„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei ).

sâmbătă, 23 mai 2009

Vaccinati si nevaccinati, autism, maimute si coruptie

Sursa: Nostrabrucanus

„Orice cercetator care a studiat comparativ evidentele asupra mitei si coruptiei in comertul international a ajuns la concluzia ca industria farmaceutica este una dintre cele mai corupte, daca nu cea mai corupta dintre toate industriile. In cercetarea mea am descoperit dovezi ale unor mite substantiale la 19 din primele 20 cele mai mari companii farmaceutice din SUA. Exista dovezi ca sumele de bani au fost platite catre orice tip de oficial guvernamental care ar fi putut contribui la sustinerea intereselor companiilor farmaceutice: mita pentru cabinetele ministrilor pentru aprobarea promovarii medicamentelor, mita catre birocratii asigurarilor sociale care fixeaza pretul de achizitie pentru medicamentele compensate de stat; mita catre inspectorii de sanatate care verifica fabricile companiilor farmaceutice; mita catre oficialii vamali, administratorii de spital, colectorii de taxe, partide politice si multi altii.

Dar o amenintare mai mare la adresa sanatatii mondiale (decat coruptia) este frauda in studiile legate de siguranta medicamentelor. Sobolanii mor in studiile clinice pentru noi medicamente si sunt inlocuiti cu animale vii; sobolanii care dezvolta tumori sunt inlocuiti cu sobolani sanatosi; doctorii care sunt platiti cu 1000 dolari per pacient pentru a testa un nou medicament arunca pilulele la toaleta si apoi fabrica rezultatele astfel incat compania sa auda ce vrea sa auda” Dr. John Braithwaite ( Canberra’s Australian National University ) http://www.newint.org/issue165/corrupt.htm mai multe detalii in cartea sa „Corporate Crime in the Pharmaceutical Industry” despre Dr. John Braithwaite: (http://www.anu.edu.au/fellows/jbraithwaite/_documents/JohnBraithwaite_CV.pdf)

Fabrica de sclavi – Episodul 6.1 : Vaccinati si nevaccinati, autism, maimute si coruptie

Incepand cu 1999, Thimerosalul, care este 49.6 % ethyl mercur, a fost exclus din multe vaccinuri folosite in vaccinarile copiilor din SUA, dar CDC recomanda vaccinul antigripal la gravide iar de anul trecut ( 2004) au inceput sa recomande vaccinul antigripal si copiilor cu varste intre 6 si 23 de luni . Cele mai multe dintre aceste vaccinuri antigripale contin timerosal.

Vaccinuri ce includ timerosal sunt administrate catre milioane de copii din tarile in curs de dezvoltare.

“Mandatul meu … este sa asigur ca pana la urma 100,000,000 sunt imunizati cu DTP, Hepatita B si, daca este posibil cu Hib, anul acesta, anul viitor si pentru multi ani de acum incolo si asta va trebui sa fie cu vaccinuri ce contin timerosal daca nu se intampla vreun miracol si apare rapid o alternativa, este testata si se dovedeste ca este sigura. ” a spus John Clements de la World Health Organization ( Organizatia Mondiala a Sanatatii) in iunie 2000, la o intalnire organizata de CDC, la Simpsonwood, GA, June 7, 2000

Partea 1

Nu a fost niciodata realizat si publicat un studiu legat de siguranta vaccinurilor, studiu in care grupul de control sa fie alcatuit din copii nevaccinati, asa incat sa ai cu ce compara .. DACA sunt atat de eficiente vaccinurile pe cat se spune, DACA sunt sigure, CARE sunt efectele adverse reale etc. Nu in marile, oficialele si aliniatele jurnale ; poate din cauza stranselor legaturi dintre aceste publicatii si banutii din publicitate, ghostwriting, sponsorizarile mai mult sau mai putin oficiale de la marile companii farmaceutice? Poate din cauza coruptiei din FDA si CDC?

Scuza principala este ca „ar fi lipsit de etica” sa lasi un un grup de copii ( grupul de control) nevaccinati impotriva bolilor ce pot fi prevenite .. prin vaccinare. OK .. dar de ce nu sunt considerati in studiu copiii nevaccinati, copiii ai caror parinti au decis sa nu-si vaccineze copiii? Chiar sunt copii nevaccinati! Dar nimeni nu vrea sa vorbeasca despre ei, nimeni nu vrea sa considere un eventual studiu comparativ al incidentei astmului sau autismului in randul copiilor vaccinati si al celor nevaccinati.

Un reporter numit Dan Olmsted, senior editor la United Press International a avut ideea sa scotoceasca dupa copiii nevaccinati si a descoperit lucruri interesante.

Poate cel mai interesant dintre toate este ideea de studiu pe care a dat-o celor de la Generation Rescue. Rezumat: Generation Rescue a facut un studiu in oglinda, folosind aceeasi tehonogie ca in studiul realizat de CDC ( Centrul pentru prevenirea si Controlul bolilor SUA)

Au existat diferente intre studii:

- in studiul facut , Generation Rescue a introdus si intrebari legate de copiii nevaccinati precum si incidenta autismului si a altor boli in randul copiilor vaccinati si nevaccinati

- studiul facut de Generation Rescue a fost limitat geografic.

- Scopul principal al studiului facut de Generation Rescue a fost sa demonstreze ca se poate si CHIAR ESTE CAZUL sa se faca aceste studii, situatia din teren fiind extrem de grava.

Rezultatele sunt uluitoare. Dar sa o luam incet.

locatie articol: http://www.homefirst.com/cal-oregon_unvaccinated_survey.html Titlu : Cal - Oregon Unvaccinated Survey; Data publicarii: 26 iunie 2007

Generation Rescue a comandat un studiu unei firme independente SurveyUSA din Verona NJ; studiul s-a desfasurat prin interviuri telefonice in 9 zone din California si Oregon. Zonele au fost selectate de Generation Rescue. […..] Generation Rescue a ales sa foloseasca interviurile telefonice cu parintii ca mijloc pentru culegerea datelor despre copii. Astfel, studiul realizat este aproape o oglinda (ca metodologie) a ceea ce foloseste in mod current CDC pentru stabilirea incidentei nationale a bolilor ND ( neurologice) asa cum sunt ADHD si autismul. CDC desfasoara astfel de studii in care intervieveaza parintii telefonic despre diagnosticele copiilor lor.

Generation Rescue a ales sa se focalizeze pe copii cu varsta intre 4-17 ani, pentru a se potrivi cu intervalul de varsta cercetat de CDC. Ne putem baza pe raspunsurile parintilor ca indicator al statutului de copil diagnosticat cu autism? Dr. Laura Schieve, coautor al studiului national al CDC desfasurat prin interviuri telefonice, a mentionat in discutiile legate de cele doua studii ale CDC despre prevalenta autismului ( ambele desfasurate prin interviuri telefonice)

“ consistenta estimarilor de prevalenta din cele doua studii sunt sustinute de un grad foarte inalt de incredere si reproductibilitate al rapoartelor parintilor legat de autism, iar increderea este o componenta importanta a validitatii ( studiilor)”

SurveyUSA este o companie nationala de cercetare de piata foarte cunoscuta si cu o expertiza deosebita legata de studiile in comunitati. SurveyUSA nu are nici un interes in rezultatele acestui studiu sau al oricarui alt studiu realizat. [..]

Rezultatele studiului ne-au permis sa comparam prevalenta ( ce procent de copii au un anumit diagnostic) si sa vedem daca exista diferente semnificative intre copiii vaccinati si nevaccinati. Cea mai obisnuita modalitate de a masura diferentele este calcularea riscului relative sau rata de risc ( RR), unde comparam prevalenta in randul copiilor nevaccinati cu prevalenta in randul copiilor vaccinati. De exemplu, daca 5% din copii nevaccinati au astm si 10% din copiii vaccinati au astm, asta reprezinta un RR de 2.0 ( 10% / 5%), sau o diferenta de 100%. De asemenea, avem posibilitatea sa filtram datele in functie de sex, varsta, zona.

Rezultate

SurveyUSA a adunat date despre 9,175 baieti si 8,499 fete. […] Rezultatele pot fi accesate ca fisier pdf aici . […] Cele mai notabile rezultate ale studiului sunt cele legate de baieti si asta nu este surprinzator, daca luam in considerare ca baietii reprezinta 80% din totalul cazurilor de boli neurologice ( ND neurological disorders).

Specific:

Toti baietii vaccinati, comparativ cu baietii nevaccinati:

- Baietii vaccinati au cu 155% mai multe sanse sa sufere de ND ( boli neurologice (RR 2.55)

- Baietii vaccinati au cu 224% mai multe sanse sa sufere de ADHD (RR 3.24)

- Baietii vaccinati au cu 61% mai multe sanse sa sufere de autism (RR 1.61)

In cazul baietilor cu varsta intre 11-17 ani (aproximativ jumatate din grupul de baieti intervievat), comparativ cu baietii de aceeasi varsta, dar nevaccinati:

- Baietii vaccinati au cu 158% mai multe sanse sa sufere de ND ( boli neurologice (RR 2.58 )

- Baietii vaccinati au cu 317% mai multe sanse sa sufere de ADHD (RR 4.17)

- Baietii vaccinati au cu 112% mai multe sanse sa sufere de autism (RR 2.12)

(Nota: copiii mai mari pot fi un indicator cu o rata de incredere mai mare pentru ca multi copii nu sunt diagnosticati pana la varsta de 6-8 ani, iar noi am cules date incepand cu varsta de 4 ani)

Toti baietii vaccinati , eliminand o zona cu date neobisnuite (Multnomah, OR), comparativ cu baietii nevaccinati:

- Baietii vaccinati au cu 185% mai multe sanse sa sufere de boli neurologice (RR 2.85)

- Baietii vaccinati au cu 279% mai multe sanse sa sufere de ADHD (RR 3.79)

- Baietii vaccinati au cu 146% mai multe sanse sa sufere de autism (RR 2.46)

Toti copiii ( baieti si fete) vaccinati, comparativ cu toti copiii ( baieti si fete) nevaccinati.

- Copiii vaccinati ( baieti si fete) au cu 120% mai multe sanse sa sufere de astm. (RR 2.20)

- Nu exista nici o corelare pentru diabetul juvenile.

Toate fetele vaccinate comparativ cu fetele nevaccinate:

- Nu exista diferente semnificative in prevalenta ND ( probabil din cauza faptului ca esantionul a fost mai mic, fetele reprezentand doar 20% din cazuri).

Comentarii

Generation Rescue nu sustine ca studiul demonstreaza ca planul de vaccinare al SUA a cauzat o epidemie de boli neurologice in randul copiilor nostril. Noi suntem o mica organizatie non profit. Pentru mai putin de 200.000 $ am fost in stare sa completam un studiu pe care CDC, care are un buget de 8 miliarde de dolari pe an, nu a fost in stare sau nu a vrut sa-l faca. Credem ca rezultatele studiului aduc credibilitate nevoii urgente de a desfasura un studiu la scara nationala, un studiu care sa compare copiii vaccinati cu copiii nevaccinati, legat de incidenta bolilor neurologice. Parerea Generation Rescue este ca supra-vaccinam copiii; noi incurajam parintii sa priveasca cu atentie problema vaccinarii copiilor, mai ales in cazul baietilor. […]

Background:

In 1983 , Centrul pentru prevenirea si controlul bolilor (CDC ) a recomandat un total de 10 vaccinuri pentru copii ( pana la varsta de 5 ani). In 2007 , CDC recomanda 36 de vaccinuri, adica o crestere de 260% , sau de 3.6X ( vezi o comparatie aici) . In aceasta perioada am fost martorii unei adevarate epidemii de tulburari neurologice in randul copiilor. Azi CDC estimeaza ca 1 din 13 copii americani a fost diagnosticat cu ADHD si 1 copil din 150 a fost diagnosticat ca autistic.

In anii ’80, ADHD era aproape necunoscut si rata de autism era estimata la 1 din 10.000 de copii. Baietii sunt in mod semnificativ mai afectati de tulburarile neurologice, ei reprezentand aproximativ 80% din toate cazurile. Din pacate, mass media mainstream inca sustine eronat ca crestesrea exploziva a cazurilor de ND este rezultatul “unor diagnosticari mai bune” in ciuda considerabilelor lucrari stiintifice publicate care resping aceasta pozitie. Ca exemplu, Departamentul de Servicii de Dezvoltare California, cunoscut pentru acurateatea si actualizarea datelor legate de cazurile de autism din tara, a publicat acest raport referitor la cresterea ratei autismului in California; in acest raport se spune:

“ Nu exista probe ca … in criteriile de diagnosticare a contribuit la cresterea numarului de cazuri de autism … concluzia noastra este ca o parte, daca nu toata cresterea observata reprezinta o crestere reala a cazurilor de autism in California. [..] o baza pur genetica a autismului nu explica cresterea in prevalenta a autismului. Alte teorii care tind sa explice mai bine cresterea observata in numarul cazurilor de autism includ expunerea in mediu la substante toxice precum mercurul, expunerea viarala, boli autoimmune si vaccinarea copiilor”.

Multi parinti sustin ca vaccinarea este de vina pentru tulburarile neurologice ale copiilor lor si multe studii par sa sustina aceasta pozitie, pentru ca vaccinurile contin ingrediente capabile sa cauzeze leziuni neurologice.

Si totusi, nici un studiu nu a fost facut pentru a compara incidenta tulburarilor neurologice (ND) in randul copiilor vaccinati comparativ cu copiii nevaccinati. Pana acum.

Nota: tulburarile neurologice inlud ADD, ADHD, Asperger, PDD-NOS si Autismul).

Scurte comentarii:

Exista o multime de informatii eronate care induc parintilor parerea gresita ca s-a dovedit stiintific faptul ca vaccinurile nu sunt legate de aparitia – epidemia de tulburari neurologice in randul copiilor. Dar asta nu este adevarat!

- copiii din SUA au fost evaluati comparand copii care primisera cateva vaccinuri cu mercur cu copii care primisera vaccinuri cu cantitati mai mari de mercur urmarind daca rezultatul este autismul ( nu ADHD). Concluzia acestui studiu a fost neutru , adica nici nu se poate nega nici confirma o legatura intre autism si vaccinari – mercurul din vaccinuri. Acest studiu a fost singurul studiu realizat folosind informatii despre copiii din SUA. ( nota trad: studiul semnat de dr. Thomas Verstraeten a generat un scandal imens, dovezile despre manipularea datelor au fost descoperite de Robert F. Kennedy Jr., iar povestea este expusa aici . Se pare ca se stia de probleme din 2000, au existat intalniri private intre CDC, FDA si marii producatori de medicamente si s-a ajuns la concluzia ca studiul nu trebuie sa devina public pentru ca ar fi exact dovada necesara pentru ca parintii sa actioneze si sa castige in justitie impotriva marilor companii farmaceutice ).

- date referitoare la copii din mai multe tari europene au fost analizate cu scopul de a compara rata autismului la copiii care au fost vaccinati cu vaccinuri ce contin mercur comparativ cu copiii vaccinati cu vaccinuri ce nu contineau mercur. Concluziile acestor studii au fost ca nu exista nici o legatura intre autism si mercur, desi aceste studii au starnit dispute in randul oamenilor de stiinta. Pentru mai multe detalii

- in 2006, National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) , la cererea senatorului Joseph Lieberman a realizat acest raport care efectiv concluzioneaza ca ambele studii, atat cel facut de CDC cat si “Danish Studies” erau slabe ca design si nu pot fi considerate de incredere in clarificarea situatiei legata de timerosal, daca provoaca sau nu autism. Asa cum se arata in acest articol semnat Dan Olmsted de de la United Press International

„ timp de 3 ani CDC a folosit un studiu realizat pe propria lor baza de date VSD (Vaccine Safety Datalink ) pentru a-I reasigura pe parinti ca mercurul din vaccinuri nu provoaca autism. Acum, un grup de experti selectati de govern spun ca exista “probleme grave” legate de modul in care CDC a abordat situatia”

Olmsted a intervievat presedintele comitetului NIEHS si acesta a declarat:

” Este o intrebare inca fara raspuns daca ceva legat de vaccinuri – timing-ul, dozele, adjuvantii – sunt legate de cresterea numarului de cazuri ( de autism). Unele studii sunt mai puternice decat altele. Studiul Verstraeten [Pediatrics] a fost fost ceva mai bun fata de alte studii, inclusiv fata de cele doua studii din Danemarca, dar toate au slabiciuni grave in design-ul / conceptia lor si asta limiteaza ceea ce putem afla din acele studii”

- Nu s-a realizat pana acum NICI UN STUDIU care sa compare rata de tulburari neurologice in randul copiilor vaccinati fata de rata de ND in randul copiiilor nevaccinati. Asta este ceea ce a dorit studiul nostru sa aduca la lumina. Mai mult, NICI UN STUDIU nu a fost facut pana acum pentru a studia o posibila legatura intre vaccinari si ADHD, in ciuda faptului ca 1 din 13 copii americani au acest diagnostic ( fata de 1 din 150 in cazul autismului).

- chiar si Institutul de Medicina ( care este citat des in mass media referitor la raportul din 2004, raport ce sustinea ca nu exista o legatura intre mercur si autism ) a sustinut in 2007 un workshop despre “autism si mediu” cu “ prezentari si discutii asupra strategiilor de cercetare focusate pe o potentiala relatie intre autism si o cauza existenta in mediu” Absenta absolut batatoare la ochi a unui studiu comparativ intre copiii nevaccinati si copiii vaccinati ( legat de incidenta ND) a determinat-o pe Carolyn Maloney (D-NY) , membru al Congresului SUA, sa introduca un proiect de lege pentru a obliga institutele nationale sa faca un astfel de studiu. ( nota trad: Carolyn Maloney (D-NY) si Dr. Dave Weldon ambii membri ai Congresului SUA au introdus faimosul Vaccine Safety Bill prin care cereau trecerea de la CDC catre o institutie independenta a intregului proces de evaluare si cercetare a sigurantei vaccinurilor, deoarece CDC si FDA sunt coplesite de conflicte de interese si coruptie )

Potentiale Critici

Intrebarea daca vaccinurile au jucat sau nu un rol in epidemia de tulburari neurologice este un subiect exploziv, cu multe voci patimase in ambele tabere. Rezultatele studiului nostru vor fi, in mod sigur, criticate si minimalizate. Unele dintre cele mai probabile critici ( si raspunsurile noastre) includ:

Critica:

Parintii care nu-si vaccineaza copiii sunt mai putin inclinati sa caute un diagnostic ND si asta poate explica diferenta de prevalenta ce apare in studiu.

Raspuns: Noi credem ca datele noastre demonstreaza contrariul, pentru ca nu am gasit diferente semnificative legate de prevalenta tulburarilor neurologice (ND) la fetele vaccinate si nevacinate. Daca acest aspect ar fi legat numai de comportamentul parintilor, ar fi aparut discrepante semnificative ale prevalentei ND si in randul fetelor, dar asta nu s-a intamplat.

Este interesant sa consideram un studiu facut chiar de CDC si publicat in Pediatrics Copiii nevaccinati: Cine sunt si Unde traiesc ? In studiu se mentioneaza urmatoarele:

” Copiii nevaccinati tind sa fie albi, au o mama casatorita si cu studii superioare, traiesc in familii cu un venit anual de peste 75.000 de dolari , au parinti interesati de siguranta vaccinurilor si medicii au putina influenta asupra deciziilor de vaccinare a copiilor. [..] De ce unii parinti evita vaccinarea copiilor lor? Rezultatele noastre arata ca parintii copiilor nevaccinati sunt mult mai mult interesati de siguranta vaccinurilor decat parintii ai caror copii sunt vaccinati cu 1 doza de vaccin. Intr-o cercetare legata de convingerile si practicile parintilor legate de vaccinare si autism, s-a constat ca este de 3 ori mai probabil ca fratii / surorile dintr-o familie in care exista un copil autist sa nu fie vaccinati, comparativ cu fratii / surorile dintr-o familie unde exista un copil cu sindromul atentiei deficitare sau hiperactiv. Ca raspuns la ingrijorarile legate de riscul de autism rezultat din vaccinare si stiind ca riscul de a dezvolta un comportament autist este de 4 ori mai mare la baieti decat la fete , exista un numar mai mare de parinti ce evita sa-si vaccineze baietii comparativ cu numarul parintilor care evita vaccinarea pentru fetele lor.”

Critica:

Raportul intre copiii diagnosticati si cei nediagnosticati din acest studiu este prea mare si indica o potentiala distorsionare.

Raspuns: Studiul nu-si propune sa sa stabileasca prevalenta autismului in populatia generala. Studiul doar arunca o prima lumina asupra oricarei relatii intre situatia vaccinarilor si diagnostic. Nu este surprinzator si nici neasteptat ca parintii cu copii diagnosticati ( cu ND) sa fie mult mai dispusi sa completeze chestionarele din acest studiu, comparativ cu parintii ai caror copii nu au fost diagnosticati. Oricum, asta nu-i determina pe parintii care au participat in studiu sa minta sau sa uite statutul vaccinarilor propriilor copii. [...]

Merita sa mentionam ca, daca ar fi existat o disproportionalitate in raspunsuri, ar fi trebuit sa obtinem raspunsuri disproportionate de la parintii baietilor, ei reprezintand 80% din toate cazurile de tulburari neurologice. Si nu avem o astfel de disproportionalitate. Baietii au reprezentat 51.9% din raspunsuri iar fetele 48.1%. (Noi speram sa existe raspunsuri gresite, disproportionale, pentru ca cifrele din studiul nostru arata o prevalenta a autismului de 1 caz la 43 de copii, o situatie cu mult mai grava decat cea raportata de CDC si anume de 1 caz la 150 de copii).

Critica: Raspunsul parintilor nu este un mod corect ( de incredere) pentru a aduna date despre situatia unui copil, despre diagnosticul sau ori daca un copil a fost vaccinat.

Raspuns: Va vom trimite la sectiunea Metodologie de mai sus unde citam CDC care, de asemenea, foloseste studiile realizate prin interviuri telefonice cu parintii pentru a aduna date despre prevalenta ND in randul copiilor. Noi nu am facut decat sa mimam abordarea lor.

Un gand de final

De ce nu a fost realizat niciodata un un studiu la scara larga si care sa compare rata de tulburari neurologice in randul copiilor vaccinati si nevaccinati? Noi nu stim de ce un astfel de studiu nu a fost facut.

Ii multumim domnului Dan Olmsted, reporter la United Press International pentru ca ne-a dat ideea sa facem acest studiu.

La conferinta din vara lui 2005, dl. Olmsted a avut sansa de a o intreba pe Julie Gerberding, Director al CDC, o intrebare simpla. Iata ce a intrebat dl. Olmsted:

” A cercetat vreodata guvernul rata de autism in randul populatiei americane nevaccinate si daca nu , de ce nu? ”

Raspunsul doamnei Gerberding:

” In aceasta tara, dupa cum probabil stiti, avem un nivel foarte ridicat de vaccinare si chiar cred ca in acest an avem un record in rata de vaccinare a tuturor copiilor, deci pentru a a face asta ( a selecta un grup nevaccinatla nivel de populatie ar fi reprezentativ sa ne uitam la incidenta in acea populatie comparativ cu alta populatie, este ceva ce ar putea fi facut.

Dar asa cum am constatat, a studia autismul intr-o populatie de dimensiunea Atlantei, este foarte, foarte dificil sa obtii un numerator si un denominator pentru a obtine o diagnoza de incredere.

Cred ca astfel de studii ar putea fi facute si ar trebui sa fie facute. Ar fi de facut ajustarile pentru componentele puternic genetice (??) care disting, de exemplu, persoanele din comunitatile Amish care pot sa aleaga sa nu se vaccineze si au, de asemenea, conectivitati genetice care-i fac diferiti de restul populatiei SUA din celelalte zone. A folosi astfel de populatii ca esantion ar fi dificil de realizat.

Cred, referitor la planificarea in timp a acestor lucruri, ca stiinta buna cere timp si este parte dintr-unul dintre mesaje, simt ca si cum am invatat din feedback-ul primit de la grupurile de parinti din vara ce se straduiau sa impulsioneze dezvoltarea unui plan de cercetare mai robust si mai rapid; hai sa marim ritmul.

Hai sa ne uitam la studiile facute pana acum, care ne-ar putea da cel putin cateva ipoteze de testat si evaluat si sa lasam informatia sa curga prin reteaua cercetarii cat de repede putem.

Da, suntem angajati sa facem asta, in sensul de a masura frecventa autismului in randul populatiei am facut deja niste pasi mari. Suntem atenti sa nu sarim peste etape, dar credem ca vom avea date mai precise de oferit anul viitor, sau cam asa ceva, am fost in stare sa ajungem pana aici. Si stiu ca asta este responsabilitatea noastra.

Am beneficiat si de investitii mai mari in aceste domenii care ne-au permis sa avem rezultatele de pana cum si multumim Congresului si multumim administratiei ( conducerii) pentru ca au sprijinit aceste investitii, nu numai pentru CDC dar si pentru NIH si FDA”

Este doamna Gerberding interesata in mod real de a obtine un raspuns ( legat de prevalenta autismului in populatia nevaccinata) ?

Vom lasa cititorii sa decida.

Generation Rescue

June 26, 2007

Intrebarea lui Dan Olmsted si raspunsul doamnei Gerberding sunt din 2005. Nu s-a facut nici un studiu pana acum. De ce se feresc sa faca un astfel de studiu? Ce nu trebuie sa se afle?

7 comentarii:

 1. daca-mi dai voie sa-ti semnalez http://iansvoice.org/default.aspx chiar daca nu este nimic nou pentru tine (voi?)! N-ar strica sa verifici sursa..... iti las tie acest domeniu! :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Din cauza acestor articole multi parinti din america au ales sa nu vaccineze copii impotriva poliomelitei. In zilele de azi mor mai multi copii din cauza meningitei decat in urma cu 60 ani. Nu va dati seama ca nu aveti nici cea mai mica resposabilitate pentru ceeea ce scrieti?

  RăspundețiȘtergere
 3. Stefane, copiii mor "din cauza meningitei" nu datorita noua sau parintilor care refuza sa ii vaccineze, ci din cauza tocmai a virusilor si bacteriilor pe care medicina clasica prin vaccinurile , antiinflamatoarele si antibioticele pe care le administreaza cu toptanul le seamana in corpurile oamenilor si al copiilor. Acestea nu au efect imediat ci de cele mai multe ori simptomele apar dupa un oarecare numar de ani (4-6), dupa un stres puternic, sau dupa vreun accident care solicita orgsnismul foarte mult si slabeste apararea sistemului sau imunitar.

  RăspundețiȘtergere
 4. Buna,

  Numele meu este Cristiana, am un baietzel de aproape 7 luni pe care m-am hotarat sa nu il vaccinez. Bineinteles, toata lumea se uita la noi de parca am fi ciumati sau de parca am face parte din nu stiu ce secta, si sunt convinsa ca voi intampina aceeasi reactie si in momentul in care voi fi nevoita sa ildau la cresa/ gradinita. Intrebarea mea este, ai cumva copii? Te-ai confruntat cumva cu aceasta situatie? Ai idee cum as putea-o gestiona, in sensul asta?Adresa mea de e-mail este cristianadumitrascu@yahoo.com. Imi pare rau ca nu am mai mult timpla dispozitie sa iti citesc blogul mai des. Oricum, toata stima! :)

  RăspundețiȘtergere
 5. @so what

  Da, am copii. A trebuit să dau "cu subsemnatul" la doctorul de familie și atât. Am motivat că injecțiile sunt prea traumatizante... N-am avut și nu am probleme cu școala sau grădinița.

  RăspundețiȘtergere
 6. pai stiu ca la scoala iti cer acel carnet de vaccinari, fara de care copilul nu este acceptat. Cati ani au copiii tai?

  RăspundețiȘtergere
 7. @so what

  Nu există nicio lege care să interzică școlarizarea copiilor nevaccinați.

  RăspundețiȘtergere

„Cel mai bun vaccin impotriva bolilor infectioase comune este o dieta adecvata.” (Organizatia Mondiala a Sanatatii)

„Scleroza multipla, o boala ce in final isi lasa victimele complet paralizate, este una dintre afectiunile de care sufera mii de oameni din lumea vestica. Si totusi, aceasta boala este complet necunoscuta africanilor, asiaticilor si sud americanilor care nu au „beneficiat” de excelenta medicina vestica. Scleroza laterala amiotrofica, o boala teribila a sistemului neuromuscular este, de asemenea, necunoscuta de toti cei din zonele mentionate. Aceeasi situatie este si cu miopatia si distrofia musculara intalnita numai la vestici. Epilepsia care este in crestere in tarile dezvoltate este foarte rar intalnita in celelalte tari. Nevrozele anxioase, nevroza compulsiva si, in general, bolile mintale severe de care sufera milioane de pacienti din lumea vestica sunt aproape necunoscute in aceste grupe ce nu au „beneficiat” de medicina moderna si vaccinare.” ( din discursul profesorului Georges Vithoulkas, 1994 , Parlamentul Suediei )

HARTĂ ARTICOLE

Vaccination Could kill or destroy your children PROOF!

TVR -exterminarea romanilor-STERILIZAREA FETELOR SI FEMEILOR

Merk si vaccinurile cancerigene

Mercurul