„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei ).

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Scrisoare catre parinti despre "noua gripa (porcina)"

Dr. Eugenio Serravalle - Specialist in Pediatrie Preventiva, Puericultura - Patologie Neonatala

Dragi parinti,
in fiecare zi vorbim despre noua gripa si ma intrebati daca este sigur sa vaccinam copiii.

Raspunsul meu este NU! Un "nu" motivat si echilibrat, fruct al cunostiintelor furnizate de catre literatura medicala internationala. Un "nu" impotriva curentului, pentru ca multe organisme publice, unele societati stiintifice si mijloace de comunicare transmit mesaje diferite: or avea motivele lor.

Gripa de sezon si gripa A/H1N1: cateva date la confruntare
Epidemia, inceputa in Mexic in 2009, este de gravitate modesta: virusul A/H1N1 s-a demonstrat mai putin agresiv decat gripa obisnuita de sezon. Se manifesta ca oricare forma gripala: febra, dureri de cap, dureri muscularegrata, diaree, tuse.
Nu va fi singura patologie care va lovi copiii in aceasta iarna, si nu va fi usor distingerea ei de cei circa 500 (intre tipuri si subtipuri) virusi capabili sa infecteze copiii. Testele rapide de identificare a virusului gripei A au putina sensibilitate (de la 10 la 60%). Testele deci nu garanteaza in mod sigur daca este vorba de gripa A/H1N1.

Pare insa sa fie un virus foarte contagios si s-a declarat starea de epidemie. Si numai cuvantul "pandemie" provoaca frica. Dar aceasta definitie a fost in mod special modificata, facand sa dispara criteriul gravitatii, adica al mortalitatii pe care precedenta definitie il prevedea. Noua gripa poate lovi mai multe persoane, se pare, dar provoaca mai putini morti decat oricare alta gripa trecuta. In realitate mortalitatea ar putea fi chiar inferioara, deoarece in general cazurile cu simptome usoare scapa supravegherii (si deci contagiati pot fi mult mai multi), si unele decese pot sa se datoreze altor cauze si nu virusului (chiar daca lui ii vine atribuita responsabilitatea).
Nu trebuie sa ne mire: din pacate, se poate muri de gripa, daca se sufera de o patologie cronica, de o malformatie organica, de o boala imunitara sau de batranete.
Cifrele variaza in baza sursei de date. De exemplu in Marea Britanie au fost inregistrati 30 de morti din o suta de mii de cazuri si in USA numai 302 dintr-un milion de cazuri. In iarna australa (care coincide cu vara din Italia) in Argentina au murit circa 350 de persoane, in Chile 128 si in Noua Zeelanda 16. Aproape la sfarsitul iernii australe, pana acum in intreaga lume s-au inregistrat 2501 decese. Pentru a face o comparatie se calculeaza ca in Spania, in timpul iernii "normale" decesele din cauza gripei de sezon sunt circa 1500-3000.

Mortalitatea din cauza gripei A priveste cea mai mare parte a persoanelor de varsta inferioara a 65 de ani, deoarece cei cu varsta superioara par a avea un anumit grad de protectie in urma epidemiilor trecute datorate unor virusi asemanatori.
90% din decesele din cauza gripei sezoniere priveste persoane cu peste 65 de ani; gripa A loveste mai cu seama persoane cu varsta inferioara (numai 10% din cazurile mortale se plaseaza in grupa de varsta deasupra a 65 de ani). Dar in numar absolut, gripa A provoaca putine decesuri in randul tinerilor; in USA in fiecare an mor din cauza gripei de sezon circa 3600 de persoane sub 65 de ani, in timp ce pana acum au murit 324 din aceeasi grupa de varsta din cauza gripei A.
In Australia in fiecare an, din cauza gripei de sezon, mor circa 310 persoane sub 65 de ani. In iarna deja incheiata, au murit 132 din cauza influentei A, dintre care 119 sub 65 de ani.

De ce atunci panica?
Ceea ce s-a intamplat in tarile Emisferei australe ne asigura: gripa A se limiteaza sa loveasca (usor) multe persoane. Si totusi, mijloacele de informatie au creat panica. Este un exemplu tipic de "Inventare a bolilor"(disease mongering). Nu este prima data. In 2005 OMS prevazuse pana la sapte milioane de morti din cauza gripei aviare. La sfarsit mortii au fost 262. A fost vorba de o grava eroare de prognoza?
Potrivi uneia dintre cele mai mari banci de afaceri din lume (JP Morgan) actuala vanzare de medicamente antigripale si vaccinuri ar invarti peste 10 miliarde de dolari.

Medicamentele functioneaza?
Nu exista niciun tratament preventiv: medicamentele antivirale, Oseltamivir (Tamiflu) si Zanamivir
(Relenza), nu previn boala si, pe indivizi deja bolnavi, actiunea demonstrata de aceste medicamente este aceea de a putea sa scurteze cu aproximativ jumate de zi durata simptomelor gripei. Se uita insa ca antiviralele pot cauza efecte colaterale importante.
18% dintre copiii de varsta scolara din Marea Britanie, carora li s-a administrat Oseltamovir impotriva A/H1N1, au prezentat simptome neuropsihiatrice si 40% simptome gastroenterice.


…Si vaccinurile?
Vaccinurile impotriva noului virus A/H1N1 sunt inca in faza de experimentare. Nimeni nu este in masura sa spuna daca si cat vor fi eficiente si sigure, dar sunt publicizate cu mare zgomot. Este destul ca virusul sa se schimbe (prin mutatie, sau prin reasortarea cu alti virusi) pentru a determina ineficacitatea vaccinului deja pus la punct.
Asupra sigurantei, atat OMS cat si Agentia Europeana a Medicamentului (EMEA) declara necesara o atenta supraveghere. Unele vaccinuri sunt pregatite cu tehnologii noi si vor fi testate pe putine sute de copii si adulti voluntri si numai pentru putine zile.

Vaccinul pe care il cunoastem cel mai bine, acela impotriva gripei de sezon, stim ca are o eficacitate de 33% in randul copiilor si adolescentilor si ca este absolut inutil in randul celor sub varsta de doi ani.
Exista si dubii privind eficacitatea sa in randurile adultilor si ale batranilor. Nu cunoastem siguranta vaccinului pentru gripa A, dar ne amintim ca in 1976 in USA a fost produs un vaccin similar, si atunci cu o mare graba pentru in pericol de pandemie si rezultatul a fost o epidemie de reactii adverse grave (intre toate sindromul lui Guillain-Barre, o boala neurologica), si de aceea campania de vaccinare a fost imediat suspendata. Graba nu este niciodata folositoare, mai ales pentru a opri o gripa ca cea de tip A, a carei mortalitate este asa scazuta. Convine sa nu repetam eroarea din 1976.

O alta motivatie in favoarea vaccinarii este cautarea de a reduce circulatia virusului A/H1N1 pentru a diminua oportunitatile de recombinare cu alte subtipuri. Dar in momentul actual nu exista instrumente sau modele teoretice pentru a prevedea o eventuala evolutie periculoasa a virusului. Pe plan teoretic, chiar vaccinarea in masa ar putea sa induca virusul sa se transforme intr-o forma mai agresiva

Cum ne ingrijim?
Pentru a trata gripa A sunt necesare: odihna, o buna hidratare, o alimentatie adecvata, o igiena corecta. Nu trebuie sa se tuseasca in prezenta altora fara a se acoperi nasul, gura, este necesar sa se evite atingerea nasului, gurii, ochilor, care sunt cai usoare de acces al virusului, este necesara spalarea atenta a mainilor mai des, cu apa si sapun. Nu s-a demonstrat ca folosirea mastilor ar servi la limitarea propagarii epidemiei.
Daca decideti oricum sa va vaccinati, vi se va cere sa semnati "consensul" informativ asupra riscurilor. Cititi-l bine inainte de a decide, cereti informatii scrise asupra beneficiilor si a riscurilor.

Cereti si cerem impreuna, pentru toti vaccinatii, sa fie activat un program de supraveghere activ, capabil cu adevarat sa inregistreze si trateze problemele grave de sanatate care se pot prezenta dupa vaccinare. Cereti si cerem sa fie prevazute resurse economice pentru despagubirea celor carora le provoaca daune.
Cerem sa nu se speculeze pe seama sanatatii si a fricii.

Dott. Eugenio Serravalle,
Specialist in Pediatria Preventiva,
Puericultura - Patologia Neonatale

Pisa 6 septembrie 2009
Pentru asternerea scrisorii am folosit ceea ce a scris Dr. J. Gérvas:
http://tinyurl.com/gripe-it
si Scrisoarea deschisa referitoare la noua gripa A a Asociatiei Culturale a Pediatrilor.
http://tinyurl.com/acp-h1n1

Articolul a fost preluat de pe site-ul "La leva di Archimede" si
tradus pentru "NU VACCINURILOR" de catre Terra Mater. Il puteti citi in varianta originala la http://www.laleva.org/it/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )

HARTĂ ARTICOLE

Vaccination Could kill or destroy your children PROOF!

TVR -exterminarea romanilor-STERILIZAREA FETELOR SI FEMEILOR

Merk si vaccinurile cancerigene

Mercurul