crestera semnelor de intrebare asupra consolidatei (de-acum) practici a vaccinarilor in masa? Din totala disparitie a cazurilor identice?”*2)

Sa incercam sa raspundem cu un citat :

Sunt apoi cercetatori care denunta o sistematica cenzura chiar si asupra altor aspecte ingrijora-toare privind cercetarea vaccinului antipolio. Unul din acestia este profesorul J. Cribb care publica propriile concluzii intr-o prestigioasa revista (...) in iunie 2001*3) : “Discursul stiintific asupra ipotezei ca vaccinul antipolio ar fi la originea sindromului SIDA , a fost in mod sistematic obstacolat pt. mai mult de 12 ani.”

Se poate oare declara in mod deschis ca sunt in curs poiltici malthusiene impotriva unei mari parti a poulatiei?

In 1985 Robert Strecker, gastroenteorolog si farmacolog (autor al unui video si volum
cu titlul Bio-Attack) a concluzionat ca SIDA fost provocata prin intermediul vaccinului antihepatita B, practicat pe homosexuali....In 1987, Alan Cantwell jr., dermatolog si cercetator, ajunse la aceeasi concluzie in cartea sa “AIDS and Doctor of Death”*4)

_____________________
1. BICHEL 1976,: MICHEL si altii 1976
2. AAVV 2006
3. CRIBB 2001 –Scriau cercetatorii de la S. Francisco University in 1994 : “ E cunoscut ca vacci-
nurile antipolio au fost contaminate cu cel putin un virus de la maimuta, SV40 . Transferul acestui virus de la maimuta la om prin intermediul vaccinurilor contaminate este in mod particular relevant
pt. sindromul SIDA , caci agentul care cauzeaza SIDA, virusul uman HIV, se presupune ca ar proveni de la un virus precursor al maimutelor. Noi banuim ca epidemia de SIDA s-ar fi declansat odata cu inocularea vaccinurilor antipolio contaminate, administrate locuitorilor Africii Ecuatoriale din 1957 pana in 1959”,ELSWOOD, SRTICKER 1944 . Din 1950 se stia ca erau bacteriile, virusii si micoplasma capabili sa produca cancer si alte boli. Acesta latura a cercetarii asupra cancerului a fost pt. decenii suspendata de majoritatea autoritatilor sanitare internationale, tocmai cand , in scopuri militare si malthusiene se dadea unda verde secretului “Special Virus Cancer Program” iniziat in anii 60; asupra acestei delicate faze a istoriei virologiei vezi CANTWELL 1984; 1988,1990,1993
4. LANCTOT 1997, pg.157:” Vaccinul pt. hepatita B, pare sa fi fost ales in mod intentionat pt. acest scop. Este produs prin manipulare genetica si este deci mult mai periculos decit traditionalii vaccini, incat introduce in organism celule straine de codul sau genetic. In plus acest vaccin obtinut din virusi cultivati in ovarele purcelusilor de India, este indicat ca posibila cauza al cancerului la ficat” In dozele acestui vaccin administrat in Alaska a fost gasit Rous Sarcoma Virus- CHAITOW
1989,pg 93 :”De mult timp coautorii de metode terapeutice naturale si medicii capabili de reflectii previzionale ne puneau in garda impotriva riscurilor conexe imunizarilor. Intre avertizarile lor, una din cele mai frecvent repetate era aceea ca directa introducere in sange a microorganismelor
“....este o asemanare intre simtomele clinice de HIV si cele de SV40 ale maimutelor verzi din Africa. In anumiti indivizi a fost intalnit SV40. Singurul mod in care un om poate contacta acest virus de la maimuta este prin ingestiune (mancand carne de maimuta) sau prin inoculare cu vaccin.
Acest SV40 a fost gasit si in vaccinul Sabin contro la poliomelite cu care au fost vaccinati milioane de copii. Este dovedit ca SV40 provoaca anomalii congenitale , leucemia, cancerul *1) si imuno-depresia toate simtome asemanatoare celor de SIDA. Doctorita Eva Lee Snead ( Some Call It AIDS....I Call It Murder- The Connection Between Cancer, AIDS, Imunization And Genocide, San Antonio 1992) a demonstrat relatia existenta intre aceste boli, care nu ar fi de fapt, decat o forma de leucemie”.*2)

Este semnificativ din pct. de vedere medico-clinic ca in acei copii care au manifestat boli intestinale (enterocolite cronice, iperplasia limfoida, ulceratiile aftoase, dar si disturbarile neurologice ) ca urmare a vaccinului RRP, in tesuturile lor intestinale s-au gasit un exces de virus de rujeola de origine vaccinica*3) (copii care nu fusesera niciodata bolnavi de rujeola). Ei bine, in acelasi mod, atat in cei care primisera vaccinul antipolio de tip Salk, intre 1955 si 1963, cat si in cei care primi-sera vaccinul Sabin, in anii urmatori, s-a intalnit prezenta virusului. Fragmente di ADN al virusului provenit de la vaccinul Sabin au fost gasite in anumite tumori umane * 4); in special intr-o proportie mare in mesotelioma pleurica se intilneste presenta virusului de origine vaccinica *5): Scrie J.Martin de la Center For Complex Infectious Disease:

Virusul poate fi invidualizat in sperma si e posibil sa fie transmis ereditar la viitoarele generatii, cum explica Martini si colegii sai intr-un studiu publicat in Cancer Research 1996, care confirma si faputul ca SV40 este present intr-o proportie semnificativa in cazul tumorilor cerebrale .
Un alt studio de Bergsagel in New England Journal of Medicine in 1992, a demonstrat cum SV40 este present in unele tipuri de cancer cerebral. SV40 este present in mari proportii si in mesotelioma umana si in tumori ale oaselor asa cum explica Carbone in studiile publicate in Oncogene in 1994 si 1996. Organizatia FDA (Foud and Drug Admministration, organ USA de control al alimentelor si medicamentelor) si-a demonstrat refuzul de a lua atitudine, dar a trebuit sa faca fata articolelor publicate in New Yorker si in revista Money. O angajata federala, doctorita Bernice Eddy, a decis sa ia initiativa de a supune testelor cancerigene extractele celulelor de maimuta utilizate pentru producerea vaccinului antipolio. Folosi in acest scop animale de laborator si constata tumori asemanatoare celor deja injectate la soareci. Aceste rezultate au fost totusi ignorate: atunci doctorita Eddy a decis de a le comunica public in timpul unui congres stiintific in 1990. A fost pedepsita cu interzicerea efectuari de ulterioare teste si cu prohibitia de a publica studii timp un an. Sfatul de a nu utiliza tesuturile de maimuta pentru producerea vaccinului nu fu urmat niciodata, in special ca urmare a presiuni de catre Lederle American Cynamid pentru a continua sa foloseasca maimutele.
_____________________________
straine, nu era straina de riscuri pe perioade indelungate. Cancerul si bolile degenerative apareau adesea intre posibiltatile mentionate de ei.(...) Raportul pe 1961-62 al Consiliului de Cercetare Medicala al Angliei includea o sectiune cu titlul “Transformarile celulei din cauza unui virus tumoral” in care se putea citi , intre altele, afirmatia: “cel mai important este virusul SV40, care se gaseste in mod natural la maimute si cauzeaza sarcom , in sedii experimentale, la criceti.(animalul de laborator) Problema apare de mare importanta , mai ales cand se considera ca celulele renale de maimuta sunt uzate extensiv pt. producerea vaccinurilor antivirale cum ar fi antipolio.”
1. BARBANTI- BRODANO si altt1998; FISCHER si altii 1999
2. LANCTOT 1997, pg158, TAUBMAN, KUMAR 1984; KATO si altii 1985; SCHWARTZ, CHORBA 1983; PAPAEVANGELOU si altii 1985.
4. CARROL PANKHURST si altii, 2001
5. PEPPER si alti 1996.


Pur si simplu s-a trecut de la macaco (specie de maimuta) la maimuta verde africana. In afara de aceasta dozele de vaccin antipolio cu virusul SV40 existente pe piata nu au fost eliminate, si nu au fost suspendate de la administrarea lor militarilor nici cele adeno virale infectate si acestea cu SV40. .... Acum istoria risca sa se repete in fata rezistentei FDA a industriilor de a conduce studii asupra altor virusi de la maimuta care ar putea fi transmisi omului prin vaccinul antipolio. Intr-adevar maimutele verzi africane in general nu prezinta virusul SV40 dar poarta in lant alti virusi ca citomegalovirus (SCMV) *1)


Un alt element, care a facut sa se suspecteze ca vaccinul antipolio este instrument al politicilor malthuisiene, este: revista San Francisco Chronicle a aratat in 2001 22 iulie documente care dovedesc cum ca loturi de vaccini antipolio au fost puse in comert chiar dupa ce a fost individualizat virusul SV40.

Alte elemente in favoarea ipotezei noastre:

In cursul procesului intentat la CIA, doctorul Gotlieb oncolog (care va fi director la Institutul National de Cancer) a admis de a fi infestat, in octombrie 1960 fluviul Congo (Zair) in scopul de a-l polua si de a contamina populatiile care utilizau apa.*2).

Un alt medic, William Champbell Douglass (1987) a acuzat Institutul National de Cancer de a fi produs virusul SIDA pentru scopuri militare, combinind virusul leucemiei bovine cu unul al caprei. Cu acest virus ar fi fost in mod deliberat contaminate vaccinurile antivariola folosite in Africa pina in anii ’80 precum si vaccinurile antihepatita B oferite gratuit homosexualilor american la sfirsitul anilor ’70. Chiar si ziarul Times (11.05.1987), prin intermediul responsabilului sau stiintific Perce Wright nu a putut sa nu observe ca acolo unde OMS a patronat , intre 1967 si 1980 vaccinatiile antivariola a circa a 100 mil. de persoane in Africa Centrala (Zair, Zambia, Tanzania, Uganda, Malaezia, Ruanda si Burundi) tocmai aici a fost cel mai vast focar de SIDA din lume. Semnificativ este si ceea ce s-a intimplat in Uganda: in ianuarie 1987 incepea programul de vaccinari antipolio si antivaricela a tuturor copiilor ugandezi: in octombrie a aceluiasi an deja se constatau 2396 de cazuri de copii bolnavi de SIDA, in 1988 4006 de cazuri in timp ce inainte de campania de vaccinari boala era necunoscuta *3).Alte fapte ingrijoratoare

In timpul celui de al doilea razboi mondial au fost initiate experimentarile de arme biologice. In anul 1942 de exemplu, japonezi in Noua Guinee au injectat (fara instiintarea populatiei) triburilor Fore, tesuturi de creier de oi bolnave cu virusul vacii nebune (Creutzfeld – Jacob) dupa cinci ani populatia triburilor au inceput sa sufere de “kuru” cum spuneau ei , care se manifesta prin slabilrea organismului, tremuraturi , pierderea poftei de mincare si apoi decesul. Creierul lor era complet distrus.

_________________

1.w.w.w.ccid.org/addvirues/sv40.htm
2.LANCTOT G. 1997, pg.141
3.HOOPER 1999


In anul 1984 la Camp Detrick, apartinind de Frederick, in Maryland, a fost un incident unde multi lucratori au fost infectati de o forma teribila de bruceloza: lucrau cu bacteria Brucella pt.
a-l transforma in arma biologica de maxima eficienta. Ei bine, combinand bacteria cu un virus
visna, se obtine o forma care nu e tocmai nici virus nici bacterie, ci o forma speciala, atat de microscopica ca nu poate fi revelata (cand este prezenta) de obisnuitele analize de sange, ci doar recurgand la reactia in lant a polimerazei facuta pe tesuturile infestate: este vorba de micoplasma, pe care o putem considera principiul activ al bacteriei Brucella. Scrie Donald Scott :

“Sunt in posesia tuturor documentelor oficiale care demonstreaza ca micoplasma este agentul patogen al sindromului de oboseala cronica (fibromialgia) ca si al SIDA, a sclerozei multiple si a altor multe boli; din aceste documente, 80% sunt guvernative oficiale canadiene sau americane, in timp ce restul de 20% e constituit din articole destinate revistelor si recenziilor
de la JAMA, New England Journal of Medicine si Canadian Medical Association Journal.” *1)

Ulteriorul pas al cercetarii militare (SUA reprezinta pruducatorul majoritar al armelor biologice
si tara unde , prin lege , casele farmaceutice sunt afiliate armatei) a reusit sa transforme agentul patogen in forma cristalina, in modul de a se putea vehicula fara riscul deteriorarii prin interventia aerului, introdus in catena alimentara, sau facandu-l sa se raspandeasca prin intermediul insectelor (tantari). O singura ceasca din acest agent este in gradul de a imbolnavi intreaga populatie a Canadei. Deja din 1969 se cunosteau dozele. Marindu-i virulenta la a saptea putere agentul determina puternica slabire a organismului si depresie; la a opta putere este in gradul de a provoca sindromul oboselii cronice (encefalomielita mialgica); la a zecea putere se obtin sindromele tipice SIDA, cu moartea intr-un anumit arc de timp. Despre micoplasma, derivata din Brucella modifi-cata si cristalizata, lumea medicala nu stie nimic, fiind tehnologie militara, nu trebuie adusa la cunostinta . Aceasta a fost brevetata de armata . Sunt cunoscute diverse episoade in care a fost testata pe populatie eficacitatea acestei arme biologice, uzandu-se ca mijloc de difuzie tantarul : in 1957 la Punta Gorda in Florida, unde o saptamana dupa ce fusese o enorma invazie de tantari, se inregistra o epidemie de sindrom al oboselii cronice (pt. prima data) cu 450 de spitalizati. Al doilea test se facu in 1984 in valea St. Lawrence Seaway, intre Kingston si Cornwall : 5 saptamani dupa obisnuita misterioasa invazie de tantari se inregistrau 700 cazuri de encefalomielita mialgica.

In februarie 1962 in SUA fu pus in aplicare “Special Virus Cancer Program”, care, oficial trebuia sa se ocupe de cercetarea impotriva cancerului, care apoi se iese la iveala ca a fost initiat de CIA impreuna cu National Institute of Health cu scopul de a pune la punct un agent patogen impotriva caruia omul sa n-aiba nici o imunitate naturala.*2) Scott considera ca acest tip de cercetare a fost initiat cu scopul de a “tine sub control populatia”.

In 1997 Pentagonul a marturisit *3) ca in 1953 guvernul american a cerut, si a obtinut de la cel canadian permisul de a putea testa pe cei 500 de mii de locuitori din Winnipeg o noua arma chimica, cancerigenul sulfat de zinc cadmio, care a fost pulverizat de avioane si din camioane de 36 de ori succesiv. Sarmanului primar al orasului ii fusese comunicat ca se trata de o ceata chimica care ar fi protejat orasul de un eventual atac nuclear. Permiteti-mi ca de acum inainte sa definesc “sindromul Winnipeg” credinta oarba in versiunile oficiale a faptelor.

______________________
1.Donald W. Scott , presedinte al The Comon Cause Medical Research Foundation(Ontario)
.Organizatie dedicata cercetarii bolilor degenerative a sistemului nervos; director al revistei Journal of Degenerative Diseases.
2..SCOTT 2002,pg 18
3.Articolul lui Robert Russo in “Toronto Star” -15.08.1997

Despre “direle chimice” este o absoluta liniste mediatica si extrem de putini au auzit vorbindu-se : se trateaza de direle chimice lasate de anumite avioane care strabat cerurile noastre. Nu sunt vapori di apa sau residuri de la combustia motoarelor; ca dovada este faptul ca persista mult timp pe cer in timp ce alte obisnuite avioane (de pasageri) nu lasa acele lungi urme care printre alte elemente par sa contina siliciu, aluminiu, sari de bariu, (cineva vorbea de torio radioactiv). Asupra acestui fapt a fost facuta si o interogare parlamentare (in Italia) din partea lui Ruzzante si Sandi pe 27.10.2003, adresata la patru ministere care insa nu au dat nici un raspuns. Ministrul Antonio Di Pietro a spus ca se trateaza de o noua tehnologie militara care trebuie sa ramina secreta. Ei bine cine este la curent, din interiorul institutiilor, datorita “sindromului de Winnipeg”, pot sa doarma somn linistit gindind cu siguranta ca se trateaza de o tehnologie militara capabila sa ne protejeze sau chiar sa ne inmbunatateasca sanatatea.


Acceptandu-se ca exista o cercetare in gradul de a pune la punct arme biologice*1) de razboi sau pentru reducerea populatiei trebuie sa ne intrebam daca presenta in vaccinuri, de microorganisme , virusi si amebe (si ele producatoare encefalite) este pur si simplu aleatoare. Iata ce declara un ex cercetator al National Institues of Health :

In vaccinul impotriva rujeolei Rimavex am descoperit presenta de virusi de pasari; in vaccinul antipolio s-a intilnit presenta de acanthmoeba, asa zisa “ameba mincatoare de creier”, aparte citomegalovirus de la maimuta. Virusul “spumos” de la maimuta, in vaccinul antirotavirus. Virusul cancerului aviar in vaccinul RRP. Diferite microorganisme in vaccinurile antiantrax. Am intilnit si presenta de inhibitor de enzime potential periculoase in diverse vaccinuri. Virus de rata, ciine si iepure in vaccinul antirubeola. Virusul leucozei aviare in vaccinul antigripal.*2)

Acesti cercetatori, cel putin cei condusi de Robert Gallo si care faceau parte din Litton Bionetics (de la galassia Rockefeller, precum si de la principalele case farmaceutice producatoare de vaccinuri) de la sfirsitul anilor ’60 iata ce coincidenta, tocmai ca urmare a Special Virus Cancer Program, au inceput sa combine virus de maimuta cu virusul RNA al leucemiei de la felina sau cu sarcoma (leucemia de la pasari), pentru ca apoi sa ii cultive pe tesutri umane (globuloe albe) astfel incit sa se dezvolte ceea ce in argo se cheama “aparat de atacare” (proteine tip gp 120) care permite saltul speciilor (de virusi)*3)

Acest tip de cercetare , in care virusul maimutei SV40 cit si alti virusi au fost modificati si mutati sau incrucisati cu alti virusi cancerigeni animali, demara la inceputul anilor 60. Contractele care au fost citate in cartea Emerging Virus demonstreaza ca in 12 februarie 1962 incepea Special Virus Cancer Program. Acesta fiind un program extrem de secret si de bine finantat care a fost dat publicitati abia dupa ce unele persoane din interiorul Institutului National de Sanatate, intelesesera

_____________________________
1 Stiri de experimentari facute cu 50 ani in urma sunt scoase la lumina, de aceea se stie urmatoarele: San Francesco 1957: test de atacuri bacteriologice cu Bacillus globigii e Serratia marcescens Minneapolis 1953: test de pulverizari de zinc-cadmio – St.Louis 1953; Washington DC 1953; Florida 1955: test de epidemia pertusis in Florida 1956, 1958; test di difusare a tintarilor infectati – New York City 1956, test de infestare a metropolitanei cu bacilus subtilis variant niger – Chicago 1960; pentru a nu mai vorbi despre puternicul cancerigen emis de la inaltime cu numele de malathion fara sa se cunoasca inca urmarile.
2.RAPPAPORT 2006; se trateaza de un interviu facut de acesta unui cercetator al NIH la pensie care a preferat sa ramana anonim pentru singuranta personala.
3.HOROWITZ 1996 aceasta carte a carei publicatie a fost pentru mult timp obstacolata, a pus in evidenta aspecte cu totul necunoscute istoriei virologiei care trebuiau sa ramine secrete
ca tocmai inoculasera vaccinuri infectate cu virusi cancerigeni in mai mult de 100 mil. persoane din toata lumea *1).

Ex directorul sectiuni de Oncologie virala al Departamentului de Biologie al FDA, W.J. Martin, care a scris introducerea la cartea Horowitz, spune ca nu exista ratiune pentru care autoritatile sa nu sterilizeze vaccinurile de astfel de virusi existind capacitati si tehnologii pentru a o face. *1). Horowitz incheie interviul spunind : “ Aceasta argumenteaza un evident si bine articulat document al programului de diminuare a populatiei”, *1) numele proiectului secret de dezvoltare bacteriologice ar fi fost, dupa parerea lui Horowitz si altor autori, acela de “MK NAOMI”, capitol particular al unuia mai general denumit “MK Ultra Mind Control and Population Control Program” condus de CIA pentru care numai in 1970, departamentul aparari americane a cheltuit zece milioane de dolari pentru un cincinal de cercetari*2)

Pentru cei care, cu Horowitz cap de lista, considera fara discutie ca vaccinurile sunt un instrument malthusian si care considera ca virusi presenti in vaccinuri in mod deliberat si in mod secret introdusi pentru a produce boli inventate in laboratorele de cercetare, afirmatiile autorilor Rober Gallo si de Hooper asupra origini SIDA si a altor virusi (ebola) sunt de privit ca o dezinformare stiintifica. Intradevar Gallo (1984) privind originea SIDA, evidentia prin intermediul presei teza al asa zisei treceri accidentale de virusi de la maimuta, prin intermediul vaccinurilor, la om - in a carui organism apoi s-ar fi conclus adaptarea virusului si saltul speciei de virus. Ei bine aceasta teza ar fi fost data marelui public si lumi stiintifice tocmai pentru a ascunde ca adaptarea si saltul speciei de virusi erau realizati in urma unor lungi procedure din laboratoarele de cercetari de la Litton Bionetics si de la Hazeltine, unde era vorba de a-i cultiva pe tesuturi umane cu mult timp inainte ca virusii sa dezvolte “aparatul de prindere” adica proteine compatibile cu organismul uman. Acesta este discursul, cititorul sa-si faca propria idee.


__________________
1.Interviul facut lui Horowitz publicat in Nexus ed. It. 1999, V, n.19, pg.22
2. Numirea doctorului Henry Kissinger in 1968 ca si consilier al sigurantei nationale – este demna de notat . Vice consilier a lui Kissinger era Royash, presedintele industriei Litton – printre cei mai mari beneficiari ai contractelor de producere a armelor militare si in legatura cu societatea care avea si contracte pentru armele biologice al armatei, cu care lucra doct. Gallo de la Institutul National de Cancer. Contractele militare de la Litton in timpul primei administratie Nixon, depaseau 5 miliarde de dolari . Litton Bionetics primi aproximativ 2mil. de dolari pe an in aceasta perioada cu unul din contratctele de la NCI intitulat “Investigari asupra cancerogenezei virale la primate”. Un alt contract cerea la aceeasi Litton furniturile necesare pt. cercetatori de la NCI de primate pentru studi. (......) Intre 1969 si 1976 Kissinger a fost la conducerea puternicului Comitat al celor 40 care autoriza actiuni CIA sub acoperire in Africa Centrala tocmai in apropiere de locul unde pentru prima oara aparea SIDA si Ebola . Ebola initial lovi o femeie sudafricana in anul 1975 si apoi diferite persoane in Sudanul meridional si in Zair in 1976. SIDA a fost activata initial, in acelasi timp, in Africa Centrala si in New York 1978. Sub directivele consiliului pentru siguranta nationala, Kissinger , USAID incepu sa concentreze spre sfirsitul anilor 60 vaste resurse pentru controlul populatiilor din lumea a treia. O cautare pe internet asupra informatiilor despre reducerea populatiei, inserind cuvinte : USAID, population control, vaccines, World Health Organisation intre 1970 si 1975 apareau 733 studii “USAID Population Control”; aceeasi cautare dupa 1975 nu mai era present nici unul din aceste studii. Titlul acestei tematici a fost abolit si substituit cu unul mai confortabil “Sanatatea materna si infantila”- .
Horowitz L.” How secret experiments may have unleashed cancer causing viruses” in w.w.w.newdawnmagazine.com

Acesti virusi,in mod accidental sau nu, inoculati in organism odata cu vaccinurile, evident ca determina (tocmai pentru ca au fost injectate) o aparare naturala imunitara. Acestia produc si alteratii ale RNA care duc la forme aberante de provirus ce ramin inactivi in corp pentru mult timp si pina cind nu gasesc teren proprice ramin in acel stadiu, apoi dupa multi ani cind in organism se produce o puternica variatie sau un dezechilibru, care duce la modificarea ph-ului mediu la valori fie prea mici fie prea mari (acid sau alcalin) acel virus inactiv ( a leucemiei feline sau sarcoma de la pasari) va gasi in acel mediu conditiile de manifestare si de multiplicare. Daca acest lucru se va intimpla dupa 8 ani de la vaccinare, care comisie medicala ii va recunoaste consecintele nefaste? (a vaccinului). Acest lucru nu poate fi facut nici macar de drept. Ce inseamna aceasta ? Ca oficial o comisie medicala nu stie si nu trebuie sa investigheze daca in vaccinuri sunt sau nu virusi, intrucit fiind vaccinuri brevetate formula lor nu poate fi investigata si nici revalata, asfel incit descoperirea unor virusi in oricare vaccin o datoram doar indiscretiilor facute de cercetori care isi risca siguranta facind publice adevarurile descoperite.

Nici o revista stiintifica nu poate sa faca publica prezenta virusilor cancerigeni si imunosupresori in vaccinuri.Aceasta este si o consecinta a gravului fapt (pentru noi) ca obligatia de a aduce dovezi in stabilirea eficientei si sigurantei vaccinurilor nu este in sarcina celor care le produce ci a celor care le suporta. Astfel ai obligatia (dreptul) de a aduce dovada dar nu ai posibilitatea de a investiga din cauza sistemului de brevete. Astfel, daca ar trebui sa includem printre cei care au avut de suferit in urma vaccinului, nu numai pe cei la care daunele s-au produs imediat dupa vaccinare, ci si pe cei la care manifestarea bolilor s-a produs dupa ani de zile, vom avea o imagine a numarului mult mai mare a celor afectati.

Pare ca in Africa, guvernele se vindeca de “sindromul de Winnipeg”, deoarece in timpul Conferintei Internationale asupra vaccinurilor din 2003 membri guvernului nigerian au cerut suspendarea imediata a campaniei de vaccinari antipolio cu urmatoarele cuvinte:

“Am primit din numeroase parti a lumi importante documente care ne pun in garda fata de vaccinul antipolio oral, care poate sa cauzeze el insusi poliomelita …. Acum noi in Nigeria avem multe alte boli mai importante (ca tuberculoza, malaria, tifos, hepatita) care ucid si ameninta copiii mai mult decit polio; dar cine ofera ajutoare nu este dispus sa plateasca nimic pentru a ne ajuta sa combatem aceste boli. Sunt preocupati de poliomelita si sunt gata sa cheltuie cifre exorbitante pentru a combate poliomelita dar nici un ban pentru celelalte boli. Acesta atitudine a creat suspi-ciuni in tara noastra.”*1)

Toate acestea sunt coincidente cazuale sau suntem in fata unei bine dirijate politici malthusiene (bineinteles nedeclarata) ?

Este adevarat, vaccinurile sunt unul dintre capitolele cele mai misterioase ale medicinei si vreti sa stiti de cind au devenit asa? De cind destinul lor a fost in mod sinistru impletit cu cel al virologiei; aceea care (virologia) din 1942 inainte a inceput sa studieze arme bacteorologice; aceea care la sfirsitul anilor 60 dispunea de numai putin de 700 tipuri diverse de virusi prin manipulare gentica, hibridare, cultivare pe tesuturi umane pentru a permite sa devina eficenti si letali pentru om; aceea asupra careia jurnalisti si cercetatori, care nu vor sa-si distruga cariera evita sa investigheze; 60 de ani de cercetare virologica, in aparenta si oficial menita sa cerceteze cauzele cancerului, dar in realitate si mod sinistru menita sa procure arme bacteriologice pentru scopuri conflictuale sau malthusiene; cea care la inceput actiona in numele Special Virus Cancer Program si punea la punct

_____________________________

1. In Weekly Trust , 11 august 2003

cu SV40 unul dintre cei mai puternici virusi cancerigeni in timp ce astazi cu Proiectul Genoma Umana lucreaza pentru a gasi (aceasta este convingerea mea nedocumentata) arma bacteriologica etnica, adica acei virusi care sa actioneze selectiv pentru anumite rase umane. Astfel vaccinurile au fost si sunt un instrument al razboiului malthusian impotriva popoarelor; iata de ce, sitemul brevetelor trebuie sa impiedice cunoasterea virusilor pe care vaccinurile ii transmit; Si mai eficace decit sistemul brevetelor este: colaborationismul, dogmatismul, superstitia si conformismul intelectualilor, medicilor si cercetatorilor care nu indraznesc sa investigheze, nu vor sa vada, se tem de a spune lucruri diverse de cele ce sunt spuse de toti, nu vor sa-si asume rolul de paria.

Copiii si parintii care au confectionat papusi, pentru a ajuta cei 400 de copii africani sa fie vaccinati, nu stiau cu adevarat daca de ceea ce aveau ei nevoie erau tocmai vaccinurile, asa cum nu stiu nici acei industriali carora li s-a acordat posibilitatea de a-si deduce din taxe, sumele oferite copiilor din lumea a treia…. pentru a fi vaccinati. Facindu-ne sa credem ca un intreg continent are nevoie de vaccinuri, cer si obtin de la tari si de la OMS finantari enorme, care, in loc sa serveasca pentru a restabili economiile de subsistenta a tarilor sarace servesc institutelor de cercetare cu proiectele lor pentru obtinerea unui supervaccin care “in intentiile lor ingenue” ar trebui sa elibereze umanitatea de suferinta , de foame, de moarte ... in timp ce cei care comisioneaza toate acestea au in vedere, in mod constient, sinistre obiective de reducere a populatiei in modul cel mai miseleste posibil. Elita tehnocratica propune si impune protocoale cu scopul de a eradica cazurile de tetanus la nou nascutii din lumea a treia (!) sau vor sa elimine polio in tari unde sunt zeci de boli mult mai difuze si mortale; sau impun protocoale pentru cancer si SIDA avind la baza substante cu inalta concentratie de citostatice. Iata de ce vream sa cerem mediului sanitar sa gaseasca capacitatea si curajul de a suspecta si de a evalua in mod autonom , critic , stiintific si cu constiinta ceea ce le vine propus in cursurile de formare profesionala si in lucrarile de medicina, evitind astfel riscul de a juca rolul de catena de transmisie a unei structuri construite de o putere care nu iubeste viata.*1)

_____________

  1. Pentru a da alte exemple : poluarea chimica, care este produsa in mod constant si la un inalt nivel si pentru care se impiedica monitorizarea si reducerea ei. Astfel un exemplu recent, sunt dispozitiile europene. Acestea sunt din ce in ce mai elastice (dar nu in favoarea consumatorului) inaltind valorile minime admise de la 100 la 200 nanogrami cantitatea di dioxina tolerabila pentru fiecare kg. de carne, (pentru consum) – asa cum a evidentiat Comitetul Vetreinar de la UE in aug.1999 . In mod paradoxal si ingrijorator, in Italia, recent (2003), a fost abolita Comisia Consultativa Toxicologica nationala, cea care tocmai era chemata sa individueze si sa denunte pericolele toxicologice derivate din mediul profesional, ambiental dar si din alimente, din ind. farmaceutica si cosmetica. Sau, se intalnesc cazuri in care se dau directive menite sa determine carente de importante minerale in organism, cu pretentia de a fi “igienice”

Sa dam un exemplu, iata ce scrie un expert ;” EDTA = E385 este un aditiv alimentar admis de normele in vigoare in: sosuri emulsionate,legume, ciuperci, carciofi, crustacee congelate sau semicongelate, moluste si peste, in doza max. de 75-250mg la Kg (depinzand de produs dar nu apare in lista de coadjuvanti tehnologici legali.

Ar fi interesat de stiut explicatia legalizarii ca aditiv alimentar, stiut fiind faptul ca EDTA poseda o binecunoscuta si puternica actiune de demineralizare. Tendinta de marire a listei aditivilor vechi si noi, naturali sau sintetici, nu se opreste, asa cum demonstreaza ultimele norme ale CE.(….) Normele mai recente tind sa abandoneze intru totul un criteriu considerat necesar (inainte vreme) si anume ca alimentele de baza , ca: paine, lapte, paste, orez, ulei si grasimi, carnea proaspata si pestele, fructele si legumele proaspete sa nu fie tratate cu nici un aditiv. E destul sa se vada autorizatiile in vigoare la nivel european, fara ca nici o obiectie sa fie facuta de catre acei functionari care insiruie decrete dupa decrete.” (CERUTTI 1999)

Reabilitarea judecatii ( gandirii) autonome si incetarea dependentei in totalitate de ceea ce vor sa ne faca sa credem asa zisele informari profesionale cu ultimele noutati, publicitatile, casele farmaceutice, congresele si revistele acreditate , organizate si gestionate de fundatii care se dau drept filantropice – este singurul lucru pe care trebuie sa-l facem daca nu vrem sa trecem din partea celor care sunt chemati sa apere viata ( asa cum cere si principiul hipocratic, si care recent si abil a fost suprimat de medicina tehnocratica) in partea celor care urasc viata intrucat ii obstacoleaza in planurile lor de dominatie globala. Tehnocratia, cu masca mesianica, promite un vaccin impotriva mortii, in timp ce in realitate ar putea vaccina impotriva vietii.

Articol inserat in site-ul :Scienza e Democrazia/ Science and Democracy in data de 13.10.2006 ; www./dipmat. unipg.it/mamon/sci-dem

BIBLIOGRAFIE

AAVV 1992: Nutrizione e Cervello, Milano.

AAVV 2006: Vaccinazioni tra scienza e propaganda. Elementi critici di riflessione, Torino.

ANDERSEN H.J., NILSSON L.R., LUND E. 1965: “Acute leukaemia following smallpox

vaccination in a ten-month-old infant”, Acta Paediatrica Scandinavica, luglio, 54, pp. 383-386.

ANONIMO 1985: “The Risk of AIDS after Hepatitis Vaccination”, JAMA, 24-31 maggio, 253(20), pp. 2960-1.

APS 1995: La Buona Salute Naturale. Vaccinazioni perché, a cura dell’Associazione per la

Protezione della Salute, n.1, maggio, Cesena.

BARAFF LJ, ABLON W.J., WEISS R.C. 1983: “Possible Temporal Association Between

Diphtheria-tetanus toxoid-Pertussis Vaccination and Sudden Infant Death Syndrome”, Pediatric Infectious Disease, gennaio-febbraio, 2 (1), pp. 7-11;

BARBANTI-BRODANO G., TRABANELLI C., LAZARIN L., MARTINI F., MERLIN M.,

CALZA N., CORALLINI A., TOGNON M. 1998: “SV40 as a possible cofactor in the

etiopathiogenesis of mesothelioma and other human tumors”, Giornale italiano di medicina del lavoro ed ergonomia, ottobre-dicembre, 20 (4), pp. 218-224.

BICHEL G. 1976: “Postvaccinial lymphadenitis developing into Hodgkin’s disease”, Acta Medica Scandinavica, 199 (6), pp. 523-525

BIRABEN J. N. 1993: “Le malattie in Europa”, in AAVV, Storia del pensiero medico occidentale, vol. I, Bari.

BLUMBERG D.A, LEWIS K, MINK C.M, CHRISTENSON P.D, CHATFIELD P., CHERRY J.D.

1993: “Severe reactions associated with diphtheria-tetanus-pertussis vaccine: detailed study of children with seizures, hypotonic-hyporesponsive episodes, high fevers, and persistent crying”, Pediatrics, giugno, 91 (6), pp.1158-65.

BONDAREV V.N., DADIOMOVA M.A. 1969: “The Changes of the Nervous System in Children After Vaccination”, in Pediatriia, giugno, 48 (6), pp.20-24.

BRADSTREET J.J., ELDAR J., ANTHONY A., KARTZINEL J.J, WAKEFIELD A.J. 2004:

“Detection of measles virus genomic RNA in cerebrospinal fluid of children with regressive autism: a report of three cases”, Journal of American Physicians and Surgeons, giugno, vol. 9(2), pp.38-45.

CANTWELL A. jr, 1984: Aids: the mystery and the Solution, Los Angeles.

-- 1988: Aids and the Doctor of Death. An Inquiry into the Origin of the Aids Epidemic, Los

Angeles.

-- 1990: The Cancer Microbe, Los Angeles.

-- 1993: Queer Blood: The secret Aids Genocide Plot, Los Angeles.

CARROL-PANKHURST C.ENGELS E.A., STRICKLER H.D., GOEDERT J.J., WAGNER G

MORTIMER E.A. jr 2001: “Thirty-five year mortality following receipt of SV 40-contaminated polio vaccine during the neonatal period”, British Journal of Cancer, 2 novembre, 85 (9), pp. 1295-

CASTAN P., DEHING J. 1965: “Coma revealing an acute leukosis in a child, 15 days after an oral antipoliomyelitis vaccination. Anatomoclinical study and reflections on cerebral lesions in acute leukoses”, Acta Neurologica et Psychiatrica Belgica, maggio, 65 (5), pp. 349-367.

CATHEBRAS P., CARTRY O., LAFAGE-PROUST M.H., LAUWERS A., ACQUART S.,

THOMAS T. 1996: “Arthritis, hypercalcemia and lytic bone lesions after hepatitis B vaccination”,

Journal of Rheumatology, marzo, 23, pp. 558-560

CERUTTI G. 1999: Residui, additivi e contaminanti degli alimenti, Milano.

CLASSEN J.B. 1996: “Childhood immunisation and diabetes mellitus”, The New Zealand Medical Journal, 24 maggio, 109 (1022), p.195.

CLASSEN J.B., CLASSEN D.C. 1999: “Immunisation and type I diabetes mellitus: is there a link?”, Drug Safety, marzo, 21, 5, pp. 423-425

CHAITOW L. 1989: I pericoli della vaccinazione e le possibili alternative, tr. it. Palermo.

COULTER H. 1995: “Handicap e vaccinazione”, in The Omeopath, giornale della società di omeopatica, gennaio 1991, riportato in La Buona Salute Naturale. Vaccinazioni, perché edito a Cesena dall’Associazione per la Protezione della Salute, n. 1, maggio, p. 6.

COULTER H. L., FISCHER B.L. 1985: DPT a Shot in the Dark, New York.

CRIBB J. 2001: “The origin of acquired immune deficiency syndrome: Can science afford to ignore it?”, Philosophical Transactions of the Royal Society of London. Series B. Biological Sciences, 29 giugno, 356 (1410), pp. 935-938

CROCE P. 1993: “Note di un patologo sulle vaccinazioni”, Bollettino d’informazione del comitato scientifico antivivisezionista, aprile, pp.17-22.

DELARUE F. 1979: L’intoxication vaccinale, Paris 1977, tr. it. Feltrinelli, Milano.

DEVIN F., ROQUES G., DISDIER P., RODOR F., WEILLER P.G. 1996: “Occlusion of central retinal vein after hepatitis B vaccination”, The Lancet, 8 giugno, 347 (9015), p. 1626 DOUGLASS W.C. 1987: “Who murdered Africa”, Health Freedom News, settembre.

EHRENGUT W. 1986: “Central nervous sequelae of vaccinations”, The Lancet, maggio, 311 (8492), pp.1275-1276.

ELSWOOD B.F., STRICKER R.B. 1994: “Polio vaccines and the origin of Aids”, Medical

Hypotheses, giugno, 42, pp. 347-354

FISCHER S.G., WEBER L., CARBONE M. 1999: “Cancer risk associated with simian virus 40 contaminated polio vaccine”, Anticancer Research, maggio-giugno, 19 (3B), pp. 2173-2180 FLAHAULT A. 1988: “Sudden infant death syndrome and diphtheria-tetanus toxoid-pertussispoliomyelitis immunisation”, The Lancet, 12 marzo, 1(8585), pp.582-583.

FULGINITI V. 1983: “Sudden Infant Death Syndrome, Diphtheria-Tetanus Toxoid-Pertussis Vaccination and Visits to the Doctor: Chance Association or Cause and Effect?”, Pediatric Infectious Disorder, gennaio-febbraio, 2(1), pp.7-11;

GERVAIX A., CAFLISCH M., SUTER S, HAENGGELI C-A. 1993: “Guillain-Barré syndrome following immunisation with Haemophilus influenzae type b conjugate vaccine”, European Journal of Pediatrics, luglio, 152(7), pp 613-614.

GOLDMAN G.S., YAZBAK F.E. 2004: “An investigation of the association between MMR

vaccination and autism in Denmark”, Journal of American Physicians and Surgeons, agosto, 9(3), pp. 70-5

GRIFFIN MR, RAY W.A. MORTIMER E.A., FENICHEL G.M., SCHAFFNER V. 1990: “Risk of seizures and encephalopathy after immunization with the diphtheria-tetanus-pertussis vaccine”, JAMA, 23 marzo, 263 (12), pp.1641-5

HALSEY N.A. 1999: “Limiting infant exposure to thimerosal in vaccines and other sources of mercury”, JAMA, 282, pp.1763-6

HERROELEN L., De KEYSER J., EBINGER J. 1991: “Central-Nervous-System Demyelination After Immunization with Recombinant Hepatitis B Vaccine”, The Lancet, 9 novembre, 338(8776); pp.1174-5.

HOOPER E. 1999: The River: A Journey to the Source of HIV and AIDS, Boston 1999

HOPKIN J.M. 2002: “The rise of atopy and links to infection”, Allergy, 57(Suppl. 72), pp.5–9.;

HOROWITZ L.G. 1996: Emerging viruses:Aids and Ebola. Nature, Accident or Intentional?, Rockport MA (USA).

KAPLANSKI G., RETORNAZ F., DURAND J., SOUBEYRAND J. 1995: “Central nervous

system demyelination after vaccination against hepatitis B and HLA haplotype”, Journal of

Neurology Neurosurgery and Psychiatry, giugno, 58 (6), pp.758-759.

KATO S., IWASAKI H., KIMURA M., TOGO Y. 1985: “Hepatitis B Vaccination and AIDS”,

JAMA, 5 luglio, 254(1), p.53

KENNEDY R. jr. 2005: “Deadly Immunity”, The Boston Globe, 1 luglio.

www.salon.com/news/feature/2005/06/16/thimerosal

JONES W.R., BRADLEY J., JUDD S.J., DENHOLM E.H., ING R.M., MUELLER U W.,

POWELL J, GRIFFIN P.D., STEVENS V.C. 1988: “Phase 1 Clinical Trials of a World Health Organisation Birth Control Vaccine”, The Lancet, 11 giugno, 1 (8598), pp. 1295-8

JONSEN A.R., PAREDES A., SAGAN L. 1974: “Doctors in politics: a lesson from Chile”, New England Journal of Medicine, 29 agosto, 291(9), pp. 471-2

KLOSTER B, KRAMER R., EASTLUND T., GROSSMAN B., ZARVAN B. 1995: “Hepatitis B surface antigenemia in blood donors following vaccination”, Transfusion, giugno, 35(6), pp. 475-7 LANCTÔT G. 1997: La mafia della sanità, tr. it. S. Martino di Sarsina.

LILIC D, GHOSH S.K. 1994: “Liver dysfunction and DNA antibodies after hepatitis B

vaccination”, The Lancet, 5 novembre, 344(8932), pp. 1292-3

MATYSZAK M.K., PERRY V.H. 1995: “Demyelination in the central nervous system following a delayed-type hypersensitivity response to bacillus Calmette-Guerin”, Neuroscience, febbraio, 64 (4), pp. 967-77.

MAUBEC E., PINQUIER L, VIGUIER M, CAUX F., AMSLER E., ARACTINGI S., CHAFI H,

JANIN A., CAYUELA J-M., DUBRERTET L. 2005: “Vaccination-induced cutaneous

pseudolymphoma”, Journal of American Academy of Dermatology, aprile, 52 (4), pp. 623-9

MENDELSOHN R.S. 1992: Bambini sani senza medicinali, tr it. Milano.

MIEDICO D., BATTISTEL E. 2001: “Tossicità del mercurio e dell’alluminio contenuti nei vaccini obbligatori in Italia”, Medicina Democratica, ottobre, n.136-138, pp. 21-32

McTAGGART L. 1999: Ciò che i dottori non dicono. La verità sui pericoli della medicina

moderna [1996], tr. dall’ingl., Macro, Diegaro di Cesena.

MEYBOOM R.H., FUCIK H., EDWARDS I.R. 1995: “Thrombocytopenia reported in association with hepatitis B and A vaccines”, The Lancet, 24 giugno, 345(8965), p. 1638.

MICHEL N., AQUILERA A., MILLER A., MILLER A.O. 1976: “Vaccinia virus: the possibilities of its oncogenicity in human”, Cancer Letters, marzo, 1(4), pp. 225-30.

MILLER N. 1994: Vaccines: are they really safe and effective?, tr. it. S. Martino di Sarsina.

MILLER H., CENDROWSKI W., SHAPIRA K. 1967: “Multiple sclerosis and vaccination”, British Medical Journal, 22 aprile, 2(546), pp. 210-3.

NADLER J.P. 1993: “Multiples sclerosis and hepatitis B vaccination”, Clinical Infectious Diseases, t. 17, pp. 928-929.

NICHOLSON K.G., NGUYEN-VAN-TAM J.S. et al. 1998: “Randomised placebo-controlled

crossover trial on effect of inactivated influenza vaccine on pulmonary function in asthma”, The Lancet, 31 gennaio, 351(9099), pp. 326-31.

MORRIS K. 1994: “Guillain-Barré Syndrome after measles, mumps and rubella vaccine”, The Lancet, 1 gennaio, 343, p. 60.

PANIZZON R. 1980: “Basal Cell Epithelioma in a BCG Vaccination Scar”, Archives of

Dermatology, 1 aprile, 116(4), p. 381.

PANSINI W. 1993: Vaccinazioni, numeri e fatti della negazione del buon senso, Borgo S. Lorenzo, edito dal Comilva (Coordinamento del Movimento italiano per la Libertà di Vaccinazione).

RAMIOUL H. 1960: “Development of Hodgkin’s disease as a sequel to a jennerian vaccination. Local necrotic accident”, Revue Medicale de Liege, 15 febbraio, 15, pp. 122-.

ROOK G..A., BRUNET L.R. 2002: “Give us this day our daily germs”, Biologist, agosto, 49,

PEPPER C., JASANI B., NAVABI H., WYNFORD-THOMAS D., GIBBS A.R. 1996: “Simian virus 40 large T antigen (SV40LTAg) primer specific DNA amplification in human pleural mesothelioma tissue”, Thorax, novembre, v. 51, pp.1074-6.

RAPPOPORT J. 2006: “Pericoli dei vaccini”, Nexus. New Time magazine ed. italiana, agostosettembre,12(63), p. 25.

REED W.B., WILSON-JONES E. 1968: “Malignant tumors as a late complication of accination”, Archives of Dermatology, 1 agosto, 98(2), pp. 132-5.

ROGERSON S.J., NYE F.G. 1990: “Hepatitis B vaccine associated with erythema nodosum and polyarthritis”, British Medical Journal, 11 agosto, 301(6747), p. 345.

SAITO Y, NISHIO K, YOSHIDA Y, NIKI E. 2005: “Cytotoxic effect of formaldehyde with free radicals via increment of cellular reactive oxygen species”, Toxicology, 1 giugno, 210(2-3), pp. 235-45.

SCHONBERGER L.B., BERGMAN D.J., SULLIVAN-BOLYAI J.Z., KEENLYSIDE R.A.,

ZIEGLER D.V, RETAILLIAU H.F., EDDINS D. L., BRYAN J.A. 1979: “Guillan-Barré syndrome following vaccination in the national influenza immunization program, United States, 1976-1977”. American Journal of Epidemiology, agosto, 110, pp. 105–23.

SCHUTZE MP, LeCLERC C, JOLIVET M, DERIAUD E, AUDIBERT F, CHANG CC, CHEDID L. 1987: “A potential anti-pregnancy vaccine built by conjugation of the beta-subunit of human chorionic gonadotropin to adjuvant-active muramyl peptide”, American Journal of Reproductive Immunology and Microbiology, luglio, 14(3), pp.84-90.

SCOTT D. 2002: “Micoplasma e affezioni neurosistemiche”, Nexus. New Time magazine ed italiana, marzo-aprile, 8(37), p. 17.

SELTSAM A., SHUKRY-SCHULZ S.,SALAMA A. 2000: “Vaccination-associated immune

hemolytic anemia in two children”, Transfusion, agosto, 40 (8), pp. 907-9

SHENKER B.J., BERTHOLD P., ROONEY C., VITALE L., DeBOLT K, SHAPIRO I.M. 1993: “Immunotoxic effects of mercuric compounds on human lynphocytes and monocytes III.

Alterations in B-cell function and viability”, Immunopharmacology and Immunotoxicology,

gennaio, 15(1), pp. 87-112. STICKL H. 1981: “Iatrogenic Immunosuppression as a Result of Vaccination”, Fortschritte der Medizin, 5 marzo, 99(9), pp. 289-92

TAN SY, CUMMING A.D. 1993: “Vaccine Related Glomerulonephritis”, British Medical Journal, 23 gennaio, 306(6872), p. 248.

TAUBMAN L. B., KUMAR V.A. 1984: “The Question of Possible Relationship Between Hepatitis B Vaccine and AIDS”, American Journal of Medicine, aprile, 76(4), p. A59.

TAVANI A., LA VECCHIA C., FRANCESCHI S., SERRAINO D., CARBONE A. 2000:

“Medical history and Risk of Hodgkin’s and non-Hodgkin’s Lynphoma”, European Journal of Cancer Prevention, febbraio, 9, pp. 59-64

TORNATORE C.S., RICHERT J.R. 1990: “CNS demyelination associated with diploid cell rabies vaccine”, The Lancet, 2 giugno, 335(8701); pp.1346-7

TREVISANI F., GATTINARA G.C., CARACENI P. 1993: “Transverse myelitis following

hepatitis B vaccination”, Journal of Hepatology, settembre, 19(2), pp. 317-8

UHARI M, RANTALA H., NIEMELA M. 1989: “Cluster of childhood Guillain-Barré cases after an oral poliovaccine campaign”, The Lancet, agosto, 2, pp.440-1.

VIAL T., DESCOTES J. 2004: “Autoimmune diseases and vaccinations”, European Journal of Dermatology, marzo-aprile, 14(2), pp. 86-90.

WAKEFIELD A.J., MURCH S.H., ANTHONY A., LINNEL J.,CASSON D.M.,MALIK

M.,BERKLOWITZ M., DHILLON A.P.,THOMSON M.A., HARVEY P.,VALENTINE A.,

DAVIES S.E.,WALKER-SMITH J.A. 1998: “Heal-lymphoid-nodular hyperplasia, non-specific colitis and pervasive developmental disorder in children”, The Lancet, 28 febbraio, 351 (9103), pp. 637-41

WATSON P.J. 2006: “Top scientist advocates mass culling of 90% human population”,

PrisonPlanet, 3 aprile.

WYATT H.V. 1992: “Unnecessary injections and paralytic poliomyelitis in India”, Transactions of the Royal Society of Tropical Medicine and Hygiene, settembre-ottobre, 86(5), pp. 546-9.

„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )

HARTĂ ARTICOLE

Vaccination Could kill or destroy your children PROOF!

TVR -exterminarea romanilor-STERILIZAREA FETELOR SI FEMEILOR

Merk si vaccinurile cancerigene

Mercurul